Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Ingyenes/nagyon olcsó tanulópálya? topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2012.10.04. 11:55
Nagyon-nagyon azt tanácsolom, hogy kerítsetek egy oktatót, vele próbálkozzanak a kezdők!
Szilvásgombóc
108 élménybeszámolót írt
108
14 éve tag
2012.10.04. 11:47
Kosz, a szezonban 1x biztos kiprobalom Heblamot

jaja nem kezdo miatt kerdeztem, ott valszeg Koralpe lesz a befuto, esetleg Grebenzen v Stuhleck.
Előzmény: (Lackó 140715)
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2012.10.04. 11:11
Hebalmon annyira azért én sem vagyok képben -pl. ahogy látom, már 40 órás a leghosszabb bérlet-, de az biztos, hogy a normál órás jegy a vásárlástól kezdve folyamatosan ketyeg.
Ezzel szemben a "Guthabenkarte" óránként vesz le egy egységet.

Ez úgy működik, hogy amikor bemész valamelyik felvonóhoz, akkor leemel egy megkezdett órát. Mindig kiírja a kapu, hogy mennyi van még hátra a megkezdett órádból, és hogy mennyi van még a bérleten. Tehát el tudod dönteni, hogy lecsúszol-e még egyszer, vagy sem.
Ez elsőre hülyén hangzik, de Hebalmon "fordítva" van a pálya, tehát a parkoló nem a pályák aljánál, hanem a tetején van.
Emiatt ugyan kicsit többet kell tökölni, hogy érdemes-e lecsúszni még, előnye viszont, hogy a legelső csúszást még óraketyegés nélkül teheted meg. Ez arra jó, hogy lehet egy nagyon ráérős, bemelegítős-ráhangolódós menetet csinálni.
Utána meg pörögni kell pár órát. :-)

Tehát ennek két nagy előnye van. Egyrészt akkor síelsz, amikor kedved van, nem jár le a bérleted. Másrészt egymásnak is átadható a bérlet, sőt több bérletet is egyesítenek egyre, ha kéred. (pl. ha van pár bérletetek, de minegyiken csak egy-két óra van már)
Mikor ott "laktam", én szerettem, mert csak akkor mentünk, ha jó idő volt, vagy ha például ránk jött egy esti sízés.

Igen, ha 2 órát ücsörögsz a hüttében, akkor azt nem számolja. Vagy ha mondjuk délután kettőkor elromlik az idő, vagy elfáradtál, és úgy döntesz, hogy hazamész.

DE! Ez a rendszer csak a nagy pályán működik, ahová kezdőket ne vigyetek! Nem brutális a pálya, de középhaladótól felfelé ajánlott.

Hebalmon a tanulópálya -bármilyen kellemes is- sajnos fizetős, ráadásul menetenként pár euró (pontosan nem emlékszem), ami piszok drága, tehát ilyen szempontból a hely nem jó sajnos.
Szilvásgombóc
108 élménybeszámolót írt
108
14 éve tag
2012.10.03. 23:46
Onnan indult hogy egy (esetleg tobb) 40 koruli holgy kiprobalna velunk a sielest. Mivel mar elore felvetodnek a 'nem nagyon szeretem a hideget', 'biztos meredek es nem fog menni' stb. gondolatok, ezert kerdeztem ra hogy hol van lehetoseg viszonylag hosszabb, lehetoleg ingyenes palya hasznalatara. Lehet h fel ora utan bevagja a durcit :))

Tudom, hogy tanuloleccel, optimalis meredeksegu palyaval, sioktatoval!! (folyamatos erdemi tanacsokkal) ... lenne az idealis, de azzal fozunk ami van.
Persze ha egyertelmuen pozitiv lesz a visszajelzes, es tetszik neki a dolog, akkor megprobalunk elmozdulni ebbe az iranyba.

Lacko,
ha mar Hebalm, akkor leirnad hogy hogy is mukodik pontosan.
Ha csak egy napra szeretnenk menni mondjuk 11-21h-ig akkor 10h-s jegyet kell venni? A honlapon csak 7h-sig van feltuntetve. Ami a pihenest illeti, ha 2 orat ucsorgok egy hutteben akkor nem porog a szamlalo?
Minden megkezdett oratol szamitja az 1 orat?

Koszi a hozzaszolasokat.
Zs.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.