Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Ingyenes/nagyon olcsó tanulópálya? topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2012.10.04. 22:31
A köteles felvonók tényleg irtó kényelmetlenek, szerintem is hamar elveszik egy nem túl motivált kezdő kedvét. A varázsszőnyeg szerintem sokkal jobb, ha valaki csak "csúszkálni", próbálgatni akar egy kicsit. Persze egyedül hosszabb időre nem lehet senkit otthagyni, mert hamar elunja magát ...
Nálunk volt már olyan, hogy terhes feleségem maradt a varászszőnyeg mellett egy kezdő hölgy ismerősünkkel, tanítgatta, napozgattak ... kellemesen el tudták tölteni az időt. Hóekében kanyarodni, fékezni szinte vízszintes pályán meg is tanult a hölgy 1 nap alatt (Zauchensee-ben volt). Másnap Wagrainban a bébi pályán (kb. 200-300m-es lanka egy ülőlift mellett) már egyedül síelgetett.

Szerintem sportos felnőtt/nagyobb gyerek (főleg ha tud korcsolyázni) oktató nélkül is el tud jutni relative hamar olyan szintre, hogy élvezze a síelést. (Mielőtt a síoktatók elátkoznának hozzáteszem, hogy oktatóval könnyebb és kevesebb az esés + technika is jobb lesz.)
Előzmény: (TZoli 140747)
TZoli
1156 élménybeszámolót írt
1156
20 éve tag
2012.10.04. 21:42
Ha azt szeretnéd, hogy az első órában ne utálja meg az egészet, akkor hallgass Lackóra és felejtsd el az ingyenes köteles felvonókat. Az egy agyrém. Pláne olyannak aki eleve húzoszkodik az egésztől.
Tapasztalatból beszélek, én is azt tettem, hogy a családot egy ilyenre vezényeltem. Pár órás bukdácsolás és szerencsétlenkedés után egy egész napos rábeszélés kellett mire visszajöttek harmadnap a pályára.
Oktatóval, megfelelő alapgyakorlatokkal és utána egy normálisabb felvonózással jobban jársz.
Szilvásgombóc
108 élménybeszámolót írt
108
14 éve tag
2012.10.04. 12:19
majd tolmacsolom, de ezt nem en dontom el ...
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.