Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Sopron-Daloshegy topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
mitro
1153 élménybeszámolót írt
1153
16 éve tag
2012.11.09. 23:16
Guinness-rekord: 2012/13 szezon első magyarországi sí-snowboard párosa.

"fehér arany" - ezt pedig levédetném :)
Előzmény: (Stani 142977)
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2012.11.09. 22:48
2012 október 28. este hét óra; az ég olyan feketén narancssárga színű, olyasmi, amilyen kezdő havazáskor szokott lenni.
Este nyolc órakor megérkeznek az első hópelyhek, laza táncukat járják Sopron városa felett és szép lassan vékony fehér ruhába öltöztetik a rétet, a mezőt, az erdőt és a háztetőket.
Éjfél van és még mindig kitartóan esik, ha így folytatódik...
.... s folytatódott, reggel fehér hétfőre ébredtünk, mindez október 29-én. A Szárhalmi erdő körül 5 cm, fent a városban, különösen a Lőverekben úgy 10 cm, a soproni gleccseren, a Daloshegyen talán 15 cm is lehetett, ha kicsit megdöntöttük azt a hómércét, amolyan marketingesen, ahogy "Möllin" szokták :)

Kicsit későn 10 órakor értünk a pályára, a Lővér szálló parkolójában szánkósok próbáltak minket lebeszélni, mondván nagyon tapad a hó. Nos nulla foknál mi sem vártunk coloradói champagne powdert, így elindultunk.
Felérve üres sípálya friss, magyar hóval fogad minket. A fehér arany kissé tapad, a pálya lejt lefelé, jobbra is meg balra is, a felvonó természetesen nem üzemel (egyáltalán télen még megy?), de legalább a mienk :) Az első menet kissé furára sikeredett, szoknunk kellett a soproni havat és azt is, hogy néha-néha gyepet fogott a léc, de nem adtuk fel és a lejtő végén már lelkesen csatoltunk le és dobtuk a vállunkra a lécet/boardot, hogy újra-meg újra felmásszunk a sípályán ezért a pár száz méter élvezetért.

Közben megjelent néhány szánkós, de a síelők és snowboardosok táborát továbbra is mi, ketten jelentettük ezen a hétfői délelőttön.

Végül a negyedik lecsúszás , majd az azt követő "tree skiing" után elégedetten és kellemesen elfáradva ballagtunk a parkoló felé.

Ha valaki az október 23-i gleccsersíelésen azt mondja, hogy nem egészen egy hét múlva síelni fogok Sopronban, nos erősen kétkedve fogadtam volna, azonban az időjárás most is megmutatta, hogy nem ismeri a lehetetlent, és ha csak egy-két napra is, de előre hozta nekünk a telet; beporcukrozta a daloshegyi lejtőt.
Köszönjük és sok ilyen októbert, mert mindenhol jó, de legjobb Sopron ;)

Mindez képekben:
https://sielok.hu/fotoalbum/sopron-daloshegy-2012oktober29/galeria/
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.