Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Magyar síterepek összefogása - közös bérlet? topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2012.11.12. 10:06
Pontosan erre a roppant egyszerű megoldásra gondoltam!

A budapesti és környéki ( amiről már itt írtam, hogy nem kevesen vannak ) síző nem-igen gondolna éves hazai szezonbérlet vásárlásra. Így azonban már nagyon elgondolna, mert jóval kisebb a kockázata annak, hogy bérletét nem tudja kihasználni, hiszen sokszor van, hogy adott síterep nem üzemel ( vagy nem teljes kapacitással ), de más hely viszont igen. Az összes bekapcsolódó üzemeltetőknek pedig rögtön kiesik az összes külhoni konkurencia. Már csak azért kell küzdenie, hogy a máshol bérletet váltó lehetőleg nála sízzen. A bérletet értékesítő már jól jár - ha az szezonbérletet máshol használják - hiszen nem nála telítődik a sor ( igaz nem nála fogyaszt a büfében, bérel, stb... ), Az az üzemeltető, ahol pedig a kedvezményes napi jegyet kiadják a máshol vásárolt bérletre, szintén jól jár ( ahogy klaci írja ) és ezen felül nála fogyaszt.

A szezon elején és végén, továbbá hétköznap nem igazán kihasználtak a pályák, de így ezen időszakok is kihasznátabbakká válnak, hiszen azt érzi a bérlettulajdonos, hogy ki kell kihasználnia a már megszerzett kedvezményeket.

A névre szóló bérletek használatának jogosultságát pedig személyi igazolvány bemutatásával lehet igazolni.

A kedvezmények mértékében kell megegyezniük a partnereknek. Nyilván minél nagyobb a kedvezmény annál inkább elgondolkodik a fogyasztó, hol érdemes éppen azt használnia.

Így semmiféle egymás közötti elszámolás nem szükséges, plusz költség sem lép fel. Szezon végén összegzés, ennyi a munka vele:)

Az egészet nem magam miatt, magam érdekében jegyzem, hanem a hazai síterepek, eddig kihasználatlan lehetőségének megvalósítása érdekében.
Előzmény: (klaci 143142)
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2012.11.12. 09:26
Megismétlem agy korábbi írásomat. Nem hiszem, hogy ennél egyszerűbb megoldás létezne.

"Szerintem alapvetően csak szándék kérdése.
A legegyszerűbb megoldás egyébként az lenne, ha tömbjegyek vagy bármi más segédeszköz nélkül az összefogásban résztvevő síterepek elfogadnák egymás éves bérleteit kedvezményre jogosító okmánynak, így nem merülne fel plussz költség sem.
Pl. veszprémi vagyok, van eplényi éves bérletem. "Átruccanok" MSZI-re, a pénztárban leadom a bérletem, az ott vásárolt napi/délelőtti/esti jegyre kapok mondjuk 20 % kedvezményt. A bérlet leadásával a visszaélés kizárva, és sorszám felírásával ill. ellenőrzésével sem kell vesződni, a síelés után pedig visszakapom a bérletem.
Bár első blikkre úgy tűnhet, hogy MSZI bukik 20 %-ot, valójában nyer 80-at, mert enélkül a lehetőség nélkül az eplényi bérletes lehet nem ment volna oda."

Az esti síeléseket tekintve a gyors megközelíthetőség alapján szerintem Budapest is felosztható eplényi és MSZI-s bérletesekre...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.