Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Magyar síterepek összefogása - közös bérlet? topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2012.12.01. 09:28
Ez sem rossz gondolat!
Előzmény: (GYT 144623)
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2012.11.30. 16:09
Szerintem nagyon jó irányt mutat, hogy sikerült elkezdeni az egyeztetést, és már ilyen részeredményt is fel tudnak mutatni.
Viszont a továbbiakban érdemes lenne - és ezek csak SAJÁT ötletek - figyelembe venni a következőket:

A színvonalasabb magyar síterepeken (Sípark, Síaréna, Nagyvillám, Sátoraljaújhely, Kékestető, Bánkút) a napijegy árak kb. 4-6000 Ft között mozognak.
A szezonbérletek 50-70.000 Ft-ba kerülnek. (Még nem találtam meg az egységes bérlet árát, de feltételezem, hogy az legalább annyiba fog kerülni, mint a legdrágább síterep szezonbérlete...)

Könnyű kiszámolni, hogy kb. 10-15 alkalommal kell/kéne magyar terepen síelni egy szezonban ahhoz, hogy ez kifizetődő legyen.
A magyar szezon nem nagyon hosszabb átlag 10-12 hétnél (vagy igen? - ezt most csak magamtól írtam), ami heti átlag min. 1 síelést jelent.

Szerintem ma (kevés kivétellel) ezt csak azok tudják megcsinálni, akik valamelyik síterep közelében laknak, ezért bármikor rövid idő alatt, viszonylag kis útiköltséggel el tudnak ugrani csúszni egyet-kettőt (vagy éppen egy egész napot/estét). Nekik már akkor is megérheti az egységes bérlet, ha 1-2 alkalommal meglátogatnak 1-2 másik terepet, hiszen akkor azt az 1-2 napijegyet meg tudják spórolni.

Viszont aki valamelyik síterep közelében él, az többnyire igen messze lakik az összes többitől. (Kivéve Mátraszentistván-Kékestető és talán Bánkút-Sátoraljaújhely). Tehát nem tud csak úgy beugrani a kocsiba, és keresztülautózni az országon egy szerda délután.

Budapetiek (mint én) vagyunk a legjobb és egyben a legrosszabb helyzetben, mert Visegrád kivételével minden (felvonóval ellátott, színvonalas) pálya 100 km-nél messzebb van, de sehova sem kell 300 km-t mennünk. (Bár Sátoraljaújhely csak Sárospatakhoz van közel :)))

JAVASLAT:
Ha a mostani 3 üzemeltető mellé csatlakozna még a Sípark és Sátoraljaújhely is, akkor el tudnék képzelni ilyen bérletek:
- Mindenhova 1-1 napra érvényes bérlet kb. 18-20.000 Ft-ért
- Mindenhova 2-2 napra érvényes bérlet kb. 35-40.000 Ft-ért

Ezzel országjárásra és változatos síelésre buzdítanánk az ember fiát, méghozzá igen jó áron.
Ugyanakkor a síterepek közelében lakóknak továbbra is megérné megvenni a szezonbérletet, így nem okozna bevételkiesést a síterepeknek.
Én egy ilyen 5 alkalmas bérlettel például biztos beutaznám az országot egy január-februárban.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.