Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Magyar síterepek összefogása - közös bérlet? topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2012.12.01. 21:00
Szerintem nem bántottál meg senkit.
Egyébként, egyetértek azzal, hogy az egységes SZEZONbérlet nem az igazi megoldás (viszont egy jó kezdet), lényegében erről szólt a hozzászólásom.

Viszont egy olyan bérlet, amivel 2 hónap alatt beutazhatom az országot, és a legnagyobb 5 síterepen 1-1 napot síelhetek, nem hiszem, hogy komolyan növelné a sor hosszát a Síparkban... (ha erre gondoltál, akkor viszont abszurd a feltevés). Bevételkiesést se nagyon jelentene a síterepeknek, hiszen minden egyes ilyen bérlet árából részesülnének - mondjuk az eredeti napijegyük ára alapján arányosan. (legfeljebb a 6000 Ft helyett 4000 Ft/napijegy, a másik helyen a 4000 Ft helyett 2500Ft/napijegy lenne a bevételük az ilyen bérletekből)

Az teljesen egyértelmű, hogy egy korlátlanul használható szezonbérletet nem adhatnak olcsóbban, mint az egyes síterepek saját bérletét, mert akkor már nem lenne a saját bérletnek létjogosultsága.
Ezért HANGSÚLYOZOM, hogy én nem is a szezonbérletben látom a magyar összefogás nagy lehetőségét.

Na mindegy... Szerintem kevesen vagyunk, akik 70-80.000 Ft-ért tudunk szezonbérletet venni, és utána mondjuk Bp-ről 10 hét alatt 12-15 alkalommal megyünk belföldön síelni, amihez utazunk kb. 3.000 km-t.

És nem ettől lesz nagy a sor a Síparkban vagy bárhol máshol :)

ÖRÜLJÜNK ANNAK, HOGY MÁR LÉTEZIK EGYEZTETÉS AZ ÜZEMELTETŐK KÖZÖTT!
Előzmény: (akatonka 144682)
akatonka
25 élménybeszámolót írt
25
12 éve tag
2012.12.01. 14:57
Gondolkodjatok már egy kicsit. Miért is érné meg a Sípark üzemeltetőjének, egy közösen kiadott bérletből (harmad/negyed)árbevételért vállalni annak a kockázatát, hogy a többi síterep "hószegény" időszakában minden közös bérletes ott növelje az egyébként sem kevés sorbanállók számát? Akkor már mindegy lenne, ha a saját bérletét fél/harmad áron adná el! Egyébként is óriási tartalék van még a Síparkban. A "kiesők" helyett azonnal megjelenhetnek azok, akik a hétvégi "tömegnyomor" miatt fordítottak hátat az elmúlt években. (Többek között mi is szinte csak az esti sielésre járunk már.) Ez a téma szerintem akkor lehet majd aktuális Mátraszentistvánon, ha egyszer elérik azt, hogy a lift kapacitása felülmúlja majd a várakozók számát. Elnézést, ha egy kicsit nyersen fogalmaztam, de megbántani senkit sem állt szándékomban.
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.