Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Magyar síterepek összefogása - közös bérlet? topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
akatonka
25 élménybeszámolót írt
25
11 éve tag
10 éve
TGeree! Azzal, hogy a lift kapacitás/várakozók számát említettem, csak arra akartam utalni, hogy miért nem érzek késztetést (jogosan) az üzemeltetés részéről "akciós" bérletkibocsátásra addig, amíg így teljes áron is meg tudják tölteni a pályákat minden sielhető hétvégén.
Azt hiszem egyébként egyről beszélünk, bár Mátraszentistván esetében én még látok lehetőséget pályaépítés nélkül is liftkapacitás növelésében. Csak az 1-es és a 2-es pályát kellene behavazni és az már elbírna akár egy újabb liftet is. Mindezt természetesen nem a végleges megoldásként javasolnám, mert a már korábban betervezett nagyléptékű fejlesztésekre óriási szüksége lenne mindenkinek. Visszatérve a közös bérletkibocsátásra, eszmefuttatásomal nem az összefogás ellen szerettem volna szónokolni, hisz a síterepek összefogására szerintem is elengedhetetlenül szüksége lenne a magyar sítársadalomnak.
Most hogy itt vagyunk, nekem is lenne még egy megfontolandó ötletem, aminek biztosan sokan örülnének. Szerintem ha bevezetnének egy a félnaposnál rövidebb, 1-2 órás bérletet, velem együtt sokan kihasználnák pl. a reggeli nyitás utáni holtidőt. Tudom hogy ez nem érinthet túl nagy tömeget (pl.akinek többet kell utaznia nem feltétlenül élne vele), de ha az árát sikerülne jól belőni, azért sok olyan síelőt odacsalogatna, aki "iszonyodik" a tömegtől, és ezzel mégsem generálna hosszú sorokat a felvonóknál.
Előzmény: (TGeree 146494)
TGeree
178 élménybeszámolót írt
178
15 éve tag
10 éve
"Ez a téma szerintem akkor lehet majd aktuális Mátraszentistvánon, ha egyszer elérik azt, hogy a lift kapacitása felülmúlja majd a várakozók számát."

Ha nem történik további pálya építés, akkor az elég nagy baj lenne, ha megnövelnék a liftek kapacitását. Így sem lehet komoly tempóban biztonságosan csúszni. Mi lenne ha még több ember lenne a pályán? Egyébként Eplénynek is ez a legnagyobb hátránya, hogy szezonban olyan zsúfoltak a pályák, hogy haladós tempót nem tudsz menni. Természetesen hétköznap, lehet, hogy nem így van.
A lényeg, hogy a magyarországi síterepek szezonban (Eplény, MSZI, Visegrád) elérik a kapacitásuk csúcsát.
Előzmény: (akatonka 144682)
bibes
58 élménybeszámolót írt
58
10 éve tag
10 éve
Tök igazad van GYT, az összefogás az igazi érték és ha ez mellé még eredményeket is elérünk, akkor lesz igazán jó.
Előzmény: (GYT 144717)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
11 éve tag
10 éve
Szerintem nem bántottál meg senkit.
Egyébként, egyetértek azzal, hogy az egységes SZEZONbérlet nem az igazi megoldás (viszont egy jó kezdet), lényegében erről szólt a hozzászólásom.

Viszont egy olyan bérlet, amivel 2 hónap alatt beutazhatom az országot, és a legnagyobb 5 síterepen 1-1 napot síelhetek, nem hiszem, hogy komolyan növelné a sor hosszát a Síparkban... (ha erre gondoltál, akkor viszont abszurd a feltevés). Bevételkiesést se nagyon jelentene a síterepeknek, hiszen minden egyes ilyen bérlet árából részesülnének - mondjuk az eredeti napijegyük ára alapján arányosan. (legfeljebb a 6000 Ft helyett 4000 Ft/napijegy, a másik helyen a 4000 Ft helyett 2500Ft/napijegy lenne a bevételük az ilyen bérletekből)

Az teljesen egyértelmű, hogy egy korlátlanul használható szezonbérletet nem adhatnak olcsóbban, mint az egyes síterepek saját bérletét, mert akkor már nem lenne a saját bérletnek létjogosultsága.
Ezért HANGSÚLYOZOM, hogy én nem is a szezonbérletben látom a magyar összefogás nagy lehetőségét.

Na mindegy... Szerintem kevesen vagyunk, akik 70-80.000 Ft-ért tudunk szezonbérletet venni, és utána mondjuk Bp-ről 10 hét alatt 12-15 alkalommal megyünk belföldön síelni, amihez utazunk kb. 3.000 km-t.

És nem ettől lesz nagy a sor a Síparkban vagy bárhol máshol :)

ÖRÜLJÜNK ANNAK, HOGY MÁR LÉTEZIK EGYEZTETÉS AZ ÜZEMELTETŐK KÖZÖTT!
Előzmény: (akatonka 144682)
akatonka
25 élménybeszámolót írt
25
11 éve tag
10 éve
Gondolkodjatok már egy kicsit. Miért is érné meg a Sípark üzemeltetőjének, egy közösen kiadott bérletből (harmad/negyed)árbevételért vállalni annak a kockázatát, hogy a többi síterep "hószegény" időszakában minden közös bérletes ott növelje az egyébként sem kevés sorbanállók számát? Akkor már mindegy lenne, ha a saját bérletét fél/harmad áron adná el! Egyébként is óriási tartalék van még a Síparkban. A "kiesők" helyett azonnal megjelenhetnek azok, akik a hétvégi "tömegnyomor" miatt fordítottak hátat az elmúlt években. (Többek között mi is szinte csak az esti sielésre járunk már.) Ez a téma szerintem akkor lehet majd aktuális Mátraszentistvánon, ha egyszer elérik azt, hogy a lift kapacitása felülmúlja majd a várakozók számát. Elnézést, ha egy kicsit nyersen fogalmaztam, de megbántani senkit sem állt szándékomban.
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
Havazás Előrejelzés
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.