Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Hebalm topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
hómacsek
90 élménybeszámolót írt
90
17 éve tag
2012.12.17. 22:27
Szia. Van esetleg tipped, hol lehetne Hebalmon (vagy nagyon közel) megszállni? Ti hol laktatok? 1-1 napra már többször voltunk, de most megszállnánk...
Előzmény: (Yovena 146649)
Yovena
21 élménybeszámolót írt
21
12 éve tag
2012.12.17. 19:04
2012.12.15-én szombaton, és 16-án vasárnap voltunk Hebalmon. Az idei szezont az általunk már jól ismert síterepen kezdtük meg. Bevallom, mivel tavaly kezdtem csak el boardozni, izgultam, hogy fog menni idén az első deszkára állás.
Az időjárás az első napon eleinte kedvezőnek tűnt, 0 fok és napsütés, valamint pár nappal korábban havazott is. De sajnos már útközben eleredt az eső, és köd is volt a hegy egyik felén, de szerencsére az a gyerekpályánál meg is rekedt.
Egyébként minden pálya üzemelt, a tervezett nyitási időre sikerült annyi havat megtartaniuk és készíteniük, hogy kinyithasson az amúgy nem túl magasan lévő pályarendszer.
Maga a pálya már első csúszásra nagyon jó volt, jobban mentem mint reméltem, sőt egész nap az eső ellenére is élveztük a boardozást. Az esőben legalább letesztelhettem az új kabátomat, és gatyámat, amikről kiderült, hogy jól bírják a 4 órás esős csúszást is:)
Nagyon kevesen voltak a pályán, de ezt befolyásolta a kellemetlen idő is. Most először mi is bementünk a felső hüttében, ahol kedves volt a kiszolgálás és finom az almás pite.
Úgy este 6 felé a hegytetőn már hó esett, de a pályák felétől lefelé sajnos erős eső, így a tervezettnél korábban mentünk haza.
Második napon az időjárással már szerencsésebbek voltunk, viszont a pálya elsőre nagy váltás volt az előző naphoz képest. Sajnos nagyon kijegesedett, és rengeteg jeges folton sikerült el-elcsúsznom. Délelőtt még biztos jobb volt, de a szombati eső-majd esti fagy nagyon kikezdte a pályát így este 5-6 felé az 5-ös pálya meredek lifthez csúszó részénél szinte mindig legalább 3-szor sikerült fenékre ülni fékezéskor :) Szeretem Hebalmot, mert itt kezdtem el igazán boardozni tanulni és nincsenek sokan,valamint este is nyitva van, de sajnos nagy bosszúság benne, hogy sok pálya oldalra is lejt és gyakori a kijegesedés, főleg az amugy is nagyon meredek 5-ös alsó szakaszon.
De összességében hasznos és élvezetes volt ez a 2 nap, még ha akadtak is benne bosszúságok.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.