Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Donovaly topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
TGeree
178 élménybeszámolót írt
178
16 éve tag
2012.12.20. 16:01
Chopoker!

Jogos! Van az 3,5-4 óra is. Két éve voltam utoljára Stuhlecken, rosszul emlékeztem az útidőre.

kovacsl1976!

Ha azt nézném, hogy hol hogyan viszonyulnak hozzám, akkor nem mehetnék sehova! Se Magyarország, Se Ausztria, Se Szlovákia.

Én inkább azt nézem, hogy hol érzem jól magam.
Előzmény: (Chopoker 147090)
kovacsl1976
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
2012.12.20. 15:12
Egy másik topik miatt regisztráltam, nem csak emiatt :) De ha már regeltem, gondoltam megírom tapasztalataimat. Nem célom hurrogni, de mivel ez egy fórum, ezért úgy vélem a véleményemet (még ha az negatív is) szabadon leírhatom.
Az említett eset előtt többször is voltam Donovalyban, különösebb gond nem volt, de semmi olyat nem tudok elmondani, ami miatt azt éreztem volna, hogy itt várnak engem, hogy itt igenis a vendégért vannak. Lehet hogy Te ezt érzed, én nem éreztem.

Néhány példa:
-Nem mosolyognak rám a vendéglátó helyeken
-Alapvetően gyenge az ételek minősége
-Nem beszélnek angolul, én érzem magam bután, amikor németül és angolul nem tudok kommunikálni egy turizmusra épülő helyen a 21. században.
-Az emberek nem segítőkészek (Mo-on sem azok, szóval ehhez hozzászokhattunk végülis...)

Azt már meg sem említem, hogy a két pályarész közötti területen hogyan kényszerül a vendég közlekedni.

Közlekedés:
-A pár km autópálya miatt itt is meg kell vennem a matricát
-Az út veszélyes, végig kanyargós
-Hiába 200km Bp-ről, időben pont annyi, mint Semmering Ausztriában (Bp-ről nekem mindkettő 3 óra), de A-ba utazva mégsem vagyok hulla a vezetéstől mert végig kényelmesen autópályán mehetek.

Most jönne az a rész, ahol leírom, hogy tulajdonképpen nem is éri meg ide jönni, de ezt nem tudom állítani. Megnéztem és való igaz, hogy a 19 eurós felnőtt jegy valóban lényegesen olcsóbb, mint a 38 eurós jegy Stuhlecken, ezzel nem lehet vitatkozni.Sokaknak számít a különbség, ezt elhiszem. Mert sokan szeretünk síelni, de a büdzsé véges.
Nekem jelen körülmények között annyival bőven jobb Ausztria, mint amennyivel többe kerül. (A Semmeringi pályák azért bőven többet is nyújtanak, mint Donovaly pályarendszer.)
Előzmény: (Chopoker 147090)
Chopoker
422 élménybeszámolót írt
422
16 éve tag
2012.12.20. 11:57
Te aztán egy megfontolt ember vagy! 2évig üllepedett Benned, aztán beregisztrálsz és egyből jól megmondod, ez igen! Nem feltételezem, hogy valótlanokat írsz, de azt gondolom, hogy Hozzátartozód kudarca miatt kissé túlreagáltátok a történetet. Avval, hogy többé nem jöttök, csak velünk tesztek jót, lásd iménti ChÉ forum bejegyzésemet! Bp. és környéke számára ár/érték arányban továbbra is Donovaly és egyéb szlovák síterepek az egyik legjobb alternatíva, kár ezért rögtön dobni, de Te tudod.

Jó tanács: Soha nem mond, hogy soha!

TGeree-nek írom: én biztosan nem ülnék be abba az autóba, ami Gödről 3h alatt Stulecken van, de úgy gondolom nem is létezik ilyen autó. :-)
TGeree
178 élménybeszámolót írt
178
16 éve tag
2012.12.20. 09:54
Donovalyban sosem láttam nevetni a liftkezelőket! Bár mosolyogni sem :)
Én egyébként ajánlom Donovalyt.
Árak, ha Gödről mész (azaz nekem):
Donovaly üzemanyaggal együtt 3 fő esetén, 2,5óra út: 10 000Ft
Stuleck üzemanyaggal együtt 3 fő esetén, 3óra út: 20 000Ft

Természetesen mások az adottságok, de láthatod, hogy Ausztria pont kétszer annyiba kerül az egynapos csúszások esetén.
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2012.12.20. 06:17
Kár volt két évet várni ezzel, ha akkor leírtad volna még akár reagált is volna valaki a terep részéről. Bizonyára valami trauma váltotta ki belőled, hogy most oszd meg velünk, és ezért még képes voltál frissen regisztrálni. Az ilyen beírások mindig mosolyt csalnak az arcomra :D
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2012.12.19. 18:39
Összeszedted magad? Hát ez érett tapasztalat. Két év alatt még a sajt is kivirágzik.
Lehet keresni, hogy mit éreztek?
Azért sajnálom, hogy csak erre emlékszel.
kovacsl1976
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
2012.12.19. 18:10
Utoljára két évvel ezelőtt voltam itt, soha többé nem megyek. A véleményemet azóta akarom megírni...

A párom akkor volt teljesen kezdő, akit 3 napos oktatásra fizettünk be. Az oktatás még csak-csak, de minden egyéb teljesen kiverte a biztosítékot.

A kb. 55 éves sílift kezelő - annak ellenére hogy látta, hogy kezdőről van szó - nevetett a páromon, amikor nem tudott beszállni a liftbe és óriásit esett úgy, hogy nem tudott felállni. Eszébe sem jutott volna segíteni neki, egyszerűen érthetetlen volt, még a liftet sem állította le, ő pedig majdnem elsírta magát.

Ugyanezt a mentalitást éreztem akkor, amikor egy kis emelkedőn nem tudtunk elindulni autóval a síterep mellett. 3-4 helyi nézett minket tőlünk 2 méterre, ahogy szerencsétlenkedtünk az elindulással a kaparó kerék miatt, de egyik sem segített volna. Visszatolattam egy sík terepre és lendületből jöttünk ki onnan.

Azért a mentalitásért, ami itt van, köszönöm én többet nem fizetek és Donovalyt egyáltalán nem ajánlom senkinek. Tudom sokaknak számít a különbség árban Ausztria és Szlovákia között, de mind a sípályák, mind mentalitás tekintetében ég és föld a kettő. Inkább megyek kevesebbszer, de soha többet nem megyek Donovalyba síelni és úgy egyébként is igyekszem elkerülni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.