Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Élezés: térddel, csípővel vagy akármivel topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2012.12.27. 18:50
hello mindenki ! az egyes és a négyes képpel nincs semmi gond, ez így van rendben, gondolom azért lett berakva a topikba. Ez a popokicsavarás még mindíg teret kap egyébként a versenysíben, bár én nem támogatom.( a képeken ugye látható, hogy nem erröl van szó)Szóval amikor elkezdek azzal vitatkozni, hogy a popo zum tor mozgás lehet ,hogy hibás, akkor azt mutatja az edző( osztrák!)hogy nézzem meg , hoz egy csomó képet (világkupásokról) és azt mondja ők a leggyorsabbak.és ez igaz is. na de ez nem működik mondom, hát érzem, hogy nem.De mondja, kicsit kicsavarod a csípőt és az összes súly az ívkülső lábon van az újjhegyeken.Kipróbáltam, tud ez működni és tényleg stabil helyzet, de a tartás kioldásával eltöltött idő szerintem feleslegesen sok.Hozzáteszem ez kb. egy hónapja, tehát napjainkban alkalmazott technika, . a másik edző ,kiképzőoktató( és többszörös világbajnok és ő is osztrák)meg azt mondja : az igaz ,hogy popo zum tor, de kicsavarás nélkül .Itt úgy ahogy ti a pedál fogalmat használjátok (ha jól gondolom). Na nekem ez a szimpatikusabb. de hát van ilyen is meg olyan is.Beszélni kell róla, de lehet nyugodtan állást foglalni, nem vagyunk egyformák.És mind a kettő embernek rengeteg érme van, nem tudtam megszámolni!Egy a fontos, hogy mindketten meg is csinálják amiről beszélnek, tökéletesen és bárhol, remélem itt is erröl van szó és ti is be tudjátok mutatni bárhol amit tanítotok.:-)
Előzmény: (ozsi 147965)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2012.12.27. 10:49
Biztosan így akartad írni?

„Felhívnám szíves figyelmed, hogy mennél jobban hajlított térdekkel történik egy olyan élhelyzet létrehozása, fenntartása, melyre valamilyen okból éppen erre van szükség, annál kevésbé tud a térd "oldalirányba törni".”

A térd ugyanis közepesen hajlított állapotban tud legjobban oldalra mozdulni, tehát szerintem pont fordítva van. Nyújtva semennyire nem mozdul oldalra, és nagyon hajlítva pedig korlátozottan.
A legegészségtelenebb kitérése pont az élre állítás környékének hajlásszögeinél van. Nagyon könnyű és csábító megoldás az élezésre és rendkívül egészségtelen. Az élezés oldalán durván megterheli a porcfelszíneket és közben nagyon erős feszítést tesz a szalagokra is. Szerintem a térdet védő izmok sincsenek a megfelelő tónusban ilyenkor.
Elkerülni nem lehet (a „ne csináld!” kicsit sem működik), hanem olyan dolgokat kell adni a síoktatásban, amelyek vagy kizárják vagy hatékonyabb megoldást nyújtanak helyette (pl. a helyes medencereflexek felépítése - „pedál” - erre is jó).

Kerestem pár képet, hogy egyértelmű legyen mire gondolok a térd ledöntése alatt. A piros vonal mutatja a terhelés hatásvonalát, a kék a csontok adta alátámasztást. Akkor kapna a térd egészséges terhelést, ha a kettő egymáson feküdne.
knee-1.jpg
knee-2.jpg
knee-3.jpg
knee-4.jpg
knee-5.jpg
knee-7.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.