Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 2, rendezés:
Előzmény és válaszok a Sölden - Ötztal Arena topikból
Üzenet szövege
Feladó:  barabi76FérfiHaladó síelő
Dátum: 2012.12.28. 11:15
(Üzenetazonosító: 148088)
barabi76 Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2010.11.23.
12 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia!
Mi még soha nem voltunk itt, de az idén tervezzük, hogy meglátogatjuk Söldent. Azt szeretném kérdezni, hogy tudnál-e konkrét szálláshelyeket említeni. Illetve, mivel azt írtad, hogy van szállás bőven, ezért szeretném tudni, hogy mennyire telítettek a szállások. Eddig mi még szinte mindig úgy utaztunk bárhová a világban, hogy nem foglaltunk előre, és a legnagyobb nyári szezonban, pl. a Francia Riviérán is könnyen sikerült szállás találnunk kisgyerekkel. Csak azért gondolkodom ezen, mert az időjárás miatt nem szeretnék úgy járni, hogy előre kifizetjük a szállást, aztán pedig nem tudunk síelni. Mi a véleményed? Neki lehet így vágni?
Előzmény: (RM 146729)
Feladó:  RM
Dátum: 2012.12.17. 23:51
(Üzenetazonosító: 146729)
RM Hozzászólások: 853
Regisztrált: 2004.10.27.
75 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Tiroli síelésünk 3. napján Söldent látogattuk meg (vasárnap). Ami feltűnt, hogy lényegesen többen voltak, mint előző nap Gurgl-ban. Míg ott tök egyedül ültünk az esetek 99%-ban a liftben és a pályán sem kellett senkit kerülgetni, itt nem volt meg "csak a miénk a pálya" érzés. (Ennek lehet a szombati friss hó utáni csodás napsütés volt az oka, de szerintem ezek az arányok szinte mindig megvannak. Ahogy szállásadónk mondta Vent-ben. Sölden a tömegeké, Gurgl a felső tízezeré, Vent meg azoké akik a nyugalmat szeretik. Vetben egy öreg kétüléses van + pár csákányos lift. Vent 2000m-en van, relative sok hotellel. Sölden/Gurgl is kb. 15km a kettőt összekötő útról kell menni 10 km-t egy másik "völgybe". Az oda vezető út rendben van, jól takarítják, széles, lavinafogó alagutakkal védett. Itt a szállások az előszezonban olcsóbbak mint a "fő völgyben".)

Söldenben a pályák egyébként rendben voltak. Az alsó részeken a "tömeg" miatt volt kisebb jegesedés, buckásodás délutánra. Sorban nem sokat álltunk, csak a reggel gleccserre eljutásnál. Kellemes napos napot töltöttünk el itt.
Soelden1.jpg Soelden2.jpg Soelden3.jpg

laponként: összesen 2, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »