Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Semmering - Stuhleck topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
bartoki
60 élménybeszámolót írt
60
14 éve tag
2013.01.04. 11:18
Igen, a Mittelstation-nál elég nagy tömeg szokott lenni. :(
Igazából én is meglepődtem hogy dec 29-én szombaton "csak" közepes tömeg volt.

Mi is a P4-be próbáltunk menni, de már f10 körül átintettek a sárga mellényesek a P3 szerpentinre, onnan már csak a Mittelhez tudtunk jönni.

Nekem úgy tűnik hogy több terepen a pályákat nem a tényleges nehézség, hanem az ÁTLAGOS lejtés alapján sorolják be kéknek, ami így nem túl használható. :( Jobb lenne ha a térképen jeleznék melyik szakaszok kékek, melyikek pirosak.

Ami itt valóban kezdőknek ajánlható, az a 2-es pályák közül az egyik (a térképen jobb oldali, lecsúszási irány szerint bal oldali). Annak nagyon jó szokott lenni az állaga is, nem túl buckás, nem fagyott, egyenletes lejtésű és széles.

Esetleg még az 1-es pálya, ha nem akarnak csákányozni - de az már valamivel nehezebb pálya (helyenként keskenyebb, nagyobb a tömeg, több az őrült is).
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2013.01.03. 21:52
Megértem a csalódottságod azonban egy-két dolgot figyelmen kívül hagysz. A legfrekventáltabb időben voltatok ott és nagyon szerencsétlen hóviszonyok között. Ez a terep Bécshez legközelebb eső valamint Magyar, Szlovák és Cseh síelők által is kedvelt terep, ahová síbuszok tömkelege tart hétvégente és a kiemelt időszakokban. Nem is értem miért csodálkozol a tömegen. Eszembe nem jutna ilyenkor felkeresni mert ebben az időszakban szívás. Jegesedésre csak annyit, hogy a szebb napokon is az aló részek 11-re már letúrtak és jegesek de mostanában nagyon mostohák a körülmények így gondolom a felső részek sem túl rózsásak. A 10-es pálya kék? Alapjában az de valóban vannak rajta piros letörések ami ha még jeges akkor tényleg nem egyszerű kezdőknek. Mivel én ismerem a terepet eszembe sem jutna nagyon kezdőket felvinni oda még jó körülménye között sem. Halkan jegyzem meg a 3/A sem az a fullkezdőknek való pálya. Azt javaslom ha majd esik kellő hó menj el egyszer hétköznap, és hidd el nem fogsz csalódni, kivéve a bérlet árát mert az irreálisan drága.
simiandrás
20 élménybeszámolót írt
20
17 éve tag
2013.01.03. 19:33
Megjártuk a Semmeringet, nekünk volt szállásunk,(igaz, már áprilisban lefogleltuk.) De nem is ez a lényeg.
Eljött az idő a minősítésemnek, sajnos ezt a pályát nagyon le kell húznom. 23 fős társasággal voltunk kinnt, több kezdő és sok gyerekkel. Az, hogy sokan vannak annak az üzemeltetők nagyon örülnek, de már akik a fenekünk alá teszik a csákányt már most tele van a hócipellőjük. Beszélgettem velük, és azért nekik sincs kolbiból a kerítés.
A közép állomástól 1 óra 4 perc volt a csúcs. Azt hittem, soha nem érük fel. Közben a 10 KÉK pálya??!!! KÉÉÉÉK? Mitől???? Ha ezt tudjuk nem megyünk fel 7 gyerekkel és egy csomó kezdővel. Túl vagyunk rajta, irány a csúcs.......... hófúvás, de szép és a pálya tiszta jég.......Bameg. Utiterv a 4 parkolóba szólt ott vártak a többiek, kinéztük a KÉK 3a-t. Naháát lezárva, tudom ki van írva, nem volt, visszamentem, megnéztem. a kasszánál a kártya visszaváltásakor 10 euróval át akart vágni a csaj.

Összeségében csak azért egy csillag mert sokan mennek ide csúszni, mi többet nem megyünk.
Nekünk is maradt Mariazell, no az sokkal kisebb, de volt, hó, és nagyon élvezték a gyerekek is.
Hát ennyi. Senkinek nem akarom elvenni a kedvét, mi csalódtunk.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.