Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Eben im Pongau topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2013.02.12. 20:28
szia Tibi, a szombat annyiból nem releváns, hogy akkor van turnusváltás, így jellemzően a nyugati síterepeken kevesen vannak, pl múlt szombaton Hochkönigen nulla sorban állás a központi lifteknél.

Ettől függetlenül Ebenben szinte mindig kevesen vannak, bár a pályakilométerek számától sem kell megszédülni :);)
Előzmény: (TibiF 154585)
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2013.02.11. 21:18
Sziasztok,

Szombaton Eben in Pongauban síeltünk. Ez az időszak amikor az osztrákoknál síszünet van (ezen a héten Burgenland, Karintia, Salzburg és Tirol tartományokban), illetve Schaladmingban a sí VB-t rendezik. Sokan ilyenkor elkerülik a sípályákat a tömeg, sorbanállás, buckák, stb. miatt. Ezt a tévhitet szeretném eloszlatni. Nem mindenhol vannak sokan, ilyenkor a kis terepek a titkos befutók.

Szobaton 10 óra körül érkeztünk a síterepre, nem nyitásra mentünk mert előbb Liezeben be kellett nézni a Sport-Expertsbe mert nagyon jó leárazások vannak ilyenkor. Sikerült belefutnom egy elég nagy dugóba mivel aznap rendezték Schladmingban a férfi lesíklás versenyét és a 320-as útról a helyszínre érkező nézőket a parkolóba terelték, csak az átutazó forgalmat engedték át így mindkét oldalon kb. 10 km-es dugó alakult ki. Ez engem nem zavart hiszen erre számítottam, illetve a kisebb utakon(ahol nyáron bicajoztam) el lehetett a dugót kerülni.

Szóval 10-kor Ebenbe érkeztünk.Már az feltűnt, hogy közvetlen a lift mellett tudtam parkolni kb. 30-40 személygépkocsi lehetett a parkolóban, egyeteln busz sem volt. Mikor felértünk a sípályákra szinte senki nem síelt. Lehet mindenki a férfi lesíklást nézte Schladmingban, vagy mert nem sütött a nap, vagy mert nagyon hideg volt (-7C a völgyben, a hegyen -12C) de legtöbbszőr csak hárman voltunk a pályán. Úgy éreztem mintha a saját pályámon síelnék. Ratrak nyomot még délután is láttam. A pályák állapota tökéletes volt, nem voltak buckák, nem firnesedett a hó :)

Túrázni is lehet a környéken mivel rengeteg erdei út van, néhány túrázót is láttam. Egyedül "tömeggel" 16 óra körül találkoztam mikor utolsót csúsztunk lefele aznap és akkor lehettek úgy 20-30-an körülöttünk, nem is tuom honnan kerültek elő a síelők. Rengeteg jó pálya van a környéken (Zauchensee,Flachau,Obertauern,Wagrain, Reiteralm) amelyek simán Eben in Pongau előtt van bármilyen szempontból de ezen a napon szerintem ez volt a legjobb hely. Kicsi pályarendszer, nagyon kevesen voltak.
Ide még biztos visszamegyünk főleg főszezonban mert akkor biztos tipp ez a hely.
P1140989.JPG
P1140995.JPG
P1140998.JPG
Hochwurzen Ramsauból
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.