Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Sídzsekik topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Fetzer Robi
146 élménybeszámolót írt
146
13 éve tag
2013.02.20. 23:21
(A válasz egyben giorgio307-nek is szól.)

Maier softshell kabátban boardozom már három szezon óta, és soha mást nem is szeretnék! Eredetileg onnan indult a választás, hogy nem szeretem a bő, lógó, puffos sídzsekiket, ezért kerestem más megoldást. A softshell-fazon tetszett, a Maier csak "véletlen" volt, akkor épp Stuttgart mellett dolgoztam, s mivel a cég is a környéken van, minden sportüzletben lehetett kapni. Itthoni mércével nem olcsó, de nekem minden centjét megérte.

Minőségre szinte 100%-os, csak a kabátujjon kellett a tépőzárak bolyhos részét cserélni, mert nem tapadtak rendesen. Ennek van hófogója, cipzárjai beázásmentesek, gallérja magas, kapucnija összehúzható (bár a sisak nem fér be alá), hónaljban szellőzőcipzárok vannak.
Csúsztam már benne több napos -15 fokban (eggyel több polárpulóver kellett alá), olyan hóviharban, hogy vízszintesen hordta a havat a szél, henteregtem freeride alkalmával méteres hóban, de még soha nem hagyott cserben, nem ázott be, nem fáztam benne.

Utcai viseletként viszont nem ajánlom, ha nem technikai ruházattal viseli az ember, nem mozog benne intenzíven, akkor alig tartja a hőt, már mínusz 1-2 fokban is hideg.
dannydog
32 élménybeszámolót írt
32
13 éve tag
2013.01.13. 16:27
Szia!
Nos jelenleg 2 softshell kabátom van, egy Heavy Tools, és egy Vist.
A Heavy Tools egy nagyon gyenge minőségű darab, igaz síelésre nem használtam, de túráztam benne, és olyan volt mintha egy nylon zsákban lettem volna, magyarul semmi párát nem engedett ki magából.
A Vist már egy komolyabb darab, síeltem is benne párszor. Nagy hidegben nem ajánlom, mert azért jól alá kell öltözni, hogy ne fázz. Viszont olyan -10 fokig szerintem tökéletes. Fogja a szelet, és ez már a párát is kiengedi.
Viszont ha nem mozogsz benne, akkor hamarabb elkezdesz fázni benne, mint egy normál síkabátban.
És ugye hófogó sincs benne, tehát ha esel-kelsz, könnyebben bemegy alá a hó.
Szóval némi kompromisszummal jól használhatók, de ha ám hallgatsz, csak minőségi darabot veszel, még ha drágább is.
tkddrifter
4 élménybeszámolót írt
4
12 éve tag
2013.01.13. 14:21
Sziasztok!

Softshell kabátokkal kapcsolatban szeretnék felvilágosítást kapni,ami tapasztalaton és nem internetes leíráson alapszik.

Köszönöm!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.