Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Planneralm topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Pulmy
869 élménybeszámolót írt
869
13 éve tag
2013.03.07. 07:53
Azért a kőlevest ne vedd komolyan.
Előzmény: (Probi 156755)
Pulmy
869 élménybeszámolót írt
869
13 éve tag
2013.03.06. 22:15
Örölünk,hogy jól éreztétek magatok,majd átadom Istvánnak az üdvözleted ! Reméljük jövőre is támogatni fogja a rendezvényünk.
Előzmény: (Probi 156755)
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
2013.03.06. 20:39
Planneralm

A 2013-as SnowShown, melyet a Zemplén Kalandpark területén Sátoraljaújhelyen rendeztek meg, tombola húzáson 2 fő részére 3 éjszakás félpanziós ellátást nyertünk a Berghotel Landgut Plannerhof-ba. A nyereményt kiegészítettük még két fő részére, így az egész családommal elutazhattunk erre a csodálatos osztrák síterepre.
Az első napon -2013.03.02-án szombaton- Aflenz Bürgeralmon síeltünk, mely útba esett,így egy nappal többet hódolhattunk szenvedélyünknek. Planneralmra az esti órákban érkeztünk, egy izgalmas szerpentinen 1600 méter tszf. magasságra, ahol már várt minket az ízletes vacsora, melyet házigazdánk, Beke István vendégváró tüzes pálinkája kíséretével el is fogyasztottunk. Az egész napos síelés és utazás teljesen kifárasztott bennünket, így hamar megkerestük szobánkat és nyugovóra tértünk.
Reggel korai ébredés után,a bőséges reggeli elfogyasztását követően, bérlet vásárlás és indulás a hegyre, ahol szikrázó napsütés és tökéletesen kezelt pályák fogadtak.A szállástól az első felvonó kb. harminc méterre van,nem nagy távolság:). Egész délelőtt folyamatosan pörögtünk a hegyen, ahol hosszú és kb.50-60 méter széles pályákon lehetett tökéletes íveket karcolni a hóágyú mentes, természetes porhóban. Egyébként ezzel reklámozzák ezt a síterepet.Azoknak is ajánlanám ezt a helyet, akik a pályán kívüli sízést részesítik előnyben vagy kedvelik a sítúrázást,hótalpazást, ugyanis több hektárnyi szabad terület áll rendelkezésükre,csodálatos panorámával.
A déli órákban tartottunk egy kis pihenőt és kaptunk szállásadónktól egy speciálisan elkészített ún. "kőlevest". Először nem is tudtam elképzelni, miért is illetik ezzel a névvel. Kiderült, mert ahogy nevezik, azzal együtt főzik is, kővel! Egyébként ezen kívül van még benne hús,káposzta,répa és még sok-sok minden földi jó. A délután első fele a pályán kívüli helyek felfedezésével telt el, lányom társaságában aki egy szűzhavas lejtőn, rutintalanságának köszönhetően,előre terhelt és sikerült a hossztengelyén keresztül a fején át ismét talpra állnia. Szerencsére a puha hó tompította esését, így nem lett semmi baj,csak azon csodálkozott hogy nem lát semmit, mert a szemüvegét belepte a porhó. A nap végére sikerült a család minden tagjának kellemesen elfáradni,sőt volt aki sajnálta hogy 15.55-kor már csak egyszer tudunk felvonózni és lecsúszni zárásig. A vacsoráig hátralévő időt pihenéssel,regenerálódással töltöttük.
A szobánk és a hotel egész területén a tisztaság és a vendégek minél színvonalasabb kiszolgálása volt jellemző. Az alkalmazottak hozzáállása az ételek minősége, mennyisége magas színvonalú. A háromfogásos vacsorát követően kis sétát tettünk a sífaluba ami nem tartott sokáig, mert nem egy tömeghely tömegszállásokkal,inkább a pihenésre feltöltődésre vágyóké.Második sínapunkon mi voltunk az elsők a felvonón így nekünk volt lehetőségünk keresztül kasul "összerondítani"; az éjszaka ratrakok által szépen összecsíkozott pályát,szuper érzés volt. Ezen a napon is csodálatosan szikrázó napsütésben síelhettünk,felhőt egyáltalán nem láttunk. Délutánra érkezett 3-4 gyerekcsoport, akiket néha kerülgetni kellett,de a fegyelmezett oktatásuknak köszönhetően nem volt probléma velük. A felvonók zárása után lehetőség volt szállásunkon szaunázásra is, amit ki is használtunk.István tanácsára nem a hideg vizes zuhanyt, hanem a test hóval történő bedörzsölését alkalmaztuk lehűtésként.Elmondása szerint nagy hóesés után csak beleugranak a puha porhóba így hűlnek le. Évek óta nem volt beteg és erre esküszik, na meg a csípős pálinkájára. Ezen az estén sem volt gond az elalvással,hamar álomba merültünk.Terveink szerint még a következő napon délelőtt is síeltünk volna de sajnos egy lázzal és mandulagyulladással járó betegség ezt megakadályozta.Reggeli után útnak indultunk hazafelé rengeteg pozitív élménnyel feltöltve. Aki szeretne ezen a síterepen síelni,pihenni annak bátran ajánlom,indulás és sílécre fel!!!
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a talponsíelők.hu csapatának,hogy a 2.SnowShow-n részt vehettem fiammal és így eljuthattam erre a síterepre!
DSCN1053.JPG
DSCN1019.JPG
DSCN1065.JPG
DSCN1054.JPG
DSCN1109.JPG
DSCN1062.JPG
DSCN1078.JPG
DSCN1099.JPG
DSCN1049.JPG
DSCN1067.JPG
DSCN1085.JPG
DSCN1042.JPG
DSCN1043.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.