Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síoktató akarok lenni - hogyan tovább? topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Nagy Péter /Bundi/
119 élménybeszámolót írt
119
16 éve tag
2013.04.06. 11:29
Szerintem Mi magyarok ebben egész jók vagyunk, végtére is év tizedek óta oktatunk a hivatalos engedélyük nélkül, ráadásul a szemük láttára.

Sportdiplomáciában pedig sajnos mindig rosszak voltunk. Én csak drukkolni tudok annak, aki egyszer végre jó irányba terelné az oktatás ügyét.
Előzmény: (ozsi 158916)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2013.04.06. 09:55
Ennek némileg ellentmond, hogy kénytelenek "baráti" teszteket is szervezni, hogy a megfelelő embereknek is legyen esélye átmenni. Sok dán, belga és angol is kénytelen nekimenni a teszteknek, pedig nekik sincs igazán komoly versenyzői múltjuk. Az nem túl életszerű, hogy egy gyereket hatéves korában azért adjanak be egy egyesületbe, hogy 18 évesen esélye legyen letenni egy síoktatói vizsgát. A versenysport bázisa meg azért csökken, mert piszok sok pénzt és energiát igényel, az eredmény meg erősen kétséges. Szerintem ennél sokkal egyszerűbb.

De végtére mindegy, hiszen a lényeg, hogy hogyan lehetne megfúrni vagy okosan kihasználni! ;-)
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2013.04.06. 07:21
Persze lehet, hogy összeesküvés elmélet feelingje van. De mióta világ a világ, összeesküvések voltak és lesznek, az igazi kiötlők, pedig általában a sötét háttérben maradnak, nem akarván botrányba keveredni.

Érdekek mozgatnak mindent, ezt már te is mondtad másutt. A versenysportban (FIS) hihetetlenül nagy pénz van, a versenyzők pedig egyre kevesebben vannak, ezért aztán (talán) akár lehet is valami ebben a gondolatban.

Így aztán, ha zömében versenyzők tudják a tesztet megcsinálni, akkor zömében versenyzőkből lesznek a jövő síoktatói. Ez adhat némi esélyt a trend befolyásolására. Lehet persze, hogy nem erről van szó, de akár ez is benne lehet.

A veszélyek
A vérbeli versenyző (általában) gyermekkortól képességeinek a határán síel, és ha ezt hozza majd át az amatőrök oktatásába, az (feltehetően) erősen fogja negatív irányba befolyásolni a biztonságot. Mindig tisztelet a kivételeknek, természetesen.
Előzmény: (ozsi 158905)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2013.04.05. 23:04
Személyesen is ismerem is ennek az egésznek számos kulcsszereplőjét, de nem látok olyasmit, ami versenylobbira utalna, sőt. Ez szerintem tisztán piacvédelem. Ők akarják megmondani, ki és hogyan oktathat. Vannak csókos eurotesztek, és van aki anélkül is oktathat. Csak azt nem szeretnék, hogy úgy oktasson valaki, hogy az nem fut át rajtuk keresztül.
Azt meg egyszerűen nem hiszem el, hogy minden aktív alpesi oktató tényleg képes lenne teljesíteni egy óriástesztet, mert jelentős részük nagyságrendekkel gyengébben síel pl. nálam.

Viszont ezt hagyni egyszerűen mamlaszság. Nem lehet ez a szakma ennyire málészájú! ;-)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.