Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Készülés a szezonra topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2013.07.20. 23:18
Szoktak sokan kocogni is arrafelé, de a 90%-uknak kifejezetten rosszat tesz szerintem. Sajnos futni tudni kellene... Persze látok erre is példát - magamban általában jól meg is dicsérem - de nagyon ritka.

Szerintem az a jó edzésterv, hogy a futás megkezdése előtt legalább egy hónapot gyalogolni kell, egyre intenzívebben. Majd a futás közben is be kell iktatni rendszeresen gyaloglótréningeket.

Ennek az oka az, hogy minden edzést - még az erőfejlesztést is - jó technikával, mozgáskoordinációval kell végezni (ebben semmi új nincs, az összes jó edző ugyanezt mondja). A gyaloglás pedig az ezekhez szükséges mozgáskoordinációt fejleszti reflexekké.
Persze emellett erősít, nagyon jó a keringésre, zsírégető - és nem mellékesen a síelésnél még az ízületeket védő, balesetmegelőző hatása is van.
Előzmény: (minerel 159935)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2013.07.20. 21:40
Egy tárnoki ismerősömnek szajkózom mindig, hogy csatlakozzon hozzátok, sajnos eddig sikertelenül. A gyaloglást sajnos sokan lenézően kezelik.
Pedig talán sose sportolt még de egy futó barátnője unszolására most elkezdett futni de szerintem a jelenlegi fizikumával lehet, hogy többet árt vele mint használ de nem értek hozzá csak gondolom.
Előzmény: (ozsi 159934)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2013.07.20. 20:34
Tudva, hogy sokan nem hiszik el, hogy mennyire hasznos, de mégis megkockáztatom: mi rendszeresen megyünk gyalogolni edzés jelleggel, nagyjából esténként, Tárnokon. Szabad program, be lehet csatlakozni.

Aki nem hiszi el, hogy igazam van, az eljön, és edzés közben elmesélem, hogy miért lenne elengedhetetlen mindenkinek, edzettségi szinttől és űzött sportágaktól függetlenül alapozásként.

Kb. háromnegyed óra egy kör, akinek gyenge a bokája, hozzon olyan cipőt, ami fogja. Ez ugyanis egy kaszáló a maga természetesen egyenetlen talajával. Én egyszerű edzőcipőben megyek, hogy trenírozzam az ízületeket védő stabilitási reflexeket.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.