Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Nassfeld topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brillante
83 élménybeszámolót írt
83
12 éve tag
2014.01.14. 06:33
Szia

A terep szerintem nem kezdőknek való, középhaladó-haladóknak ideális.
Vannak kezdő-gyakorló pályák a kabinos egyik állomásánál, a többi kék nem 0 km eseknek való.

Ha Sonnenalpe-n lévő hotelre gondolsz: Az említett szállás melletti apartmanházban laktunk tavaly és a Hotel Karnten éttermében vacsoráztunk esténként. Fent van az olasz határon. Hóláncot mindenképp vinni kell, mert ha esik a hó, a hágón valószínűleg kelleni fog, annak ellenére hogy szorgalmasan takarítják.
Csodálatos helyen van, közvetlenül a sípályán. Egész jól főznek. A hotel szép, tiszta. Viszont a pályaszállás volta miatt is megerősíteném, hogy inkább középhaladó érezné itt jól magát.
Előzmény: (szilona 166773)
szilona
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2014.01.13. 22:10
Sziasztok,
februárban tervezzük a nassfeldi túrát...
Arra lennék kíváncsi, hogy egy kevésbé jó síelő is képes e ezeken a pályákon lecsúszni v. inkább keressek más terepet?
A Hotel Karnten ben szeretnénk foglalni-volt már ott valaki?
Melyik pályát ajánlanátok egy "kezdő" sízőnek?
üdv. Ilu
rita.zavecz
11 élménybeszámolót írt
11
13 éve tag
2014.01.04. 16:53
Sziasztok!Szerencsére minden jol alakult a sielős kiruccanásunk alatt,27.én indultunk,az uton is minden rendben volt.Előtte nap mint a házigazdánktól megtudtuk,1 méter hó esett,természetesen kinnt ugyebár az utakon ebből nem sokat vettünk észre,olyan rendben,letakaritva vártak bennünk!:)Csak az utszéleken felhalmozott hótömegek utaltak rá,hogy bizony itt kaptak rendesen!Szállás Kötschach- Mauthenen,aznap beköltözés után séta,környék felfedezése.Van helyben is egy kisebb pályarendszer,de mivel az alsó szakaszain erősen olvadozott,ezért nem is csusztunk,bár előre ugy terveztük,aznapra bemelegitésnek jó lessz majd!Reggel aztán irányba vettük a nassfeldi lejtőket!Imádtam!Bár az időjárás nem volt tul kegyes,mert többnyire a látási viszonyok végett arra koncentráltam,nehogy eltévedjünk,szem elől veszitsük egymást,de a hó,pálya minőség nagyon jo volt!Voltunk ugy,nem ott kötöttünk ki,ahol eredetileg terveztük,a térkép többször előkerült,de nagyon jol éreztük magunkat,és a pár nap alatt elég jól bejártuk .Hazautnak Gerlicent néztük ki,akkor már próbáljuk ki azt is!Aznapra végre napos időt igértek,hát,az elsö két órában folytatódott a" csak ne hogy elvesszek a ködben "érzés,na de azután végre letisztult a kép,kisütött a nap,kirajzolódott a táj,gyönyörü volt!Amig lehetett,csusztunk,már sötétedett,mire az autónál összepakolásztunk,és bucsút intve elindultunk hazafelé.Az úton szilveszter lévén mindenfelé tüzijáték,hangulatos volt nagyon,forgalom szinte semmi.Ja,és a helyi sörfőzdét is megkerestük,M.Gábor,neked küldöm a sört virtuálisan,és nagyon köszi az infót!:)További jó sielős telet minden kedves fórumos síbarátnak!
Kötschach - Mauthen
20131228-145020.jpg
A csúcson!
20131230-134529.jpg
CAM00017.jpg
CAM00053.jpg
CAM00035.jpg
CAM00077.jpg
CAM00114.jpg
CAM00108.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.