Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Kamerák figyelnek a sípályán! Nem lehet átruházni a síbérletet! topikból

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
Travelteam International Kft.
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2014.01.16. 17:27
A helyzet az, hogy sajnos elég sok minden múlik a kasszában ülő hölgy kedélyén, ill. az előtte álló sor hosszán.
Pl.
- vagy elhiszi bemondásra az életkorokat, vagy kér igazolványokat
- csak kiadja a bérletet, vagy minimális tájékoztatást is ad hozzá...
Ők is csak emberek.
Igen, nyugtával jobb esélyeink vannak, de gondolom legtöbbünk nem olyan alapos, hogy meg is őrizze :)

Ha már szóba került: Ski Amade Jungfamilienkarte-járól pár info
- azok a szülők vásárolhatják, akiknek 3 évesnél kisebb nem síelő gyermekük van
- a bérletet a két szülő felváltva használhatja
- a bérlet a normál felnőtt bérlet árán váltható ki
- vásárláskor fotó készül az egész családról (gyerekről is)

De nincs agyon marketingelve, szinte sehol sem találni róla említést, a Google sem nagy segítség (ennyit arról, hogy nem jótékonysági intézmény egy lifttársaság sem).
Előzmény: (RM 167107)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2014.01.16. 12:48
"- az elhagyott bérletet nem térítik vissza"

Van ahol bérlet vásárlásakor felhívják a figyelmet, hogy őrizd meg a nyugtát. Ha elveszíted a bérletet a nyugta alapján le tudják tiltani és kapsz újat, csak a pár eurós letétet kell újra kifizetni.

//

Egyébként minden tiszteletem a SkiAmade-é, hogy eszükbe jutottak a kisgyerekes családok felár nélkül. Aki már őrzött babát sípálya mellett, az szerintem tudja miről beszélek. A szülők ketten nem fognak annyit síelni, mintha csak egy csúszott volna és lényegesen több marad ott a Hüttékben ... Akik nagyon határozottan jogosnak tartják a csere tiltását kíváncsi vagyok voltak-e már 1-3 éves nem síelő gyerekkel egyéb segéderő (pl. nagyszülő) nélkül síelni és megvették-e a 2 bérletet?
Viri
715 élménybeszámolót írt
715
20 éve tag
2014.01.16. 12:32
Csabor + Travelteam International Kft. remekül összefoglalta, és nem is akarom kibővíteni. Higgyetek neki elég sok síterepen járt már.

Csak megjegyezném, ha veszel magadnak egy bérletet az kizárólagosan csak téged jogosít fel a felvonók használatára és senki mást. Ausztriában a nagyobb síterepeken mindenhol, s a kisebbeken is már számos helyen alkalmazzák a bérlet és használójának beazonosítását. A bérlettel való bliccelés lebukás esetén annak bevonását vonja maga után.
Előzmény: (balumaci 167087)
Travelteam International Kft.
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2014.01.16. 12:31
Bár biztos tudásom nincs az ügyben, és gyanítom síterepenként változik is a "megoldás", de gyanítom több bérlet vásárlása esetén az első használatkor kötik össze az adott bérletet az adott síelővel: automata kamera kattint egy képet a kapun áthaladóról, és az ellenőrzés máris kivitelezhető.

Felhasználóként pártolnám én is a bérlet átadhatóságát, kisgyerekes családoknál mindenképp. De a síterep szempontjából is érthető, hogy miért tiltják. Az üzemeltetők biztosan sok ellenérvet fel tudnának hozni, pl. hogy profitorientált vállalkozásként nem a minimum árbevételre törekszenek.
De tételezzük fel, ha megengednék, akkor majdnem biztos, hogy a már most sem olcsó alap bérletárakba beépítenének némi felárat.

Szerintem az itt megszólalók nem hisztit akartak kelteni. A "meglepetések" elkerülése érdekében inkább nevezném ezt figyelemfelkeltésnek. Mérlegelni pedig mindenki maga mérlegel a bérletek megváltásakor.
Lehet bérletet cserélgetni, letagadni pár évet, hogy olcsóbb kategóriába essünk"... De elég kellemetlen lehet, ha valakit kivesznek a sorból.

Példaként az ismert és népszerű Planai "apró betűi" (gyanítom ez csak egy részlet): http://www.planai.at/winter/de/tarife/schipassinfo.html
Szabad fordításban:
- a bérlet nem átruházható
- az elhagyott bérletet nem térítik vissza
- előre nem látható időjárási helyzet esetén nincs visszatérítés
- visszatérítés csak orvosi igazolással
- rossz hóhelyzet esetén elő- és utószezonban nincs kedvezmény
- névre szóló bérlet esetén hozzájárulsz az adataid regisztrálásához, amit ellenőrzéshez és ügyfélkapcsolat kezeléshez használnak fel max. 3 évig
- nem névre szóló bérletek esetén hozzájárulsz a fotókészítéshez, amit ellenőrzéshez használnak fel, a fotót pedig a bérlet érvényességének lejártakor törlik
Előzmény: (balumaci 167087)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2014.01.16. 12:16
Nem nagy baromság, ugyanis nem a pénztárnál esetlegesen felvett képet használják, hanem a képrögzítés a beléptető kapunál történik. Amikor a bérlettel először belép valaki a kapun kép készül róla, s ezt hasonlítják össza a többi belépés képével. Az egyes síterepek a régiós bérletek adatait egymás között kicserélik. (ha kicsit értesz hozzá a kapuál meg lehet állapítani, hogy van benne kamera vagy sem)
A szolgáltató magatartása indokolt, hisz a moziban is ha nem tetszik a film, nem mész ki és ül be helyetted a barátod.

Csabor az élvezeti síelő
Előzmény: (balumaci 167087)
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2014.01.16. 10:34
Ez egy elég nagy baromság, hiszen sokan vesznek több bérletet a pénztárnál, a családnak, vagy barátoknak egyszerre, és azzal akárki is mehet.. Hisztériakeltés az egész.. A másik oldalról pedig ha egyszerre nem tud síelni két ember akkor egyáltalán nem tartom kicsinyesnek a cserélgetést, sőt nagyon hasznos, hiszen a bérlet kalkulálva van x számú használatra, és ha teszem fel nálam van a párom bérlete, akkor ő semmiképp sem tud síelni , így nem károsít senkit. A szezonbérleteknél már egészen más a helyzet, de itt nem erről van szó ..
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.