Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Niederalpl topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
peter.elekes
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2014.02.05. 22:23
Nagyon köszi a hóinfót! Sokat segítettél és megmentettél bennünket egy felesleges úttól!
Trailrider
306 élménybeszámolót írt
306
15 éve tag
2014.02.01. 21:20
Barátom hótalpas túraszervezését csaknem mindenki visszamondogatta, így tegnap este kitaláltuk, hogy helyette kimegyünk túrasízni, és úgyis van még pár plusz dekás, aki kijönne velünk lesiklani. Így hát olyan helyet kellett keresni, ahol mindkettőt lehet. Niederalpl pont illett a képbe, jó élményeim voltak még korábbról. Síelőkön csekk - a régió legjobb hava 60-65 centi, ebből a felső 20 centi friss, pulverschnee, miegymás. 10 km pályából 12 nyitva (!!!), minden lift jár.
Odaúton már kezdett gyanús lenni a dolog. Mindig a Semmeringtunnelen túl szokott megérkezni a hó, most meg épp előtte volt, az alagút túloldalán csak hófoltok akadtak. Mürzuschlagnál le, és irány a hágó, hó persze sehol. Amit először megláttunk, az a hátsó hosszú piros pálya. Most inkább barna volt, a helyenként teljes szélességében éktelenkedő sárfoltokból. Az alsó hosszú kék szintén zárva, a lift sem jár... Megérkezünk a parkolóba, az ülőlift megy, a piros pálya néhol foltos, de működik, a kék leolvadt, mindenhez erős szél, csak úgy táncolnak a fenyők. Egy rumos kakaó után vissza is kanyarodzunk Zauberg felé (nedves hó, eső és köd, de ott legalább megvolt, amit kiírtak).
Szóval, most senkinek nem ajánlom, hogy arrafelé vegye az irányt, hiába szerepelnek még mindig jó hóértékek a terep oldalán. Pedig Niederalpl többnyire valóban hóbiztos.. ..de ez most nem jött be.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.