Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek síoktatása topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.02.10. 18:24
A Speciális Olimpia Szövetséggel kezdtünk együttműködni, ők használják fel a módszert. Ők sokféle sportot használnak eszközként a fejlesztéshez, a síelést is már régebb óta. Most kitanulták nálunk a StrongBaset-t, és beválni látszik.

A StrongBase módszertanilag programozott feladathelyzetek alakít ki, amelyek végrehajtása nagy eséllyel a helyes mozgást alakítja ki. Olyan célmegjelölések vannak, amelyek nagyon egyszerűen írják le a feladatot, hogy a figyelem a saját mozgásra irányulhasson.

Mivel a feladatmegjelölés nagyon világos és egyszerű, az adott feladat nehézsége azon múlik, hogy ki mennyire képes odafigyelni a saját mozgására, így sokféle képességi szinten használható eredményesen.
Előzmény: (TZoli 169297)
TZoli
1156 élménybeszámolót írt
1156
20 éve tag
2014.02.10. 15:25
Kikről beszélünk? Milyen fogyatékkal élők? Az SNI (sajátos nevelési igényű) gyermekek nagy többsége nem értelmi fogyatékos gyermekek. Igazából még azok sem, akik súlyos fogyatékos jogszabályi besorolással ki vannak rekesztve az önkormányzati iskolákból, a társadalmi életből. Valójában csak arról van szó, hogy képtelenek elviselni a hazai oktatási struktúra által felállított kényszert. Ezért u.n. sajátos oktatási formában részesülnek. Sokuk sikerrel veszi a legtöbb akadályt. Csak ne parancsolgass, ne kényszeríts, ne dirigálj. Sokuknál, pl. jellemző az autistákra, a verbális komunikáció, a sima beszédnek nem sok haszna van. De jól bevált pl. a PECS kártya módszer. Azaz megmutatni, csinálni, képekkel, folyamatábrákkal magyarázni.
Ha jól értettem az eddigiekből a SkiCult filozófiáját, szerintem ezekre a gyerekekre még igazabb, hogy ezzel a módszerrel lehet sikeresen hatni.
Előzmény: (ozsi 169274)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.02.10. 12:44
A fogyatékkal élők oktatásában is elkezdték használni a StrongBase-t, meglehetős megelégedettséggel.

Az M1 Híradóban 6.00-tól van erről pár perc:

http://nava.hu/adatlap/?id=1791010
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.