Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Krahule topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1156 élménybeszámolót írt
1156
20 éve tag
2014.02.13. 21:03
Több mint 7, vagy inkább talán 8 éve, hihetetlen.
A Skalkáról át lehet csúszni, azért nem egészen úgy van. Annak idején volt rendesen hó és meg is néztem ezt az átjárást. Dimbes-dombos, de inkább gödrös útvonal, amit a térkép jelez. Nem is út, hanem inkább a bokrok közt amerre sikerül. Ez inkább oda-vissza túra, csak az egyik irányba esetleg könnyebb.
Előzmény: (Pulmy 169386)
Pulmy
869 élménybeszámolót írt
869
13 éve tag
2014.02.11. 11:31
A kihelyezett térkép szerint Skalkáról át lehet csúszni ide,csak a visszaút kérdéses,de aki szeret sítúrázni annak jó program lehet a visszafelé út,ami a gerincen fut végig.Ráadásul a két terep közt van egy harmadik is ,ami- én úgy láttam-csak sível közelíthető meg. A terep méretéhez képest az üdülőterület és a víkendházak száma kicsit túlzó.
Előzmény: (csabor 169325)
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2014.02.10. 20:26
Krahule? Boldogult ifjúkorom, a cuculista csereüdültetések kora egyik síterepe. Ott döntöttem el, hogy lecserélem Első Menyasszonyom Polsport sílécét és síbakancsánák mondott lábbelijét valami használhatóra.
Azért az a pálya többet is tud. WFeri
Előzmény: (csabor 169325)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2014.02.10. 19:55
Kíváncsiságunk a kis pályák iránt változatlan volt, így 2014.02.07.-én meglátogattuk ezt a terepet is
A főútról letérve egy dimbes-dombos terepen haladtunk a falu felé. Az út nem volt jó. Keskeny, aszfaltozott, valamikor felszórták, de azt az autók már eltakarították, így itt-ott kellemesen csúszott is. A táj olyan volt, mintha Veszprém felé a régi tankpályán kevertünk volna.
A sípálya gyakorlatilag a falu főutcájáról indul. A helyi erők bizonyára tudják, hogy merre lehet parkolni, de idegennek egy sűrűbb napon komoly teljesítmény lehet egy normális parkírozót találni a hepe-hupás terepen. Egy kassza és a ház falára szerelt térkép biztosította a síelők kiszolgálását. No meg egy fabódészerű vendéglátóipari egység. A teljeskörűséggel semmiképpen nem vádolható térkép alapján van a területen néhány kék pálya. Most csak egy pálya ment (mondjuk center pályának), s mellette még a kis tanuló pályát üzemeltették. A pályán kívül sehol egy deka hó nem volt.
A beülős felvonó szorgalmasan szállította felfelé a síelőket. Nem volt hosszú pálya, de legalább jó sokan voltak rajta. A pálya nem nagy szélességben egyenletesen omlott le a hegyoldalról, mintha egy fehér szőnyeget terítettek volna egy bokros területre. A néhány száz méteres, teljesen belátható pályán szerintem ott volt az egész falu. Nem volt egy carvingos terep.
Ha sok hó van itt, s jó az idő, az ember sok ismerősre szert tehet ezen a helyi terepen. Főleg a kezdők tanulhatnak meg kanyarogni.

Csabor az élvezeti síelő
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.