Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síelésünk kivesézése topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2014.02.17. 16:13
Hát igen, sajnos még nem tudtam összepakolni az olvasott szemelvényekből a teljes SKI Cult filozófiát, de próbálkozom...
Már nagyon várom a korábbihoz hasonló kiadványotokat...:)

Talán a fogalmak hiányos ismerete miatt írtam amit írtam, mert a hóeke azon megnyilvánulásaira gondoltam ami a szigorúan vett "V" betűt formázza erős farolásokkal (csúszás, sodródás). Amint a gyerekoktatásoknál (Nanook) láthattam, az már szinte párhuzamos lécvezetésű hóeke (nem pedig a elöl 2 cm, hátul 1 m léctávolság).

Próbálom felfogni az olvasottakat, aztán majd egyszer talán személyesen is kipróbálhatom a Strongbase-t és a többit...
Előzmény: (ozsi 169691)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.02.13. 21:58
Nem, még véletlenül sem hagyjuk ki! :) Csak a hóekecsúszást, mert azt valóban a síelés egyik legártalmasabb elemének tartjuk. Abból jó nem származik... :D ha már a kisördögöt keressük, akkor itt van! :)

Sőt a friss síoktatók számára az egyik nagy meglepetés pont az, hogy a hóekeívet nem azért kell megtanulni, hogy később párhuzamosan síelve elfelejtsük. A hóekeív megtanít egy csomó dolgot, ami később létfontosságú lesz, és fordítva is igaz: ami később problémás, az valószínűleg már a hóekeívnél is az volt. A mi módszerünk lényege abban áll, hogy a hóekeív előtti alapokat kell nagyon gondosan összerakni, mert ott dől el nagyon sok dolog.

A csúszó hóeke valóban benne van a könyvben, de részben azért, mert akkoriban nem lehetett kihagyni, részben, mert az ártalmas voltát azóta fedeztük fel. De arra is érdemes figyelni, hogy pl. az egyik hóekefajta már akkor is úgy van megjelölve, hogy kerülendő...

Szóval a hóekeív nem keverendő össze a csúszó/fékező hóekével (az utóbbi nem kanyarodik, mozgásszerkezetileg semmi közük nincs egymáshoz, csupán állóképen hasonlóan néznek ki. Más izmok más munkát végeznek a kettőben.)
Előzmény: (apalermoi 169611)
gaboca
3375 élménybeszámolót írt
3375
15 éve tag
2014.02.13. 09:09
Nincs a hóeke kihagyva csak más a kivitelezés módja, röviden, a lényeget majd Ozsi kifejti.
Előzmény: (apalermoi 169611)
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2014.02.13. 09:06
Akkor most a hóeke vagy a hóeke rosszul történő kivitelezése ártalmas? Tudom, hogy a SKI CULT módszerei már kihagyják a hóekét, de azért látni a pályákon keményen karcoló és a síelést láthatóan élvező profikat, akik bizonyára a hóekével kezdték meg pályafutásukat.
A napokban a kezembe vettem a Síelés +3 könyve(teket)det és természetesen átlapoztam a hóekét, (mivel "azt mondtátok, hogy érdemes kihagyni"), de azért azt - bár elhiszem, és követem a változást - mégis ép (műszaki) ésszel nehezen tudom befogadni, hogy egy pár évvel ezelőtti könyv egyik komoly fejezete nem elég, hogy felesleges, de ártalmas is lehet.
Félreértés ne essék, nagyon tetszik mindaz amit a SKI CULT módszerekről találok, olvasok, látok a neten, tisztelettel és izgalommal figyelem a törekvést, amit ti az oktatási modell folyamatos fejlesztésében végeztek.
Csak ott motoszkál az a fránya kisördög...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.