Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bachledova Dolina - Bachledka - Jezersko topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2014.03.02. 22:29
"pedig tényleg nagyon jó síelők vagyunk"
Ezt a kijelentést én erősen megkérdőjelezném !! :)
A feltett képeden meg egyetlenegy bucka sem látszódik ! :)
Előzmény: (sipcomp 170853)
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2014.03.02. 21:42
Teljesen egyet értek kosutka hozzászólásával. Eleve rossz időpontot választottatok a síelésetekre, innen ered a tömeg. Síszünet. Üdülés előtt erről is érdemes tájékozódni.
Gyerekár. Mi 3 gyermekes nagycsalád vagyunk, most tanítom a 2 éves kiscsajt síelni. Tanuláshoz ELDUGOTT pályát választok, ahol még ilyenkor sincs tömeg. Tudom, az ülőszékes miatt mentetek oda, pedig ha egy kicsit bevállalósok vagytok, akkor nem minden a székes felvonó. Mindenesetre tömeget vonz!!!
Szóval ajánlanám kisgyermekeseknek Mlynkyt, ahol vannak kezdő kék pályák, de nincs tömeg.
Ha pedig nemcsak síelni akartok, akkor Porac Park egy igazi gyermekparadicsom!!! Tök zsákutca, az út sem megy tovább. De maximális kiszolgálást kaptok a legolcsóbb szlovákiai bérletárral exluzív szállással is akár több kategóriában. Teljesen belátható piros pálya a síelni tudóknak, önálló síeléshez és kis gyermek belecsimpaszkodós felvonó a pici tanulóknak. Ma volt, hogy csak a 2 gyermekem síelt a pályán. 7 és 12 évesek. Én a picivel pedig a gyermekfelvonónál bohóckodtam. :)
Az árakról.
Nem csak Szlovákiában szokás az, hogy a gyermek a szülővel egy ágyban ingyenes és az ellátásért fizetni kell. Mi így voltunk Horvátországban is, láss csodát Jezerskoban is (
Bachledova túloldala), de Ausztriában is több helyen jelezték, hogy mit jelent az ingyenes szállás a gyermeknek. Alpendorfban például a 3 hetes!!! gyerkőc miatt (ő az 5. fő) nem aludhattunk 4 ágyas appartmanban. 6 ágyasat kaptunk. Nem morogtam érte, jól éreztük magunkat. Akár csak Jezerskoban.
Szóval tegyetek még egy próbát egy meseszép helyen pl. a Porac Parkban. De ne morogjatok, hogy senki nem beszél magyarul, egyszerűen csak érezzétek jól magatokat.
Előzmény: (sipcomp 170853)
Cet
145 élménybeszámolót írt
145
13 éve tag
2014.03.02. 21:00
Előre elnézést kérek, ha rosszul látom, de én azért megvédeném Zsgyárt és Szlovákiát.
A szálláshelyek 80%-ban, nem csak Szlovákiában, a gyerek ingyenességet a szülőkkel egy ágyban és ellátás nélkül értik.
Ráfizetés, egyezkedés után szerintem ez megoldható.
Nézzük az árat: 76 Eur félpanzióval. Mi is lehet ennyi pénzért Ausztriában kapni?
A síelésről: Az idei meleg télről senki nem tehet. 5-10 fokos melegben minden pálya kásásodik. Nyugatabbra is.
Sajnos az idei tél nem csak meleg, de hószegény is volt Szlovákiában. Ezért csak a hóágyúzott pályák mentek és a meleg miatt egyre több be is zárt. Sajnos mi is.
Ráadásul a hétvégén Szlovákia harmadának síszünete volt. Így mindenki a működő pályára ment síelni.
Én tehát értem, hogy nem volt a legélvezetesebb síelésetek, de erről nem Szlovákia tehet, hanem az IDŐJÁRÁS.
Mennyibe is kerül a Murau síjegy? Nem Chopok-Jasnával kéne hasonlítani? Opelt, Daciaval? Sokan szeretik a Daciat. Vagy csak arra van pénzük?
Ugye nincs harag? :-)
Előzmény: (sipcomp 170853)
sipcomp
26 élménybeszámolót írt
26
17 éve tag
2014.03.02. 20:13
Én és kis családom 2014.február 23-27. között volt ezen a síterepen.
Szállásunkról először, pályáról másodszor, de mind a kettő sajnos nem a legjobb. Zdiar főutcán a Panzio Goraltourist-ban voltunk félpanzióval felnőtt 23 EUR illetve az egyik gyermekünknek 18 EUR volt éjszakánként mert már betöltötte a 6. életévét, viszont a kisebbnek aki most még csak 5. éves neki ingyen volt. Múlt évben is ebben a családi összetételben voltunk, ugyanúgy a gyermekünk ingyenes volt, de mikor megkaptuk a szobánkat azzal kellett szembesülnünk, hogy nem kapott ágyat, így közöttünk kellett aludnia, múlt évben pedig egy másik szlovák síterepen azért volt ágya és étele (és megmerem kockáztatni mindenhol). Abszurdnak viszont azt tartottam, hogy sem reggelit sem vacsorát nem kapott, később egy bögrét kaptunk reggelihez, viszont hála istennek bőséges volt mind a reggeli és a vacsora, tehát a két gyerek tudott osztozni, nem tudom mit tettem volna, ha nem így lett volna. Mikor a szállást lefoglaltam tudattam a szállásadóval, hogy milyen idősek a gyermekeink, és így igazolta vissza. Épp ésszel ezt még fel sem tudom fogni, hogy hogyan gondolkoznak így, ingyen van, de ételt hozz neki otthonról. Továbbiakban a pályáról mert mint írtam osztoztak az ételen az ágyakat összetoltuk így négyen viszonylag kényelmesen tudtunk aludni. Azért választottam a Bachledovai síterepet, mert a párommal mi januárban Murauban nagyon nagyot tudtunk síelni, ez a néhány nap csak a két gyerekről szólt, kevés költséggel szerettük volna, mivel a Panzió írta hogy ad 20% kedvezményt a síbérletből kiszámoltuk és jó ár-érték arányt gondoltunk. A pályát pedig azért mert három hosszú kék pályát írt, és a 7 éves gyermekünket tavaly már megtanítottuk síelni, most az 5 évest tanítottuk, és neki kerestünk "volna" hosszú tanulópályát.
Nem tudom hol kezdjem, de inkább ide írom mint a végére, soha ne válasszátok ezt a síterepet, még akkor sem ha kicsit kíváncsiak vagytok rá.
Az első nap csak délután síeltünk, vettünk egy kétórás jegyet. Tudtuk a fórumbeírásokból, hogy van néhány olyan pálya amit a Bach. Dolinás síbérlettel nem tudunk használni, ez ott ki is derült, mi az a Deny oldal. Három külön álló rész, inkább oda vettük a két órás jegyet, mert olcsóbb volt, tanulni az is kék pálya volt,(a háromból csak egy működött), hóekézni jó az. Felmentünk a pályára, igazából két órakor már mi sem számítottunk túl jó pályára, de azért ennyire buckásra azért nem. Lehet így utólag így volt a jó, a gyerek megszenvedett ugyan, de két körben két óra alatt nagyon szépen le hóekézett, olykor már fordult is, az utána lévő sárról inkább nem beszélek amíg visszaértünk az autóig.
A következő három nap felemás érzéseket keltett bennünk. A gyerekek hihetetlenek ők még a buckás pályát is tudták élvezni, de tényleg nagyon veszélyes volt. Ami felháborító, hogy az állítólagos 8-as pálya ami a térképen van, szerintünk már több éve nem működik, kb. akkora kis fenyők nőnek a közepén mint a kisebbik gyermekünk. Ez nem vicc tényleg igaz. Tehát az 1. és 4.-es pályára szorítkozott minden síelő (teli parkoló). 11 órakor már akkora buckák voltak a pályán hogy a gyerekemnek csak a sisakját láttam. Ami megint csak minden síterepen jelen lévő probléma a hőmérséklet miatt. A pályák túl keskenyek, csak a 3-as fekete pálya működött, de látva az is nagyon buckás volt. Halálfélelmem volt olykor a pályán, pedig tényleg nagyon jó síelők vagyunk, főleg szlovák és lengyel síelők, voltak fiatalok és idősebbek, akik azt gondolták ezeken a kék pályákon megmutathatják mit tudnak. A gyerekek mellett úgy zúztak el, hogy tényleg szerencsénk volt a három nap alatt, hogy egyiket sem gázolták el, illetve néhányszor mi okoztunk jó néhány embernek szárnyaló kellemetlenséget. Én még nem láttam így embereket esni, több métert repülve. Volt olyan pályarész ahol a sítanár a diákjait egyesével hozta le. A felvonóknál pedig sorban állás ezerrel, délután kettőtől pedig senki, viszont addigra már mi sem tudtunk lemenni egyik pályán sem.
Összességében nem bántuk meg, mert a gyerekek ennek ellenére élvezték, hát igen ők még nem voltak Murauban, hogy tudják miről beszélek.
Viszont be kell látni, hogy időjárás ide vagy oda Szlovákiát már el kell felejteni, legalább is ezt a síterepet.
DSC09565.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.