Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Tanácskérés topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
yoee
35 élménybeszámolót írt
35
10 éve tag
2014.03.19. 20:11
Csatlakozom, szerintem is így van, a gore tex-es kesztű szuper. Egy jó ideje én is ilyeneket használok (a Taubert márka jött be, szerencsére nem "olyan" drága; és tartós, strapabíró kesztyűket készít, nem utolsósorban pl: labdraúgó kapusok is nagyon sokszor ezt a márkát választják.

Lehet, hogy csurom víz már a külseje, de belül semmi :) Szerintem az egyetlen ellensége (legalábbis nálam) a relatív melegben történő síelés, mert akkor sokszor beizzad a kezem (elég könnyen izzadok) és ahogy halmozódott, egyre penetránsabb lett a szaga. Sajnos a mosás (talán csak áztatta a párom) sem segített rajta, persze kevésbé lett büdös, de valahogy elvesztette a szigetelőképességét. Most, hogy visszaszámolok, olyan cca 7-8 évet bírt, igaz, én szezononként 10 naplán kevesebbet voltam lécen.
Előzmény: (Lackó 171694)
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2014.03.19. 14:04
Így van, ezt hajtogatom régóta én is mindenkinek. A GoreTex kesztyű mindent visz, azokban nem lehet csalódni, biztosan működnek.

Nem kis kesztyűgyűjteményem van, sajnos nagyrészt kényszerből :-(, a sok "supertex" kesztyűről szinte mind kiderült, hogy vagy beázik, vagy nem szellőzik kifelé, vagy belerohad az ember keze. (Biztos vannak kivételek is, de én még olyannal nem találkoztam, ami megütné a GoreTex színvonalát.)

Egyébként nem feltétlenül annyira drágák. Szezon végén, vagy éppen előtte meg lehet csípni emberi áron is GoreTex-es kesztyűket, érdemes keresgélni.
Előzmény: (golo 171601)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2014.03.16. 23:37
Igaz, hogy nem kabát, hanem kesztyű, de meglepő tapasztalatra tettem szert. Ebben a szezonban vettem először GoreTex anyagút, ami kb. kétszer annyiba kerül, mint a többi, de vagy tízszer jobb. Miért mondom ezt? Egy-egy kiadós kimászás miatt korábban mindig teljesen átázott a kesztyűm, ezért, hacsak lehetett, megelőzésképpen inkább levettem. Nem úgy, mint ezt! Ez végig rajtam maradhat, mert utána a felvonón azt érzem, hogy a menetszél hűti a kezemet, olyan erősen párolog. Mire felérek már meg is szárad a kezemen. Ezután én csak ennek hiszek.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.