Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Szezonkezdet / Szezonzárás napja a síterepeken topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2014.08.26. 23:17
A 12.22-én kezdődő hétre tervezünk. Sajnos az ezt megelőző, illetve a január-februári időszak sem jöhet nálunk - több szempont miatt is - számításba.

Leogangban találtam egész jó áron apartmant, ahonnan az általad javasolt Hochkönig is elég könnyen elérhető.

Saalbach település (völgy) nekünk megfizethetetlen kategória, már maga a pályarendszer használati díjának leperkálása is becsukott szemmel menne, ezért is vagyok úgy, hogy ha egy-két napot elkalandozunk ilyen terepeken, akkor az frankó legyen:) Valószínűleg egy-egy olcsóbb terep, időszakos (pár órás) síelés, pihenőnap be lesz iktatva és Leogang ilyen szempontból jó bázisnak tűnik, főleg, hogy napi 60 EUR alatt szinte pályaszállást (kis apartman) találtam (épülő új kabinostól egy-két száz méterre).
Előzmény: (Stani 172947)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2014.08.26. 22:59
Alapvetően Saalbachon is a síelés nagy része a fahatár alatt játszódik le, hiszen nem magashegységi síterepről van szó, tehát nem egy gleccser vagy egy Ischgl, St Anton, dehogy ne menjek ennyire messze (igaz jóval kisebb); Weißsee, Sportgastein.

Mindezek mellett tény, hogy Schladminghoz viszonyítva több a nyitottabb rész, de ez is egyfajta bájt kölcsönöz a helynek. (Saalbach nem az a nagyon szeles hely)

A teljesen mást a nagyságra (is) értem; több pálya, több felvonó, nagyobb tér, nagyobb felület, egy amolyan igazi sígalaxis. Más a környezet is, valahogy "nyugatiasabb", eleve Schladmingnál az Enns völgy számomra kissé jellegtelen, túl széles egy főúttal a közepén nagy átmenő forgalommal. A saalbachi fővölgy egy sokkal alpesibb, sokkal hangulatosabb "vakvölgy". Eleve Saalbach városkának a sétálóutcája is magával ragadó.

Mivel nagy terep ezért némi helyismerettel mindig lehet olyan részeket találni, ahol kevés síelő mozog, tavaly Karácsonykor (pontosan előtte) számottevő sorban állás nem volt.

Pontosan melyik dátum lenne, amikor tervezitek ?

Az utolsó kérdésedre: Hochkönig, tavaly itt főszezonban is lényegesen kevesebben voltak, mint a környékbeli síterepeken, földrajzilag nagyon szép fekvésű síterep jó vonalvezetésű pályákkal, idilli falvakkal, ámulatba ejtő kilátással a Hochkönig sziklafalaira és és és...
Schladmingból többen jöttek oda át tavaly és mindenki azt mondta, megérte, és idén is odamennek.

Nekem speciel Hochkönig jobban dukál, mint Saalbach, függetlenül attól, hogy Saalbach nagyobb rendszer és az éjszakai élete is pezsgőbb. Bár gondolom utóbbi családosan kevésbé szempont :)
Előzmény: (Kis Kovi 172946)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2014.08.26. 21:58
Köszönöm az infókat.

Képek alapján nekem mondjuk a sűrű fenyőerdőkkel szegélyezett schladmingi pályák jobban "bejönnek", mint a szélnek jobban kitett saalbachi pályák, bár mindkettő csodálatos lehet. Eddig nem mertük ilyen komoly dolgokkal kényeztetni magunkat, de gondoltuk, hogy itt az ideje (persze a tavaly szezon végi nagyon kedvező feltételekkel igénybe vehető bad kleinkircheimi pár napos kiruccanás azért felcsigázott:)

A teljesen mást, a dimenziókra érted vagy a pályák karakterisztikájára, a környezetre?

Az eddigi tapasztalatok (kisebb pályák/rendszerek) alapján karácsonyt követően érkeztek meg sokan síelni a sógoroknál, de akkor ezeknél a nagy pályarendszereknél ezt felejtsük el, mert nem lesz nagy differencia 12.20-át követően a pályákon, mert mindkét helyszínen akkor már sokan síelnek?

Tavaly Abtenauban - igaz, hogy kb. 1,5 km pálya állt rendelkezésre - a kis magasság és kevés hó (15-20 cm) ellenére még egész jó köröket lehetett menni és volt, hogy szinte egyedül csúsztunk. Ehhez még hozzájött a hihetetlenül kedvező családi pályadíj is. Átmentünk karácsony előtt 1 napra a szomszédos Dachstein-Westre, ami más dimenzió volt, de a nagyobb tömeg (hatalmas azért nem volt) és ezáltal a hamarabb szétsíelt pályák miatt összességében nem jelentett hatalmas többletet élményben.

A fentiek tükrében esetleg erre az időszakra van javaslatod pályarendszert illetően?
Előzmény: (Stani 172924)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2014.08.25. 19:08
A saalbachi völgy (ami a Glemmtal) mindenképpen hóbiztosabb, több csapadékot tud felmutatni, arról nem is beszélve, hogy azért egy teljesen más helyről van szó.

Én Saalbachba mennék, ha "nagy baj van" ott van Kaprun.

Tavaly Saalbachban a szokásos karácsonyi forgalom volt a pályákon, ürességet ne várj, mert ezek a hetek nem arról híresek.
Előzmény: (Kis Kovi 172920)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2014.08.24. 20:18
Decemberben (karácsonyi hét szilveszter előtt) a schladmingi vagy a saalbachi pályarendszere hóbiztosabb, illetve hol vannak kevesebben a pályákon?
Köszönettel
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.