Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 3, rendezés:
Előzmény és válaszok a kisgyerekes család kerestetik topikból
Üzenet szövege
Feladó:  RM
Dátum: 2014.10.26. 16:14
(Üzenetazonosító: 173761)
RM Hozzászólások: 853
Regisztrált: 2004.10.27.
75 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Én továbbra is a műanyagon kezdés híve vagyok oktatóval.
Az a baj, ha a nem profi szülő tanítja a gyereket:
1. hibás mozgás rögzülhet az elején
2. nem biztos, hogy van türelmed kivárni (nekem nincs), hogy a gyerek mindig csak a szintjének megfelelő pályán csússzon.
Ez nem jelent egyből balesetet, csak a kockázatot növeli. Barátom kisfia pl. úgy tanult, hogy mi tanítgattuk 6 évesen. 3 nap után már szépen síeltünk együtt kék pályákon, tempóban sem volt különbség a fiammal (ő előtte már 2 őszt műanyagozott is). Csak nála néha láttam "esetleges" megoldásokat, amikor vagy megoldja a helyzetet vagy nem (szinte mindig megoldotta), míg a másik "műanyagos" gyerek sokkal tudatosabban kezelte ezeket a szituációkat.

Most hétvégén kinéztünk Dorogra mozogni egy kicsit. Ha csak velem vannak a gyerekek, szerintem hamar megunták volna. De oktató barátunk szuperül felépítette az egészet. 1,5 óra után se mondták a gyerekek, hogy mikor megyünk már? Nekünk kellett szólni a végén.

Szóval szerintem elég luxus Ausztriában kezdeni a gyerek oktatását. Sokkal jobb már itthon lerakni az alapokat, átesni az első nehézségeken és kintre meghagyni a közös élvezetet, amit az együtt csúszás jelent.

Ha műanyag pálya nincs a közelben, akkor korcsolyázni érdemes elmenni. Utána könnyebb lesz a sízés ...

Chopokernek abban igazat adok, hogy egy nemsíelő társ a síelésre hajlamos gyereket is visszahúzhatja. (Így az elején nem mindig szerencsés.) De ha már tudnak együtt csúszkálni, vagánykodni, akkor inkább húzzák egymást. Nincs az a bukkanó, hupli ami elkerülné figyelmüket. ;-)
Előzmény: (Sístomi 173751)
Feladó:  Chopoker
Dátum: 2014.10.26. 15:04
(Üzenetazonosító: 173760)
Chopoker Hozzászólások: 422
Regisztrált: 2008.02.18.

Kérdés, hogy mit jelent az, hogy valaki pár nap alatt síelni fog?!
Nálam ez már azt a fokozatot jelenti, amikor a gyerkőc legalább egy enyhébb lejtőn már képes önállóan és biztonságosan lefékezni illetve megállni!
2 és fél évesen nem túl valószínű, hogy ez pár nap alatt bekövetkezzen, de 4 és fél évesen lényegesen nagyobb az esély rá.
Nem véletlenül írtam, hogy az első 5-6 napban szerintem ne várj nagy csodát...a kisebb esetében! Persze az optimizmus fontos, de a biztonság még inkább!
Előzmény: (Sístomi 173751)
Feladó:  Sístomi
Dátum: 2014.10.25. 23:58
(Üzenetazonosító: 173751)
Sístomi Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2006.12.25.

Látom sok szülő viszi síelni a gyerekeket, úgyhogy mi is bizakodunk:) Olvastam hogy voltak alább véleményeltérések, ehhez annyit mondanék hogy szerintem nyugodtan mindenki írja le kőkeményen a véleményét, szidást ne írjatok, de ne is sértődjön meg senki.

A fiam a kisebbik, hát szerintem ő pár nap alatt fog síelni. A bullmasztiffunkon is lovagolt már, a "nagyobb" lovakon meg úgy ül (persze vezetőszáron), mintha mindig is azt csinálta volna. Úgyhogy tőle nem félek. A nagyobbik a lány, rá is rá fér egy kis intenzív mozgás mivel neki is vannak mozgáskoordinációs és egyensúlyproblémái, ő lassabban fog tanulni.
h i r d e t é s


laponként: összesen 3, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »