Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Kutya a pályán topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2014.12.25. 19:16
Érdekes cikk, ami genetikailag támasztja alá amit régészeti töredékekből összeszedtem. Egy szimpla alap angol tudással rendelkezem, ha jól értem, a cím: A kutya nem olyan közeli rokona farkasnak, mint gondolnánk. Nyugodtan javítson bárki, ha rosszul értelmezem. A cikkben pedig azt hozzák össze, hogy a vizsgált horvát, izraeli és kínai kutyák (amiket a legeredetibbeknek gondoltak) egymással közelebbi rokonságban vannak, mint a vizsgált szürke farkasokkal. És azt a következtetést vonták le, hogy, egy már régebben kihalt ősállat lehetett egy közös rokon.
Tehát ezek szerint a kutatások szerint sem a farkast szelídítettük meg. Ez csak azért érdekes, mert a ma kapható kutyás könyvek mindegyike a farkasfalkák viselkedésének tanulmányozásából indul ki. Ami szerintem helytelen. A kutya viselkedéséből kell kiindulni, azt kell alapul venni.
Előzmény: (Hogwash 176124)
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2014.12.25. 19:05
"Mindent ki tud fejezni az ember számára." Mi ez, ha nem beszéd? Én megértem a sajátomat! Ha kialakul egy szoros kapcsolat, a kutya kitalálja az ember gondolatát és rengeteg apróságból megértik egymást. Aki volt már velem csúszni, igazolhatja, hogy Brúnó parancsszavak nélkül is tökéletesen igazodik egy adott helyzethez.
Előzmény: (TZoli 175989)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2014.12.25. 10:03
Érdekes, nem igazán hallani róla, pedig valósnak látszik a hír. Gondolom szeretnék még más kutatók is ellenőrizni a DNS bizonyítékot:

http://news.discovery.com/animals/pets/dogs-not-as-close-kin-to-wolves-as-thought-140116.htm
Előzmény: (TZoli 175989)
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2014.12.22. 15:28
Tudjátok, hogy a kutya farkastól való származása, ami Jack London művei alapján is terjedt széles e világban, téves?
Ezt pár éve a TV-ben egy beszélgetésen Csányi Vilmos, magyar etológus is elismerte. A legújabb kutatások szerint a kutya mint önálló faj létezett - mondta.
Úgy néz ki, hogy egy régi ős fejlődése kettévált és az egyik ágon kifejlődtek a farkasok és rókafélék, a másik ágon a medve, a medvekutya és a kutya. Így a farkas unokatestvére, a medve pedig közelebbi rokona, testvére a kutyának.
Medvekutya, a miocén kor félelmetes ragadozója Ipolytarnócon:
http://www.panoramio.com/photo/60295234 Ez régen kihalt, kiszorította a többi ragadozó. A medve sokkal jobban tudott alkalmazkodni, túlélt mindent és elszaporodott mindenhol.
A kutya túlélését pedig az emberhez való alkalmazkodása biztosította. Nem háziasításról, megszelídítésről van szó, hanem alkalmazkodásról. És ez mellett teljes együttműködésről. Társ. A kutya a hatodik érzéke volt az embernek. Biztosította az ember számára mindazt az érzékeléseket, amit az ember a fejlődése során elveszített. Mint pl szaglás, hallás tompulása.
Miért pont a kutya? Szerintem a kommunikációja miatt. És ezt csak az értheti, akinek már volt kutyája. Mindent ki tud fejezni az ember számára. Szerintem csak azért nem beszél, mert nincs szüksége rá. Innentől viszont nagyon sokat tudnék írni, úgyhogy abbahagyom.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.