Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Murau - Kreischberg topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
bartoki
60 élménybeszámolót írt
60
14 éve tag
2015.01.07. 11:36
Aha, akkor úgy látszik azért van olyan kevés nép nap közben, mert az ott a szűk keresztmetszet. De kár, hogy felbővítik... :)
Előzmény: (bence84 177182)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2015.01.06. 20:20
Azt hittem ismerem a terepet, de hogy hol szerezheti egy piros ikonos síelő első fekete pályás élményét a terep jobb szélén azt nem értem.
Más.
Ha veszek egy adott márkájú lécet, abban a pillanatban a pályán rengeteg olyan márkájú lécet látok, holott előtte egy sem tűnt fel. Az ember szelektíven lát, s ennek megfelelően mi sokkal könnyebben észrevesszük a magyarokat, s a viselkedésüket is. Ezzel a szelektív látással legyünk tisztában, s ne értékeljük túl a látottakat. Nem vagyunk rosszabbak másoknál. Példamutatók legyünk, ne lekicsinylőek, talán akkor többre megyünk. Rászóltál a csikket dobálókra?

Csabor az élvezeti síelő
Előzmény: (bence84 177182)
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2015.01.06. 16:57
Pl. a Wikipédia szerint:

Rasszista előítéletek
Előítéletek egy személy egy „rasszhoz” való vélt vagy valós tartozása miatt. Azaz A személy azt gondolja, hogy B személynek X tulajdonsága van, mivel Y „rasszhoz” tartozik.

A Te szemetelő magyarokra tett általánosító és utálkozó megjegyzésed ennek a definíciónak tökéletesen megfelel.
Csak az a furcsa, hogy nem tűnt fel, hogy ezzel saját magadat is leértékeled és utálod?
Előzmény: (bence84 177218)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2015.01.06. 15:52
Általában egy embernek elég, ha saját félrelépései miatt szégyenkezik. Csak a gyengék hiszik, hogy az Ö kötelességük, mások helyett is megtenni.
Előzmény: (bence84 177218)
bence84
92 élménybeszámolót írt
92
13 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2015.01.06. 14:58
Amíg a fogalmakkal sem vagy tisztában (rasszizmus), ne oszd nekem az észt, kérlek tisztelettel. Azt is észrevetted, hogy csak magyarul van vastagon, pluszban kiemelve a kabinban, hogy ne dobáljon ki semmit? Én szégyelltem magam mások miatt. Érdekes módon a szlovákok, szlovének, németek, csehek el tudtak gyalogolni a kukáig.
Előzmény: (nyugiba 177210)
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2015.01.06. 12:50
Már csak azt nem értem, hogy ha ennyire nem szereted a "sok magyart", akkor miért írsz egy magyarok által látogatott fórumra. Saját magaddal milyen viszonyban vagy?

A megjegyzésed erősen rasszista beütésű!

Kreischbergen egyébként én kb. ugyanolyan arányban találtam udvariatlan, erőszakos, szemetelő osztrákot/németet, mint magyart.

Szerintem ez inkább globalizációs, mint nemzeti sajátosság.
Előzmény: (bence84 177182)
bence84
92 élménybeszámolót írt
92
13 éve tag
2015.01.06. 00:11
Köszi, én is hasonlóan láttam a terepet szombaton, leszámítva hogy borzasztó sokat kellett reggel sorban állni az alsó két állomásnál, a többi már nem volt vészes. Életem első fekete pályás élményét is itt szereztem, remek, meredek, jeges, buckás lejtő volt a terep jobb szélén :) Ami negatívum, az a sok magyar. Látványosan tele volt minden eldobált csikkekkel. :(((
Előzmény: (bartoki 177132)
bartoki
60 élménybeszámolót írt
60
14 éve tag
2015.01.05. 18:22
Január 4-én (vasárnap) jártunk a Kreischberg - Murau síterepen.

Előtte Obertauern-ben voltunk, az "a hóhelyzethez képest egész jó" volt.

De ez egyenesen zseniális!

A weben itt csak 45/30 cm havat írtak, és a webkamerája is elég szontyoli képet adott. A völgyben, az út szélén jó ha 10 centi hó van, a szántóföldeken már kilátszanak a göröngyök.

Ehhez képest a pályán elképesztően jó hó volt.
Csak a kék pályarészeken jártunk, ott csak 1-2 jól elkerülhető kavics/fű foltra emlékszem.

De a lényeg, hogy abszolút kezdőbarát a pálya.

Sok a lapos, széles, kék pályaszakasz - van hely kanyarogni, gyakorolni, eloszlik a nép.

Ami meg mégis átvezető pálya, annak pont a kezdőknek ideális lejtése van (éppen nem kell hajtani magamat, de fékezni sem).

Nekünk a 14-3-12 kombináció tetszett a legjobban.

Itt fenn még tökéletes állagú volt a hó - tömörített porhó, szépen sodorható. És hiába vasárnap, annyira eloszlanak a népek, hogy csak a piros meredekségű részen (12-18 közös szakasza) volt felbuckásítva egy kicsit.

Ennél lejjebb (pl. a 2-es pálya alsó fele) már meredekebb, szűkebb, ott már gyakran karcosabban ment a léc (jobban megolvadt, vagy jobban lesodorták).

Az Intersport-ban béreltünk, a Premium/Economy rendszerben a Premium-ot. Szerintem érdemes volt - egyértelműen jobb volt, mint a "Silver" kategóriás lécek az előző napról Obertauern-ben (azok itt "Economy"-nak számítanak).

Hogy mennyit jelent a jó léc és a jó állagú hó: senkinek semmi panasza nem volt a cuccra egész nap, a gyerekek a nap végén már a forgást meg a hátrafelé síelést próbálgatták. Pedig tegnap még elég sokat hóekéztek. :)

Kisebb hátrányok:

Főleg kabinos felvonók vannak, szóval le kell szerelgetni. Bár ez talán gyorsabb, mint a többi típus (hiába vasárnap, érdemi sorbanállás nem volt).

Már hazafelé menet ejtettük útba a terepet, ezért elég későn érkeztünk (11 után) - ilyenkor már csak elég messze volt parkolóhely, messze a bérlőhelytől és a bejárattól (és nem lehet oda lecsúszni sem). :(

A nap végén időben kell elindulni hogy még a kabinossal le is tudjon menni az ember. De úgy láttam, hogy kb. 16:15-ig még felfelé is engednének beszállni, szóval nem kell elsietni (max. jön egy kis küzdősport estére a fekete pályán).

De ezekkel együtt is fantasztikusan jó síterep - végre egy igazi élmény volt!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.