Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Semmering - Stuhleck topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brillante
83 élménybeszámolót írt
83
12 éve tag
2015.02.05. 13:19
Kedves László!

Kirándulóként én úgy tudom a W11 étteremig lehet feljutni, azaz a Stuhleckbahn+Weissenelf, s régen volt einzelfahrt, kirándulójegy. Bergfahrt vagy Berg+Talfahrt is. Innen, azaz a W11 teraszrol szép a kilátás napos időben az egész környékre. A tényleges hegycsúcsra, ahol egy menedékház is van sítúra felszereléssel lehet eljutni, vagy legalábbis síléccel a Steinbachalm lift tetejéig, majd gyalog. Én a W11 et ajánlanám önöknek.

Az 1-es parkolóhoz a Mittelstationtól(Középállomás) valóban csak lifttel lehet lejutni, de ha kirándulnak és egyszeri liftjegyet vesznek, akkor a csúcstól a Mittelstationig is lifttel lehet lejutni. Szóval nem hinném, hogy a kocsihoz többször el tudnának jutni, ha a csúcsra mennek, maximum ha kifizetik a napijegy árát. Remélem tudtam segíteni a felmerült kérdések tisztázásában. Jó kirándulást!

Üdvözlettel: Dávid
P. László
2 élménybeszámolót írt
2
9 éve tag
2015.02.04. 21:52
Kedves Fórumozók! Felnőtt gyerekeink már voltak a Stuhlecken, most feleségemmel mi is elkísérjük Őket, de csak kibicelni. Inkább csak a tájat szeretnénk megnézni és egy kicsit belekóstolni a miliőbe. Becsülettel visszaolvastam 5 évre a fórumot és a "hivatalos" honlapokat is áttanulmányoztam, mégis maradt számomra néhány nyitott kérdés:

1.Felszerelés nélkül fel lehet egyáltalán menni a csúcsra? Úgy látom hogy a "D-Weisenelfbahn" tetejéről nincs közvetlen felvonó a csúcsra csak a "C-Steinbachhalmbahn"-on keresztül. Át lehet gyalogosan sétálni a két felvonó között (térkép szerint nem) vagy csak sípálya vezet oda?

2.Nyilván a 20,5 eurós "100 pontos jegy"-et lenne célszerű vennünk, hisz egyszer fel, egyszer le. Azonban sehogy nem jön ki a matek: "A" Stuhleckbahn=49 pont + "D" Weisenelf=42 pont + "C" Steinbachbahn = 42 pont. Ez összesen: 133 pont. Tehát száz pont (20,5 euró) nem elég. Kétszázat vegyek? De az pontosan annyiba kerül ( 39,50 ) mint az egész napos napijegy ! Akkor mi értelme? Rosszul értelmezem ? Tud ennél valaki ennél gazdaságosabb megoldást ? Vagy számolgassam a fél napokat, 3 órákat ?

Aztán itt a fórumon találtam még ilyet:

Bergfahrt 4er Stuhleckbahn 9,60
Talfahrt 4er Stuhleckbahn 3,60
Einzelfahrt Promibahn 7,80
Einzelfahrt Steinbachalmbahn 7,80
Einzelfahrt Weißenelfbahn 7,80
Einzelfahrt Sonnenlift 2,00

"A"+"D"+"C" = 9,60+7,80+7,80 = 25,2 euro . Ez létező opció lehet?

3. Azt olvasom hogy az alsó ( 1-es ) parloló és a Stuhleckbahn között csak felvonóval lehet közlekedni .Ha jól értem bármely másik parkolóba kell parkolnunk, hogy a kocsihoz napközben többször oda tudjunk menni -hisz nem lesz napijegyünk ezért az 1es parkolóba járó felvonót nem használhatjuk?

Kérem a rutinos Stuhleck járókat "felhomályosítani" szíveskedjenek. Előre is köszönöm. üdvözlettel: P. László
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.