Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Ski C.U.L.T. információk topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2015.02.07. 11:25
Örülök Jovi, ha tetszett... :) Alma nevében is. Én is így szeretem: kevés duma, kevés felesleges műgyakorlat, inkább pár fontos szempont és sok síelés, sok gyakorlás. :)

Ő és a testvére - Tomi - a két fizikai szakértőnk, ők vették észre, hogy a klasszikus fizikai felfogás alapvetően hibás, és ők írtak fel egy teljesen új fizikai modellt a síeléshez.
Amiről az elején azt mondtuk, hogy lehet, hogy igaz, de megsíelni a mi tudásunkkal lehetetlen. De aztán adtunk neki időt, próbálkoztunk, gondolkodtunk.

Ez már a második idény, és jelentem: működik, meg lehet síelni. Sokat kell még tanulni, sok dolgok még nem tudunk, sorban jönnek az ötletek, és még jönni is fognak.

De: könnyedebb a síelés, komolyabb az éltartás, sokkal nagyobb a kontroll. Mások az időzítések, más a síelés lüktetése. És még oktatni is könnyű. Csak jókat tudok elmondani, de a gondolkodásunkat, a szemléletünket hozzá kell igazítani.

Azaz izgalmas feladat...! :)
Előzmény: (Joci 178943)
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2015.01.28. 22:27
A múlt héten 4 napot töltöttem Ozsiékkal Kreischbergen. Mondhatom nagyon pörögtek. A síoktatás, túra szervezés mellett vagy azon kívül, csak a síelésé lehetett a főszerep. Volt szerencsém örömsízésen is részt venni velük, amit persze azonnal mozzanatról mozzanatra kiértékeltek és elemeztek.
A sítúra, oktatással egybekötve a lehető legjobban sikerült. Tökéletes időjárás, pazar hóviszonyok igaz csak a pályákon. Délelőtt síoktatás, aztán délután újra a tanítóm mellett öröm síelhettem. Mielőtt még azt gondolnánk, hogy már megint a pedálról jön majd a papolás, nos, nem. Van még új dolog a nap alatt. Nem állt meg a világ a „pedál” körül vagy ne adj Isten valami század eleji porosodó szakirodalom lapjainál. De mindent azért én se áruljak el.
Sajnos hamar elszállt az a 4 nap. Gabesz felajánlotta a lehetőséget, az oktatáson kívül is Velük síelni. Láthattam miként zajlik egy formációs gyakorlat, ami egy hirtelen jött gondolatot követően egy pillanattal később már a hóba is lett karcolva. Nagy élmény volt számomra.
Visszatérve a síoktatásra, ami ismét hasznosnak bizonyult, bár most nem jutott minden napra egy-egy szokásos bölcselet. Alma rövid bevezető síelést követően felmérte tudásunkat (ketten voltunk csak a csapatban, ami ritka kiváltságnak számít) és már bele is csaptunk a mozgások kiigazításába. Lendületes, pörgős oktatás révén hihetetlen mennyiséget síeltünk. Egy pillanatra sem jutott eszembe, hogy csak álldogálunk a pályán és valami emészthetetlen monológot hallgatnánk. Rövid lényegre törő utasításokat máris a tettek követték. Az eredmény sem maradt el. Hogy mennyit léptem előre, azt azok tudnák megmondani, akik láttak síelni, de magam is éreztem a megsíelt ívekben a változást. Legnagyobb előre lépés padig az, hogy Almának sikerült kimozdítania a már-már legendás hátra beülős stílusomból. 
Amire még szükség lenne, hogy a most kapott alapokat a szezonban még legyen alkalmam beidegezni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.