Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
forstág
3 élménybeszámolót írt
3
9 éve tag
2015.02.11. 15:46
"sőt annak furcsa egymásra fűzésére"
Itt mire gondolsz? Mert ha arra, akkor se nem ismerjük egymást, sem pedig nem vagyunk ugyanazon személyek két külön nick alatt. Viszont mind ott voltunk és leírjuk a tapasztalatainkat. Mások nevében nem tudok nyilatkozni, de én jobbító szándékkal jelzem ezeket a dolgokat, szívesen látnék rá reakciót az üzemeltetőktől.
Előzmény: (Szkíta1 180205)
Szkíta1
709 élménybeszámolót írt
709
13 éve tag
2015.02.11. 14:05
Nem tudom, mert nem voltam ott, ezért az érdemi kritikára, sőt annak furcsa egymásra fűzésére sem reagálnék.
Erre viszont igen:
"pedig az előrelátható állapotok miatt, csak pl. azt kellett volna mondani, hogy a hétköznapi árak érvényesek".
Kérdésem:
Ha láttad előre az állapotokat és ezt az ajánlatot az üzemeltetők nem tették meg, miért mentél mégis el?
Előzmény: (franci252 180198)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2015.02.11. 13:46
Látom a tapasztalatokkal nem voltam egyedül ! Bosszantó ez a tehetetlenség !!
Előzmény: (franci252 180198)
franci252
164 élménybeszámolót írt
164
13 éve tag
2015.02.11. 12:17
Köszönöm ezt a higgadt hozzászólást...
Mi is voltunk 8-án, vasárnap, és mostanáig vívódtam, hogy milyen hőfokon adjam ki magamból a véleményemet, ám a Te beszámolód megadta a megfelelő alaphangot, így már csak néhány dolgot tennék hozzá...- a negatívumokhoz, a pozitívumokat jórészt megerősítem.

Nincs semmiféle elképzelés, a rokkant-kártyások parkolásának megkönnyítésére.
Az 1-es felvonó folyamatosan üzemelt ugyan, ám teljesítményét rontotta, hogy nem sokan mentek párosával, mivel a rövid-nyelű csákányokkal az egy kínszenvedés. Nem lenne túl nagy ráfordítás, ha apránként hősszúnyelűre cserélőlédnek.
A 2-es felvonó jobb oldali beléptető kapujának forgóvillája szorul. beakad. Észrevételemre a kezelő azt válaszolta: tudjuk. :-(
A 3-as csákányos egy vicc, de inkább egy szívatás. Többet állt, mint ment, míg Józsi 'bá ki nem találta, hogy a kis teljesítményű motor miatt, jobb, ha csak egyesével megyünk, akkor valamennyire folyamatos lehet az üzem.
Rengetegen bepofátlankodtak a 100 m-nél is hosszabb sorok elejére (gondolom azok, akik a piszoárba köpik a rágógumijukat!) + a 3-asnál nem is volt semmilyen megoldás a terelésre.
A tanulópálya bejáratának kialakítása miatt, sokan, balesetveszélyt okozva,szembe kóvályogtak az 1-es pálya ellen-dombján.
Fenti állapotok miatt, délelőtt az óránkénti csúszás-fordulószám átlaga kb. 2,5 volt, ehhez képest, a helyzet kezelésére még gesztusértékű kísérlet sem történt. (Sokan visszatérítést reklamáltak, pedig az előrelátható állapotok miatt, csak pl. azt kellett volna mondani, hogy a hétköznapi árak érvényesek.)...
Az időjárás is szörnyű volt, a 7-es pálya felső harmadán kavics-tócsák,... stb.
Összességében ilyen sz@rul még soha nem éreztük magunkat Eplényben! :-(
Előzmény: (forstág 180187)
HoEpleny-003.JPG
forstág
3 élménybeszámolót írt
3
9 éve tag
2015.02.11. 09:16
2015. február 8-án elhatároztuk, hogy megnézzük Eplényt. Lehet, hogy túlzottan el vagyok kényeztetve a osztrák és francia síterepekkel, de sajnos vegyesek az érzéseim.
Kezdjük a pozitívummal. A pálya kifejezetten jó minőségű volt. Rendesen kezelve, jó hóval. A pálya mérete adottság, az akkora amekkora, de élvezeteseket lehet rajta csúszni.
A hütték is teljesen rendben voltak. Piros pont a gőzgombócért.

És most jönnek a hiányosságok.

Az alsó parkolóban semmiféle infrastruktúra nincs, legalább egy-két Toi-Toi jó lenne, sokan hosszú útról érkeznek és a transzfer buszokra is elég sokat kellett várni.
A pálya nincs kitűzve. Semmiféle jelzés nincs arról, hogy meddig tart a pálya, hol van elágazás, melyik pályán vagyunk. Egy bot nincs letűzve a szélén. Nyilván megtaláljuk az utat, de ez alap lenne, főleg, hogy sok kezdő is síel itt.

Több helyen hiányzott a hóágyúkról, a lámpaoszlopokról az ütközésvédő paplan. Legalább is jópár olyat láttam, ahol szerintem kellene.

A csákányosok nyomvonalában a hó borzalmas volt. Jeges, buckás. A gyakorlatlanok elég rendes kiképzést kaptak a csákányosozás szépségeiből.

A szél miatt nem ment az ülős felvonó, tömeg volt a csákányosoknál. Erről nyilván nem tehet senki. Arról viszont igen, hogy a távolabbi csákányos igencsak gyászos állapotban volt. Több helyen hiányzott a "csákány", csak a kötél lógott, ez nagyon nem bizalomgerjesztő az egész állapotára nézve. Nem is tévedtünk sokat, kétszer mentünk rajta, mindkétszer megállt a felvonó, ki is kellett szállni belőle, mert utána órákig szerelték.

Ez csak tovább növelte a sort a többi felvonónál. A tömeg kezelése nagyon rosszul volt megoldva, semmiféle terelő kordon vagy hasonló nem volt a sor kialakítására. Ráadásul több irányból lehetett becsúszni a sorba, folyamatos volt az anyázás. Volt aki szerint zippzár elv alapján kellene a sornak egyesülnie, mások szerint mindenkinek mars a sor végére. Sajnos 20 perces sorban állás után egy perces lecsúszás nem nagy élvezet.

Ugyancsak furcsának találtam, hogy a tanulópálya és a felvonóhoz váró sor nincs elkülönítve, alig volt hely a tanulóknak, ráadásul elég balesetveszélyes is ez.

A felvonóknál a forgóvillák olvasói nagyon érzéketlenek, ellentétben a külföldi pályákkal nem elég odaállni a karzsebben lévő bérlettel, hanem egészen oda kell hajolni az olvasóhoz. Elég sokan végeztek fura jógagyakorlatokat ezért a belépőkapunál.

Összességében nem rossz a pálya színvonala, de sajnos pont azok a pici apróságok hiányoztak, amelyek miatt nem volt igazi az élmény.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.