Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Melyik lécet válasszam? topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
yoee
35 élménybeszámolót írt
35
10 éve tag
2015.02.13. 10:53
Sziasztok!
Ismerősöm, nem kezdő, talán kezdő haladó (?) tudással (gyak: párhuzamos lécvezetéssel, de nagyon gyenge élezéssel, flatterolós stílus) keres, pontosabbn vesz/veeni fog egy sílécet. Amiket kinézet -hát persze, hogy a decathlonban- egy Elan Morpheo 4, valamint egy wedze onebreaker 72.

A sráv kb. 182 cm magas, jó 100-105 kiló között lehet.
Tegnap tudtam megnézni mind a két sílécet, az elan famagos, elöl rocker, a sugár 13,7 (160cm)
A wedzében nincs fa, elöl hátul rocker, a sugár nagyon hasonló 13,9 (166) szóval nagyon hasonló geomteria eléggé, bár az egzakt millimétereket nem néztem...)
Mind a kettőt a 155-160 hosszban nézi.

Amit élőben láttam, az az, hogy a morpheonak jó 10cm-rel előrébb van a kötése, mint a wedze-nek. Emlékszem, hogy amikor először próbáltam a saját slx-emet, nekem is milyen más élmény volt, mint az atomic supercross, persze ott pár kategóriával feljebb váltottam...

Szóval szerintetek ? A wedze a kissé hátrébb húzott kötéssel, amivel könnyedebben tud fordulni -hiszen könnyebben kinyomja a hátulját- ,flatterolni és szerintem puhább, mint a morpheo, ellenben ha tovább akar majd lépni, akkor -szerintem- nehézkesebben teszi meg.

Vagy az Elan Morpheo 4, ami famagos, szerintem kissé keményebb és szerintem a jelenlegi sítudásával lehet, hogy nehezebben síeli meg, mivel a hátulja kimozdításához több erő kell, ellenben ha karcolni akar majd, akkor majd jobb társa lesz?

Azt azért tudni kell, hogy nem hiszem, hogy javítani, csiszolni akarja majd a tudását, nincs meg benne a tűz, inkább siklik a családjával.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.