Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 2, rendezés:
Előzmény és válaszok a Grindelwald - First topikból
Üzenet szövege
Feladó:  supershapeFérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.03.08. 09:49
(Üzenetazonosító: 181870)
supershape Hozzászólások: 76
Regisztrált: 2007.11.30.
44 síterepet értékelt

Szép túra volt, gratulálok! Egy apró pontosítás: balról jobbra Eiger, Mönch, Jungfrau.
Előzmény: (TibiF 181853)
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.03.07. 21:14
(Üzenetazonosító: 181853)
TibiF Hozzászólások: 529
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok,

Ma Grindelwaldban síeltem. Azért ezt a helyet választottam mert a környéken már voltam tavaly októberben, igaz akkor bicajjal a Grosse Scheidegg felől mentem, és már akkor nagyon megtetszett a hely. Most autóval utaztam és a völgyet a másik irányból Interlaken felől közelítettem meg. Síeltem is itt de igazából a mai nap a sítúrázásról szólt. Láttam, hogy szép idő lesz hétvégén ezért irány a hegy. Hét közben a neten megnéztem egy jó kis útvonalat amely Grindelwald First felvonó aljától indul és felmegy a Faulhornra. A völgy 1000 méter környékén található a Faulhorn pedig 2681 méteren. Elvileg itt található a világ leghosszabb szánkópályája amely 15km hosszuságú. Tudtam, hogy a parkolásért fizetni kell ezt már megszoktam itt Svájcban, de mikor láttam, hogy 25 CHF-et kérnek egy napi parkolóért akkor majdnem szívinfarktust kaptam. Szerencsére előtte részletesen tanulmányoztam a terepet és átmentem a Pfingstegg parkolóba ahol a parkolásért csak 6CHF-et kellett fizetni. Igaz kb. 3-400 méterrel többet kellet gyalogolni mint az előző parkolóból de nekem a különbség megért annyit.

Reggel -2C volt a völgyben, nyolc körül indultam a hegynek. Ez a rész teljesen déli fekvésű, aminek van előnye meg hátránya. Előnye, hogy végig napos oldal, hátránya, hogy melegben hamar elolvad a hó. 200 méter után észrevettem, hogy bizonyos részeken nem volt hó a sípályán, hiába Svájcban is már tavasz van. A völgyig ezen a részen nem lehet síelni, illetve lehet akit nem érdekel, hogy utána milyen lesz a síléc talpa. Jó 10 méteren már fekete volt a sípálya. Utána feljebb már nem volt gond. Az út a felvonó mellett vitt az erdőben, az elején a 20 majd az 50-es iletve 51-es pályákom mentem felfele. Az erdőben az út tökéletes volt, ratrakolt út óránként ha 1 emberrel találkoztam. Mire felértem 2000 méterre az erdő is elfogyott ami természetes. Itt vetkőzni kellett, nem tudom hány fok lehetett (azt monták 2000m-en 6C lesz) de ennél sokkal több volt szerintem: szélcsend volt egy felhő sem volt az égen, én pedig egy szál pólóban mentem felfelé és nem fáztam. Akkor éreztem, hogy a rövidnadrágot is betehettem volna. Sokan túráztak meg szánkóztak, ehhez tökéletes idő volt. Rengetek freeride útvonal van. A völgy másik oldalán pedig "kis jelentéktelen dombok" találhatók balról jobbra: Wetterhorn(3672m), Schreckhorn(4078m), Mönch(4099m) Eiger(3970m), Jungfrau(4158m). Ezek a hegyek egy karnyújtásnyira voltak és ami még érdekesség, hogy tiszta időben Zugból is látszanak ami légvonalban 75 km. Szóval a táj az csodálatos. A Faulhorn tetejéről ami a völgy bal oldalának a legmagasabb pontja jól lehetett látni a Brienzerseet meg a Thunerseet. Lefelé jövet nem volt egyszerű mivel meleg volt nagyon olvadt a hó, a völgyben szinte vizisíelni lehetett, ez erdőben kerestem az árnyékos helyeket ahol egy kicsit jobban csúszott a síléc. Elmondhatom, hogy tökéletes sítúrázó napom volt. Teszek fel pár képet.
Felfele út az erdőben oda kell felmenni, a hegytető a Faulhorn Freeride pályák, a hátsó hegyen épp freerideosok mennek fel Wetterhorn és a Schreckhorn itt csak egy nyom volt nem sokan jártak errefelé Közeledek a Faulhornhoz a Faulhorn 2681m-en Mönch, Eiger, Jungfrau "Verecke híres útján jöttem én", ott jöttem fel. Interlaken a hegy másik oldala Wetterhorn, Schreckhorn Hátul a 4ezres hegyek

laponként: összesen 2, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »