Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Snowboard bakancs kérdés topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Idipolisz
62 élménybeszámolót írt
62
13 éve tag
2015.03.20. 09:36
Azért milyen érdekes hogy a szezon előtt itt is és más fórumokon is lebecsülték és kifejezetten elavultnak titulálták a hagyományos fűzős bakancsokat. Néhány komoly gyártó mégis kiállt e mellett a rendszer mellett még a csúcskategóriás cipőinél is és láss csodát mindenki meg van vele elégedve míg a gyorsfűzős rendszerekkel hiába magasztalják az átlag felhasználók sokkal több gond van...Egyébként nem csak a külső befűző rendszer a lényeg, sőt a bokánk helyes rögzítésénél sokkal fontosabb szerepet játszik a belső fűzési rendszer ami néhány okosabb gyártónál (Nike-Nitro-Ride)egy külön a külső cipő belsejébe belevarrt bokafűzővel van megoldva. Ennél jobb sztem nem létezik. A felsorolt gyártóknak sem minden bakancsa ilyen és lehet hogy van olyan cég akit kihagytam de mindenképpen ilyen cipőt érdemes venni :)
Előzmény: (dtamas 182239)
Nike-Snowboarding.jpg
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2015.03.19. 23:14
Kerestem képeket a bakiról. Úgy látom, hogy van hely a lyukaknak, tehát hagyományos fűzőssé lehetne alakítani. Egy jó cipész biztosan meg tudná csinálni. Sajnos egyre kevesebb az ilyen öreg mester.
A bélést nem láttam, de gondolom, hogy a fogaskerekek koptak el, ezért lazul meg. Talán egy picivel vastagabb zsinór befűzésével, vagy a zárszerkezet cseréjével egy szakszervízben ez a probléma is megoldható.
Legközelebb pedig már Te is egy hagyományos fűzőset fogsz venni. :)
Előzmény: (dtamas 182239)
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2015.03.18. 12:02
sziasztok!
Snowboard baki segítséget szeretnék kérni.
Kb. 20 napja használom a Forum "The Booter" nevű bakimat, amely egy Highspeed damilos gyorskötéses példány.
Mostanában meggyűlt vele a bajom: mintha kitágult volna és enyhén mozog benne a lábam. Valamint egy egésznapos csúszás során 2-3-szor is utána kell húznom,mert mind a bélés húzózsinórja, mind a külső damilos gyorskötés enged a szorításból (a baki nyelve középről elcsúszik, a sarkam enyhén mozog a cipőben).
A boltban 1,5 óránát járkáltam benne 2012 decemberben, mikor megvettem, és utána az egész szezonban kényelmes volt és NEM mozgott benne a lábam.
Nem volt olcsó, és el lennék keseredve ha ilyen gyér élettartamra tervezték volna.Van vkinek ötlete, hogy tudom még legalább 1-2 szezonra jóval stabilabban használhatóvá tenni?
Köszönöm előre is a válaszokat :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.