Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Dobogókő topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
2015.03.23. 20:36
Ami igazán hiányzik a megfelelő pályakezeléshez, az teljes hóágyúrendszer, megfelelő mennyiségű hideg vízzel (a pálya kőmentesítése nagymértékben megvalósult, a ratrak pedig az elmúlt két "szezonban" mindig bevetésre készen várta a (nagyobb) havat, hiszen ha volt egy kis bevétel, mindig az elsők között a ratrak javítására, fejlesztésére ment, meg persze a felvonó engedélyének meghosszabbítására és kapcsolódó műszaki átalakításokra) Amíg csak drága és meleg közművízzel ágyúzható a pálya, addig csak foltozni lehet és azt is csak megfelelő hidegben.. Sajnos a 20-25 cm-es hóréteggel nem sok mindent tudtunk kezdeni a ratrakkal - amikor és amit lehetett megtettünk, de ez több hó és hóágyúzási lehetőség hiányában általában a kézi (hólapátos és zsákolós) pályakarbantartás maradhatott. A tervek megvannak egy komolyabb fejlesztésre, melyek engedélyeztetése folyamatban van, az pedig az alapja, hogy bármilyen finanszírozást kaphasson egy komolyabb beruházás. De amíg nem nyílik lehetőség nagyobb fejlesztésekre, addig is szeretnénk életben tartani a dobogókői sípályát, amely sajnos egyre nehezebben finanszírozható.
Előzmény: (Rera 182386)
Rera
318 élménybeszámolót írt
318
14 éve tag
2015.03.23. 17:42
Szívemnek oly kedves Dobogókő,
önkéntesként többször jártam fent. Lacinak már elmondtam, amit most nyilvánosan leírok, építő kritikának szánva.

Az idén is olvashattunk csalódott hozzászólást a dobogókői pálya állapota miatt... Nem az ülőlift hiányzik! Személy szerint amióta jó lécem van, nem síelek nálatok, de pl. csak Visegrádra hétszer mentem ebben a szezonban. Amíg nincs megfelelő pályakezelés, addig nem lesz értékelhető bevétel. A Zsindelyes Szívkártya, az 1% és az adományozás szép dolog, de nem fogja megoldani a problémát. Befektetés nélkül nem megy. Ha az alapítvány önerejéből többre nem futja, meg kell keresni a megoldást! Biztosan van.
Dobogókő Sípálya
70 élménybeszámolót írt
70
14 éve tag
2015.03.23. 16:44
Kedves Barátaink,

Bizonyára tudjátok, hogy milyen természeti csapás érte Dobogókő térségét 2014 decemberében.
A Jégkárok súlyosan érintették a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány székházaként üzemelő Zsindelyes Vendégház környékét, parkolónkat, jurtáinkat valamint a Sícentrum területét is. Ezen területeken a veszély elhárítása, majd a károk utáni helyreállítás rengeteg erőfeszítést és ráfordítást igényelt és igényel továbbra is közhasznú szervezetünktől.

Ezzel egyidejűleg a sípálya bevételei a 2013/2014-es elmaradt szezon után idén is minimálisak voltak. A decemberi rossz hírek és a kevés hómennyiség hatására olyan mértékben csökkent a vendégszámunk, amely immár nemcsak fejlesztéseinket hátráltatja, de rendkívül megnehezíti a sícentrum további üzemeltetését is.

Kérünk Benneteket, hogy ha lehetőségetek van az alábbi módok bármelyikével közhasznú szervezetünket általunk pedig a károk felszámolását és a dobogókői síelés megmaradását, lehetőségeink szerinti fejlesztését támogatni, úgy tegyétek meg.
Eddig sem volt könnyű a helyzet Dobogókőn, most még nehezebb, így még inkább szükségünk van a támogatásotokra!
Köszönjük!

Az SZJA 1% felajánlása -a szükséges adatok:
Kedvezményezett neve: Dobogókőért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18666777-1-13

Zsindelyes Szívkártya megvásárlása
(500 Ft, a Zsindelyes Vendégházban megvásárolható)
- bővebb infó itt: http://www.dobogoko.org/Szivkartya

Adomány utalása a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány részére:
bankszámlaszám: 16200230-10012992, közlemény rovatba: 'az alapítvány céljainak megvalósítására'
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.