Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Túra! topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2015.11.03. 17:41
Bocs, de szerintem élvezeti hótalpalóként, évente 1-2 alkalomra az "árleszállításokon pultra dobott gagyik" tökéletesen megfelelnek. ;-) Ezek általában a fémkereten (mű)bőrfelülettel rendelkezők. Szerintem könnyebbek mint a műanyagok és tapasztalatom szerint tartósabbak mint amilyennek kinéznek.
Egyetlen hátrányuk lehet a sarokemelő hiánya, ami meredekebb terepen kényelmesebb járást biztosít, de szerintem ez is megszokás kérdése. Térdig érő puha hóban gyakorlatilag tökmindegy, keményebb havon biztosan jobb.
Előzmény: (csabor 183841)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2015.11.03. 17:31
Sícipővel már próbáltam régebben, de az nem az igazi. A snowboard cipő szerintem könnyebben és stabilabban rögzíthető a hagyományos kötésekkel. (Gondolom vannak a hótalpakon is félautomata kötések mint a hágóvasakon, de pl. nekem elöl-hátul szíjas van.) Persze én még sosem próbáltam. Azt mondanám, ha olyan boltban jársz ahol boardcipő és hótalp is, próbáld ki.
Amúgy nem vagyok róla meggyőződve, hogy átlagos körülmények között olyan nagy előnye lenne a sima snowboardbakiban felgyaloglással szemben. Persze extra sok friss hóban, vagy megkeményedett havon (a fémkörmök miatt) jó lehet, de az én tapasztalatom az, hogy túrasível könnyebb, kényelmesebb a haladás mint hótalppal.
A túrázós boardos ismerőseim egyszerűen a SB-bakancsban mennek fel, igaz ez nem minden terepen és hóviszonyok közepette alkalmas.
Előzmény: (Bélapó 183838)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2015.11.03. 09:14
A hótalp nekem is régi fóbiám. Kirándulásra használnám. Nézegettem sok helyen, de ami megfelelő minőségűnek tűnik az az évi várható egyszeri használathoz mérve nagyon drága.
Pedig lehet benne valami, mert Ausztriában a hegyi utak mellett sorban állnak az autók, amiknek gazdája éppen hótalpazik valahol.
Ha látsz valahol megfelelőt kérlek szólj! (az árleszállításokon pultra dobott gagyik nem nagyon érdekelnek.)

Csabor az élvezeti síelő
Előzmény: (Bélapó 183838)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Bélapó
1432 élménybeszámolót írt
1432
18 éve tag
2015.11.03. 07:40
Tavaly kipróbáltam a sítúrázást! Nagyon tetszett, dehát én boardos vagyok és nem sielő!És egyenlőre nem is akarok visszatérni a síre. A szétszedhető board (felfelé túrasíként lefelé boardkén üzemel) nem tetszik! túl bonyolult és túl drága. Minerel akart ilyet csinálni, nem tudom, sikerült-e neki? Én erre nem gerjedek. Azt találtam ki, hogy hótalpat veszek. Felfelé megyek hótalpon. hátamon viszem a boardot, lefelé a hótalp és a bot lesz a a zsákban. Az elhatározás már megvan. Hátizsákom is van amire fel tudom rakni a boardot, már csak hótalp kell, amit snowboard cipővel is tudok hordani. Van valakinek ezirányú tapasztalata?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.