Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
14 éve tag
2016.01.04. 13:39
Ez valóban így van, nagyon köszönjük a tippet!
30-án a gleccseren kezdtünk, hatalmas tömeg fogadott. 15-20 perces sorok, délutánra elég hamar jeges, buckás pályák, szóval nem a legjobb körülmények.

Aztán másnap az írásodnak köszönhetően kipróbáltuk Maiskogelt és felcsillant a remény, hogy nem fogjuk sorban állással tölteni ezt a 4 napot.
Egész nap max 1-3 perces sorok alul, a felső részen pedig 0.
A széles pályának köszönhetően a gleccserhez képest szinte egyedül voltunk a pályán.
A hó minőségére semmi panasz nem lehetett minden este ment a hóágyú, sehol egy jégfolt sehol egy bucka. Azóta ráadásul pár cm friss havat is kapott.
A terep térképén ez nem érezhető, de szép hosszú a pálya.

Utolsó nap Zell-ben csúsztunk, de picit megbántam mert tiszta jég volt minden.

Azt hittem unalmas lesz ez a viszonylag kis síterep, de a kedvencem lett a 2 nagy testvér Kitz+Zell ellenében. Főleg a kiemelt időszak miatti tumultus és a hőmérsékleti inverzió miatt valóban itt volt a legjobb csúszni!
Egyik nap pl. Zell egész nap felhőben volt itt pedig napsütésben csúsztunk, szóval ha reggel felnézel Zell-re és belepi a felhő akkor is érdemes átnézni ide.
Előzmény: (Stani 185308)
DSC-2143.JPG
DSC-2052.JPG
DSC-2144.JPG
Stani
5441 élménybeszámolót írt
5441
Admin
2015.12.30. 23:53
Az utóbbi napokban Maiskogel lett a befutó...
December 23-án nyitott a síterep, 23-án s 24-én is meg lett síelve. 23-án sikerült fél1-re a pályára érni, így nagy elvárásaim nem voltak, ehhez képest kellemes csalódás ért. Bár ratraknyomot már csak nyomokban tartalmazott a pálya, ellenben buckát szintén, voltaképpen sima, jól síelhető lejtők fogadtak mindkét nap. Mindez tömeg és várakozási idő nélkül.

Mivel hetek óta tart az inverzió, ezért az alsó pályaszakaszt folyamatosan tudták hóágyúzni, így itt érezhetően minőségibb volt a hó.
Pár nap szünet, majd ismét Maiskogel a soron a szilveszteri hét délelőttjein.
Reggel pályák, akár a nagykönyvben, szép kivasaltak, kevés síelő, aztán fél10-fél 11 fele egyre többen lesznek, de a nagyobb síterepek tömegei nem jellemzőek. Napról napra hűl(t) a levegő, így egyre magasabban is bekapcsolták a hóágyúkat, ami még jobbá varázsolta az amúgy is optimális hóviszonyokat. Természetesen a pályán kívül itt sincs hó, de a pályán van, sehol semmi kő, kikandikáló fűfolt és társai. Az északi fekvésnek köszönhetően a hó jó minőséggel bír, ellenben a pályák Napot először 11 körül látnak pár órára, tehát lebarnulni nem feltétlen itt fogunk, legalábbis az év ezen időszakában.

Lényegében két főpálya üzemel, a négyüléses és a felsőbb hatüléses melletti direktpályák. A Maiskogel hegyoldalnak fantasztikus adottságai vannak, jó lenne, ha az évek óta dédelgetett fejlesztések valósággá válnának..

A mostani szilveszteri léctiprásban kellemes alternatíva Zell am See (pl) helyett.
IMG-1749.JPG
4.jpg
2.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.