Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Cavnic - Kapnyikbánya topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Angel-A
4 élménybeszámolót írt
4
8 éve tag
2016.01.08. 20:44
Udv.

Szerintem a korabbi bejegyzes nem teljesen igaz, jobban mondva csak reszben.

A tanyeros felvono alatti nyomvonal helyzet, azon a napon , vagyis januar 6-an, valoban eleg rossz allapotban volt. Azota ezt a dolgot a palya kezeloi folyamatosan probaljak javitani, ha massal nem azzal hogy a felvonos alkalmazottak havat lapatolnak a kialakult godrogbe.

A palya minosegerol valo megjegyzes az tuti hogy nem igaz. A palyat minden reggel tokeletesen simara ratrakoljak, es ha jol tudom ezt pont a tulajdonos teszi.

Habar majdnem tobb mint harom evtizede sielek, es valamikor pont erre a nagybanyai videkre jartam edzotaborozni mint igazolt sizo, ezen a siterepen en is most jartam eloszor.

Januar 3-an mentem fel, es annyira megtetszett, hogy 4 ejszakat is ott aludtam, es 7-en jottem le errol a sitereprol. Tapasztalt es halado sizokent nem feltetlenul a palya komolysaga es nehezsegi foka fogott meg , hanem pont az , hogy latszott az egeszen az , hogy valaki nagyon is erdekelt, hogy ez a siterep jol mukodjon. Persze hozzajarult a jo hoviszony, es hogy szinte minden este havazott egy keveset, sot januar 7-en szinte egesz nap meseszeruen esett a ho. Es megismetlem, hogy a palyat minden reggel elsimitjak.

Ugyhogy semmi bucka.

Es annyira megtetszett a dolog, hogy januar 10-tol vissza is megyek egy par napra, foleg hogy az iden is megy az a kedvezmenyes ajanlat, amit egy regebbi bejegyzesben lattam.

http://www.hotelsuperski.ro/

Ha a vasarnapra elorejelzett eso nem tesz nagy karokat a palyaban, akkor szerintem erdemes szem elott tartani ezt a siterepet, foleg hogy a kovetkezo hetre szinte minden nap havazas van bejelezve.
Előzmény: (snackwell 181242)
ferrypappa
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2015.03.03. 09:32
Üdv!
Kettö kérdésem lenne, kb milyen széles a piros pálya és kártyával lehet-e fiztetni?
Köszönöm.
Előzmény: (snackwell 181242)
snackwell
2 élménybeszámolót írt
2
9 éve tag
2015.02.23. 22:01
Sziasztok

Egy pár sorban le írnám nektek a Cavnicban eltöltött időnket.
Magamból kiindulva tudom, hogy ez nagy segítség.. Pláne, hogy mielőtt erre terepre esett volna a választásom, sokat olvastam erről a pályáról. Próbáltam feltérképezni, hogy mire számíthatunk
5 -en érkeztünk a Hotel Superski szállásra. Az ára 560 lej/fő volt amely tartalmazta a síbérletet, szállást, fél panziót.
http://www.hotelsuperski.ro/en/
Szállás: (Pályaszállás-kb. 50m a felvonó)
Tiszta, viszonylag jól felszerelt szobák. A személyzet segítőkész volt. Többen beszéltek magyarul és angolul is.
Jakuzzi és szauna használat is tartozott a szálláshoz, amely este 19-21ig volt nyitva.

Étterem:
Meglepően jó a román konyha, nekünk minden ízlett, hozzá teszem, hogy volt velünk egy 7 éves kis lány is - neki is-. Mondjuk nem volt túl változatos a reggeli és a vacsora, de mindig jól laktunk. Itt is a személyzet segítőkész volt, magyarul és angolul is beszéltek.

Pályák:
A pálya közel volt a szálláshoz!! Egyszerű a feljutás.
Mi kölcsönöztünk felszerelést, de ott a személyzet nem volt túl barátságos, sőt volt egy öreg aki szó szerint Bunkó volt, sajnos a nevére már nem emlékszem. A kasszánál segítőkészek voltak, angolul -magyarul is beszéltek. Az oktatók zöme román nem túl segítőkészek, pedig nem is kértünk oktatást.
Ratrakolt pályák vártak minden reggelt, volt amikor még hó ágyúztak is fél éjszaka. Estére picit buckásodott be a pálya. Annyi a hátránya, hogy csak korongos liftek vannak és nem nagyon tud pihenni az ember liftezés közben.
Köztünk volt aki nem tudott síelni. Sajnos ennél a pálya rendszernél (a szállás mellett) nem tudtuk használni a kis zöld pályát, mivel azt csak fizetett oktatóval lehetett igénybe venni. Oktatás 200 lej/óra.
Így ettől a pályától nem messze találtunk egy másik kisebb pálya rendszert ahol szívesen láttak bennünket a kis tanuló pályán is illetve a snowtubingon is. Ajánlani tudom az oktatót itt, Krisz-nek hívják, Kicsi magyar nyelvtudással, jó angol tudással oktat (és persze románul). Ezen a pályán mindenki rendes volt.

Út:
Debrecenből 225 km , mi ezt a távot 4,5 óra alatt tettük meg, remek időben. Az út minősége kiváló, jobb mint magyar oldalon egészen Nagybányáig, majd onnan felfele a hegyre már kevésbé jó.
AHOGY ÁTLÉPTÜK A HATÁRT VETTÜNK EGY 7 NAPRA SZÓLÓ ÚT ADÓ "IGAZOLÁST". Úgyanis ez kötelező, ennek hiányában a rendőr büntet - ez 14 lej volt csak -. Nem igazoltattak, de érdemes végig betartani a sebességhatárokat, mert mértek több helyen is.

Összegezve: egy pár napos síelésre ajánlani tudom, bár ha nagy havazás van odafent, szerintem még hó lánccal is nehézkes és hosszadalmas a feljutás.

Üdv mindenkinek
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.