Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Präbichl topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Trailrider
306 élménybeszámolót írt
306
15 éve tag
2016.01.22. 10:08
Bence, Csaborhoz hasonlóan én is vitába szállnék veled. Az, hogy családias, gyerekes, kezdőknek való, a Polsterre, tehát kb a terep felére nem igaz.
A térképen jelölt piros szaggatott pályák közel sem túraútvonalak, vagy kezeletlen legelők - ahogy tanult kollégám is jelezte - ezek kezeletlen pályák, méghozzá a jobbik fajtából, mert pl az 1-es kimondottan hosszú, a kettesben középen van egy lapos átkötés, de a felső és az alsó lejtő is embert kíván. A hármas is kimondottan élvezetes, csak félbevágja az autóút. Ezek havazás után gyakorlatilag freeridenyomokká válnak, egy-két nappal később pedig combos buckapályává síelik ki őket.
A jelöletlen szaggatott, amin leküzdötted magad, a Polster Classic beszállásához vezet, de valóban, ha az nem megy, visszavezető, rendes lejtésű pálya nincs. Túrasízőknek pedig nem csinálnak utat, mert nincs rá szükség, pont ez a túrasí lényege.
Előzmény: (bence84 186260)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2016.01.17. 17:57
Kedves Bence! Te egy piros ikonos síelő vagy, így talán tudnod illene amit minden tapasztalt síelő tud, vagyis mit jelent a szaggatott vonal a térképen. Ha nem tudod megkérdezed a fórumon és megmondják mit jelent az az egységesen használt jelölés.

Jó síelést! Csabor
Előzmény: (bence84 186260)
bence84
92 élménybeszámolót írt
92
13 éve tag
2016.01.17. 17:06
Mára minden valamire való síelő oldalon és időjáráselőrejelzésben kb 1-2 cm friss havat jósoltak reggelre Präbichl terepre. Nos, amire odaértem fél 9-kor, már leszakadt 10 cm és délutánig még legalább 10-20 cm hullott hófuvásként.

Röviden: 4 pont, jó terep, családias, gyerekes, kezdőknek való.

Bővebben:

Kezdjük az egyetlen negatívummal. Ma nyitott meg a szezonban először a Polster Quattro és a honlapok szerint a Polster Classic felvnonó. Gondoltam először megnézem a régi együlésest, nem is volt lezárva az oda vezető szakasz. Viszont! A 2-es rombuszos jelzésű pálya, az nem sípálya, hanem erdei út, amin fel tudnak túrázni a sítúrázók. Térdig érő friss hóban, 2 m széles erdei ösvényen kellett leküzdenem magamat, hogy kiderüljön, szó sincs semmiféle működő együlésesről. Onnan viszont nincs visszaút semerre, az autók számára fenntartott úton kellett kb vízszintesben gyalogolni jó 1 km-t, hogy az 5-ös sípályáhozz visszajusson az ember.

A neten, pl. a síelőkön sincs feltüntetve a térképen, hogy amik szaggatottal vannak jelölve, azok túraútvonalak, vagy kezeletlen legelők. Most elárulom, hogy a 2-es az nem sípálya, más ne szívja meg! A Az 5-ös pálya egyébként eléggé meredek, szűk és nagyon rosszul csinálták meg. Ez betudható a hóhiánynak. Ami még negatív, hogy a valóságos össz pályahossz jóval kevesebb, mint amennyi a térképen látszik.

Pozitívumokból jöval több van.

A Grübl Quattro felvonó elég gyors, 4 üléses, viszont rengeteg szerencsétlenkedő van, akik kiesnek belőle az elején (nem is értem). Szóval türelmesnek kell lenni, de cserébe gyors (ha épp nincs leállítva) és kényelmes, valamint remek helyre visz fel. Az 1-es piros és 2-es kék pálya volt megnyitva, illetve a felvonó alatti Die Wilde erdei "félcső". Ez utóbbi kivételével mindkettőn számtalanszor lecsúsztam, és kiválóak! A kék kifejezetten tökéletes pálya a kezdőknek és élvezkedni akaróknak. Ennek a közepén van egy remek kis hütte, ahol a Speckknödelsuppe 3€-ért remek és laktató étel, és jó sós is :) A Leberkäsesemmel 3,6€ és jó volt. Minden friss és forró, de tényleg nagyon forró! Az Arenalift csákányos és nagyon lassú, de legalább a kezdők is be tudnak szállni és nem esnek ki félúton. Nem sok emelkedése van. Viszont lefelé a 4-es pálya szintén jelentéktelen, inkább kis gyakorlókörnek jó. Mellette van a Fun Slope, amiben csövek vannak, dombok, ugratók. Nem próbáltam, de jól nézett ki.

Ha minden jól alakul, január végén még egyszer elmegyünk ide és becsússzuk az összes pályát. Ha azok is tetszeni fognak, feljavítom 5 csillagra az értékelést.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.