Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Balog Attila
144 élménybeszámolót írt
144
18 éve tag
2016.02.16. 13:02
Sajnálattal olvasom az átmeneti bezárásról szóló híreket. Bizony nehéz szezon ez idehaza. Ezért is nagyon örülök, hogy szombaton felugrottunk az esti síelésre két lelkes gyerkőcömmel. Az észérveket sutba hajítva aznap délben kitaláltam, hogy menni kell, mert egyszerűen síelni kell míg van hó és így délután fél kettőkor elindultunk az alföldi-esős, februári tavaszból a téli Mátrába. Elsődleges célom a SÍELÉS-en túl az volt, hogy az erőteljes növekedésben lévő gyermekeim sítechnikai feltételeit "bemérjem"(felszerelés, ruházat, lécbiztonság) a márciusban esedékes sítúra előtt.
Négy óra körül csodálkozva tekintettünk a szépségesen behavazott Galyatetőre és az épp akkor elsuhanó hódúrókra.
Sajnos Szentistván egy picit alacsonyabban található, így ott kevésbé maradt meg a friss hó, de a síelésnek semmiféle akadályát nem láttuk. Gyors öltözés, bérletvásárlás, közben egy-egy hózápor és 5óra előtt már léc került a talpunk alá. Két bemelegítő kör a kicsi tányéroson, bakancsállítás és indulás a pálya aljába. A nagy csákányos közlekedett az este folyamán, mely bőven elegendő volt az igen kis létszámú síelőnek. Így aztán remekül lehetett körözni a változóan ködös, de "símagányos" pályákon. A 3-as pálya is kellemesen síelhető volt, de legtöbbet a 4-es/5-ös pályán mentünk. A a felső rész bal szélén tempósan lehetett kanyarogni, majd egy jó kis ív balra át a híd alatt és tovább... Kiváló síélmény volt, izzott a comb rendesen a pálya aljában. Álmodozva meséltem a fiaimnak a csákányosnál, hogy jövőre talán már az ülőszékesen tudom pihentetni a fránya lúdtalpaimat felfelé menet...
Félidőben egy forrócsokira azért megálltunk, majd ahogyan az egy sí-fanatikus csapattól/családtól elvárható minden percet kihasználva este 9-ig pörögtünk tovább.
Elmondhatom, hogy a "kirándulás" tökéletesen elérte célját, öröm volt nézni a gyerekek síélvezetét, a sícuccok lecsekkolva, sőt a bothasználat is bevezetésre került(szerencsére nem vált be az előzetes rossz megérzésem, mely szerint majd magukat ill. más sítársukat döfködik a síbotokkal és esetleg szétesik a mozgásuk).
Végül kellemesen elfáradva, de feldobódva indultunk haza és éppen éjfélkor gurultunk a bejáróra. Másnap délelőtt csodás napsütésben, körülbelül +14fok társaságában rendezgettem/szárítgattam a felszereléseket és hitetlenkedve gondoltam vissza a szombat esti (sí)lázra...
Mátraszentistván Sípark
1001 élménybeszámolót írt
1001
14 éve tag
2016.02.15. 10:05
Nyitva tartás a héten.
Ma 16:30-ig vagyunk nyitva.
Keddtől-csütörtökig zárva tartunk. Pénteken nyitunk várhatóan.

Az időjárás előrejelzés szerint enyhe lehűlés érkezik a hétvége felé.
Folyamatosan figyeld az aktuális információnkat:
http://www.sipark.hu/aktualis
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.