Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Kanyarsí programok - Replaci topikja topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2016.02.28. 16:29
Szia! Elnézést, hogy nem válaszoltam még a leveledre, éppen Olaszországban voltunk egy sítúránkon,és épp most olvasom az emaileket.

Röviden válaszolva a kérdéseidre:
Hosszabb kihagyás után mindenképpen ajánlom oktatóval folytatni a dolgokat. Én is mindig látom, hogy még azoknál is, akik nem szezonokat hagynak ki, sokkal könnyebb a visszarázódás értő szemek felügyelete mellett.
Amúgy szó nincsen nulláról újrakezdésről, szépen elő fognak jönni a tanultak, emiatt ne félj!

Visegrádon én mindig ott vagyok, amikor van rá lehetőség,és természetesen be is tudsz csatlakozni, szívesen látlak. Bár ahogy most áll a (hó)helyzet, sajnos csak a következő télen... :-(

Műanyagpálya is hasznos, ha tudsz, járj oda is, sok finomságot lehet ott begyakorolni.
Előzmény: (Dave 187984)
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2016.02.28. 03:01
Ezert (is) szoktunk mogottuk sielni. :)
Előzmény: (Dave 188053)
Dave
209 élménybeszámolót írt
209
19 éve tag
2016.02.27. 21:25
Köszi a tapasztalatokat! Mindenképp kék pályán kezdtem volna. Most úgy néz ki, hogy sísuli meg Visegrád lesz párhuzamosan, Esztergomból ez a kettő elérhető. JObb lesz a sítúrára már felkészülte(bbe)n menni.
Mondjuk Visegrádi gyakorló napok számolgatásánál kicsit szívtam a fogam, mert a csaladnak 20.000 ft felett van a napijegy egy hétvégi napra 5 főre. Donovaly-n a Funpark, a tanulópálya, meg a síliftjük használata 23.000 ft. Mondjuk Visegrád nagy előnye, hogy (nekünk) 70 perc autózással közelebb van mint Donovaly. :) Mindegy, örülök, hogy van egy remek pálya a közelben. Pici, rövid, hóban ritka, de a miénk... :D

"Nagyon jol megy mind a kettonek, a nagyobbikkal (aki most lesz 8 eves majusban) en mar nem tudom tartani a tempot. :) Szarazoran soha nem voltak."
Hehe, grat a kölykökhöz. :D
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Dave
209 élménybeszámolót írt
209
19 éve tag
2016.02.27. 21:09
Köszi, reménykedtem valami számszerűsíthető adatban, gondoltam legjobb oktatók körében megtudni az ilyesmit. :)
A leírtakon kívül van még egy titkos mozgatórugó ami miatt muszáj az eddigi stílusomat javítanom: a srácok mindent lemásolnak rólunk. De tényleg mindent. Nem lehet előttük akárhogy síelni. :)
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2016.02.26. 01:48
"Ha megint lécre ugrok ennyi kihagyás után, azért visszajönnek a dolgok, vagy nulláról kezdés van?"

A sajat tapasztalatomat tudom megosztani ezzel kapcsolatban: en 5 ev kihagyas utan sieltem ujra eloszor 2012 decemberben. Az elso nap kinlodas volt. Egyreszt tul hosszu lecet bereltem (elso nap vegen rovidebbre csereltem), masreszt rogton piros palyan kezdtem. Mindenkeppen erdemes kek tanulopalyan ujrakezdeni, es ahogy jon vissza a dolog, fokozatosan menni a nehezebb (piros) palyakra. Egy oktato mindenkeppen jo otlet legalabb 1-2 orara az elso par nap, noha ezt en nem vettem igenybe.

Nalunk is szuletett ket gyerkoc kozben, es amikor 2012-ben ujra lecre alltam (felesegem szintugy), elvittuk magunkkal a gyerekeket is (a kisebbik akkor volt 1 honap hijjan 3 eves, a nagyobbik meg 4 es fel). Beadtuk oket sisuliba (egyhetes sieles volt) napi ket orara. Ugyanabban a szezonban marciusban meg egyszer elmentunk egy hetre, sisuli nekik ugyanugy. Azota minden evben meg van ez a ketszer 1 het Olaszorszagban + Kekesen amikor lehet nehany nap. Nagyon jol megy mind a kettonek, a nagyobbikkal (aki most lesz 8 eves majusban) en mar nem tudom tartani a tempot. :) Szarazoran soha nem voltak.
Előzmény: (Dave 187984)
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2016.02.26. 00:29
Szia Dave!

Valószínűleg több választ fogsz kapni.

Én azt javasolom, hogy először tájékozódj, hogy hol, mit ígérnek. Mert, ha van ígéret, akkor kell lennie kidolgozott koncepciónak is.

Aztán vegyél két órát azon a néhány helyen, amit érdemesnek gondolsz kipróbálni.

Amelyik aztán neked a legjobban megfelel, ott érdemes lehet egy 10 órás kurzust megcsinálni.

Én ezt tenném a helyedben!

Üdvözlettel:
Replaci
Előzmény: (Dave 187984)
Dave
209 élménybeszámolót írt
209
19 éve tag
2016.02.25. 15:08
Sziasztok!

Elnézést, hogy bepofátlankodok, de ez tűnik a legpörgősebb, oktatókban is gazdag topic-nak...

A jövő síszezonomat tervezem éppen. 9 év kihagyás után megint lécre állok. Korábban 3 szezont síeltem végig. Szezononként 10-15 sínappal, gyakorlatilag reggeltől zárásig mentem, hüttében még soha nem ültem. Ebből 2x1 hetet Lackó kezei alatt töltöttem el Koralpén, azóta tudom, hogy az oktató minden pénzt megér. Ha megint lécre ugrok ennyi kihagyás után, azért visszajönnek a dolgok, vagy nulláról kezdés van?
Kiderült, hogy van a közvetlen közelünkben egy műanyag pályás síiskola (Dorogi Sítechnika, tök véletlen láttam meg a városban a plakátjukat).
Ha oktatóval 40+ órát eltöltök itt (heti 2x1 magánóra), párhuzamosan pedig amikor van hó (a szezonban kb. 30-50 órát) gyakorlom az anyagot, akkor kb. milyen fejlődésre számíthatok? Óra alatt itt tényleges, koncentráltan tanulásra szánt időt értek, nem hüttés melegedést. Szerencsém van, Visegrád 40 perc, hó esetén akár minden nap tudok menni délután, Donovaly meg 2 óra kocsival, oda akár minden hétvégén fel tudok ugrani egy napra ha alkalmas az időjárás. Úgy gondolom hogy ilyen módon jól kiegészítheti egymást a műanyag "szárazoktatás" és az élőhavas gyakorlás. Oktatóként mit gondoltok?
Fentiek mellett még Lackó Visegrádi "haladó" óráira is megpróbálok becsatlakozni( ha lehet, mert még nem írt vissza ezt illetően), ill. ha ő éppen nincs, akkor lokálisan keresnék a pályán oktatót. Ez szintén az oktatók kezei közt töltött időmet "hízlalná".

Céljaim:
Elsődlegesen a magabiztos sítudás elérése a célom általános pályán csúszkálásra, mértéktartó, megfontolt sebesség mellett. Régen szerettem csapatni, de azt a korszakomat sajnos/szerencsére kinőttem (bár még rám törhet a kapuzárási pánik).
Másodlagosan... háromgyerekes apuka lettem, egy év alatt próbálnám elérni azt, hogy második síszezonra már tudjam kísérni a gyerekeket a pályán. Addigra 4 és 7 évesek lesznek az apróbbak, ők szintén mennek oktató kezei alá, de olyankor amikor nincs oktatás, gondolom együtt csúszkálna a család. Tehát szükség esetén tudjunk együtt felvonózni, olyankor tudjak megállni amikor kell és nem amikor tudok(jelenleg megállásnál nagyobb a szerencsefaktor szerepe, mint szeretném), ha a gyerek meg egy másik tereptárgy útban van, akkor tudjak esés nélkül hirtelen irányt váltani, anélkül, hogy a csemetét letarolnám... Szóval stabil síbiztonság.
Ilyen célok mellett 40 "száraz" magánóra, 5-10 visegrádi "élőhavas" óra, plusz az egyéni 30-50 óra gyakorlás elegendő lehet a leírtak elérésére? Ha van bármilyen egyéb javaslatotok, meglátásotok azt örömmel venném.

UI: A csemetéket nem én oktatnám, Dorogon szuper órákat tartanak, megnéztünk párat, a csemeték alig várják, hogy lécet csatolhassanak heti 2-3 órában. :) Szóval a célom nem az "oktatói" szint elérése, hanem hogy olyan kísérő legyek aki magabiztosan tud kísérni és segíteni amikor szükséges.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.