Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Ski C.U.L.T. információk topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2016.03.30. 12:00
:) Nem mondom, hogy nem esett nagyon jól... :)

Az ISE Demócsapatát láttad, velük edzünk havi gyakorisággal, de az az edzések témája valóban az, amit kitalálunk a síoktatásban, a SKI C.U.L.T.-ban. Illetve itt rakjuk össze a szuperhaladó szinten, amit az alapoktól tanítunk a kezdőknek, gyerekeknek. Ez így működik: tudni kell a végcélt az első lépések lerakásához.
Pont az elmúlt napokban volt a kezem között két gyerek, az egyik így tanult tavaly, a másik most volt kezdő. Ugyanezt láttam rajtuk, csak az ő szintjükön. :) Öröm nézni, ahogy síelnek. Pár nap alatt stabilan, könnyedén kanyarodnak, megállnak, figyelik a forgalmat, miközben fékező hóekét - ez a síoktatás legnagyobb átka - nem tanultak. A szülők eleinte aggódtak, de most már nagyon örülnek, mert látják, mennyivel biztonságosabban állnak meg kanyarodva mint fékezve.

A leírásod szinte szó szerint azt mondja el, amit a síelésről látunk magunk előtt: elegáns, dinamikus, stabil, hatékony mozgás. Ami nem látszik kívülről: egészséges is. Minden héten van valaki, aki elmondja, hogy amióta így síel nem fáj vagy vizesedik a térde, vagy nem görcsöl a talpa a cipőben stb.

Az összefüggést is jól írtad le: sokan vitatják a szakmában, de a síelésnek van egy világos fizikája és anatómiája, ami igazából más, mint a közkeletű városi legendák. Ha ezekhez próbálunk igazodni, pontos lenni, az ízületek terhelése helyett a megfelelő izmainkat terhelni, akkor ilyen lesz a síelés.

Szerintem a bordozásra is működhet (és a freestyle síelésre is). Beszéltünk már snowbord-oktatóval is, és kiderült, hogy nagyon egy hullámhosszon tudunk lenni. Csak a síelésben is nagyon nehezen megy át, mert nagy az ellenállás a síoktatók és az edzők részéről. A snowboard oktatása meg kevésbé szervezett, így ott egy külön lépés lesz kidolgozni.
Előzmény: (nagydoki 188865)
nagydoki
62 élménybeszámolót írt
62
18 éve tag
2016.03.23. 20:36
Ski Cult stílus. Egy mai rövid szösszenet.

Úgy hozta az élet, hogy sikerült kiszakítanom pár napot egy szezonzáró csúszásra Kreisbergen. Be kell avatnom a Kucséber mester által kreált új snowboardomat.
Fél egyre érkeztem és egy körül már mentem fel az alsó kabinossal.
Szokásom szerint elemezgettem a pályán lejövő sielőket és boardosokat.
Jött 2 jó snowboardos, persze alpinosok és pár jó sielő is ( apró tartáshibákkal), a többiek átlag vagy "ó borzalom".
Hirtelen a távolban feltűnt egy sielő aki végre igazán szépen jött. " Akár még Ski Cultos-nak is elmenne gondoltam magamban. " Majdnem olyan jó mint Ozsi".
Ahogy közelebb jött egyre ismerősebb lett a mozgás, az alkat, a kék ruha és az elmaradhatatlan bojtos sapka. Miután mögötte megjelent még pár kékruhás hasonló stílusban síelve, szemernyi kétségem sem volt, hogy kiket láthattam. Erről kicsit később meggyőződtem, amint utolértem a csapatot, persze csak azért mert a pálya szélén a mester éppen elméleti képzést tartott.

Lényeg a lényeg Ozsi: nem tudom hogy csináljátok és mennyit agyaltok a biomechanikán, izomtónusokon és egyebeken, DE az eredmény fantasztikus. Amit laikusként láttam kívülről az egy tempós , elegáns, nagyon stabilnak tűnő síelés volt , ami ugyanakkor dinamikus volt.
Szinte még az előző ív végén kerültek át a lécek az új élhelyzetbe.
Az egész mozgás nagyon jellegzetes és könnyen elkülöníthető a pályán.
Gratulálok !
Ja és ma du és holnap megpróbálok ebből valamicskét áttenni a boardos mozgásba. Igazán kitalálhatnátok már valami reformot boardozás frontján is !

További jó csapatást !
Nagydoki
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.