Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 2
, rendezés:
Előzmény és válaszok a Stelvio gleccser topikból
Üzenet szövege
Feladó:  RosbergFérfiHaladó síelő
Dátum: 2016.07.07. 23:24
(Üzenetazonosító: 189296)
Rosberg Hozzászólások: 23
Regisztrált: 2014.02.19.
1 síterepet értékelt

A Stilfers Joch sajnos kilog mar nagyon Tirolbol es erzodik rajta az olaszok hozzaallasa. Egy deltiroli osztrak ismerősőm csak azt szokta mondani Afrika Trentonal kezdodik..
Előzmény: (beee 189273)
Feladó:  beeeNőHaladó síelő
Dátum: 2016.06.17. 16:56
(Üzenetazonosító: 189273)
beee Hozzászólások: 39
Regisztrált: 2010.12.01.
20 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
A június 11-12. hétvégét töltöttük itt. Nagyon jót síeltünk (fél napot), és igyekeztünk fejben raktározni kicsit a hóból-hidegből nyárra.

Pozitívumok:
- Magasabban van, mint az osztrák gleccserek, így tovább tart a használható minőségű hó --> még júniusban is teljesen jókat lehet síelni.
- Az út még mindig ingyenes.
- A Tibet Hüttében határozottan jól főznek.

A pályakezelésről nem tudok nyilatkozni, mivel reggelre 5-10 cm friss hó esett, és nyilván azt nem nyomták le, semmi értelme nem lett volna.

Persze itt is szép a környék, jókat lehet túrázni is, vannak mormoták és hegyikecskék, stb. Szóval a hegyi lét szépségeit most nem sorolom. :)

Viszont. Van pár negatívum. Az összehasonlítás Ausztriával történik (gleccserekkel), mivel oda járunk elég gyakran.
- Szállás viszonylag közel a síterephez (mi itt aludtunk: Franzenshöhe) jóval drágább, mint pl. Hintertux/Stubai/Mölltaler Gletscher szállásai hasonló távolságban a sítereptől.
- A hágón lévő épületek és a síterep épületei nagyon retrók: kb. a 60-70-es években építhették őket, azóta pedig nem csináltak velük semmit. Ez látszik is rajtuk, nem túl barátságosak.
- A síterepet is a 60-70-es években építhették, a liftekkel sem csináltak semmit azóta. Rajtuk is látszik. Lassúak.
- A pályák kevesen vannak és nagyon könnyűek. Fél napra nem baj, de mondjuk 2 napra már jól esne mondjuk kétszer ennyi pálya.
- Az alsó állomáson a kassza hihetetlen bénán van megoldva. Gyakorlatilag kb. 2 kör liftet (kb. 20 perc) vártunk amiatt, hogy az 1 db pénztárnál hosszú volt a sor és mindenkivel elég sokat tököltek. Ugyanis a reggel betömörülő bérletes edzős társaságok elzárják az utat a kasszától, így a napijegyet vásárló vendégek nem férnek hozzá a kasszához addig, amig a korai sort be nem nyeli a felvonó.
- A lift épületekben nincs mosdó. Nem tudom, hogy a síterepen hivatalosan hol lehet mosdót igénybevenni, én lent a parkolóban az egyik hotel éttermébe mentem be pofátlan módon.
- A honlap egy vicc. Próbáltam előre kideríteni, hogy mikor nyitnak a liftek reggel. Esélytelen.
- A webkamerák a másik vicc.
- Lécet helyben kölcsönöztünk mert nem ez volt az egyetlen úticélunk, és nem akartuk 1 hétig hurcolászni mindenfelé a léceinket. Ausztria hasonló helyein bőség zavara van a kölcsönzőkben. Na, itt nem volt. Nagy nehezen találtunk 2 pár nagyjából OK lécet. A szervizelés viszont nem tudom, mit jelent az olasz bácsikának. Botrányosak voltak az élek, és elég durván használtak a lécek.
- A hegyoldalban szanaszéjjel nagyfeszültségű vezetékek mennek úgy, hogy jól elrontják a panorámát. Tudom, valahogy fel kell vinni az áramot. Mégis, Ausztriából nem emlékszem ilyen mértékben zavaró kilátásrongálásra.
- A környéken (szállás, éttermek) kiválóan beszél mindenki németül (még szép) és angollal is nagyon jól lehet boldogulni. A síterep viszont annyira olasz, hogy a kasszás bácsin kívül senki nem volt képes kitolni egy kanyi német/angol szót sem.

Mivel a honlap és a webkamerák egy vicc, és a felvonóépületben nyilván nincs TV, ami folyton mutatná a fenti állapotokat (ilyen magasban gyakran totál más az idő fent, mint lent), ezért a kasszás bácsi tájékoztatott a fenti időjárásról szóban, amikor a jegyeket vettük. Kedves tőle és vicces is volt, de jobban belegondolva már előrébb léphetnénk...

Az egész helyre azt tudom mondani, hogy annyira retró, hogy újra a 80-as évek Szlovákiájában éreztem magam. Pont mint gyerekkoromban a tátralomnici kirándulás.

Az a legszomorúbb, hogy nagyon jók az adottságok és messze többet ki lehetne hozni a helyből. Rengeteg lehetőség van további pályák kialakítására, akár téli vagy tavasszal koraibb nyitásra. Jelen formában viszont pont arra jó, amire mi ott voltunk: nyáron fél nap mókás síelésre. Az összes osztrák síterep, gleccserterep fényévekkel előrébb tart.

Egyébként tökjó, hogy síelhettünk egy napot, jól éreztük magunkat. Arról a természet tehet, hogy nagyon jó volt a hó, júniusban 5-10 cm friss porhó fogadott.
De amiről az olaszok tehetnek... Háááát, azt jobb lenne rábízni az osztrákokra inkább. Kivéve a kávéfőzést. :)
Tárcsásfelvonózás. Jól esik a talp alatt ropogó hohohóóó! (Fotó: Beee)Érkezkés a gleccserre reggel. Jajjjdejóóó, minden szép fehér! :)Június 12.A leglaposabb kékpálya a 7-es lift mellett. Mókás, de tényleg! :) Viszont kiválóan alkalmas különböző "feladatok" gyakorlására.A hágó "komplexuma" felülről.Retro lift.
laponként:
összesen 2
, rendezés:
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.