Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Mönichkirchen - Mariensee topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.12.28. 00:15
Úgy döntöttünk ma felkeressük ezt a helyet. Rosszul döntöttünk. Bergfex 80-90kmh, snow-forecast 50-60kmh, a hely official előrejelzése pedig 40-50kmh szelet jósolt. Reggel 10 körül érkeztünk a Mönichkirchen parkolóba, ahol még sok hely volt. Jegyvásárlás gyorsan, 5-10 perc várakozással megvolt. Már a pálya aljában erős széllökések voltak és a pálya is fulljégnek hallatszott...de még bizakodtunk.

Felmentünk a Sonnenbahn-al, ahol még tűrhető löketeket kaptunk, majd átcsúsztunk a Schwaigbahnhoz. Ezt úgy kell elképzelni, hogy tükörjégen, fulljég ratraknyomon és tűleveleken kellett átverődni. Ez a felvonózás lett életem legfélelmetesebbje. Az ülőszéket úgy dobálta a szél minden irányba, hogy azt éreztem, hogy a lefele jövőnek tudunk csapódni bal oldalt, jobbra pedig a fákat értük. Be is mondták, hogy hamarosan leállítják. A hegyállomásra érve akkora volt a szél, hogy deszkán állva dombnak felfelé vitt... Lefele itt is tükörjég és kőkemény ratraknyom váltakozott. Útközben konzultáltam egy helyi erővel, aki éppen zárta le a Panoramabahn felé vivő pályát, mert azt a felvonót már lezárták. Lefelé kidőlt fák, ágak és tűlevelek váltakoztak a jeges pályán. Úgy döntöttünk lemegyünk és visszaváltjuk a jegyet, természetesen lefelé is fulljég minden. Sajnos jegyet nem váltanak vissza, ezért egy magyar pár aki csak a lenti részre szeretett volna menni nagyon kedvezményesen kapta meg a bérletünket és a kauciónkat. Így 10:23 és 11:10 között sikerült egyet (szószerint) csúsznunk...

Tudom, hogy az extrém időjárási körülmények ellen nem tehetnek semmit az üzemeltetők. De nem tudom, hogy a pályákon van e lehetőség ilyenkor bármit is javítani valamivel, mert így inkább jégkori kellett volna a lábamra mint sem deszka.

Jó tanulólecke volt ez a számunkra, de hogy ti ne járjatok így, mint mi, ezért nézzetek ti is előrejelzéseket, vagy hívjátok fel a helyet, vagy kérdezzetek meg helyieket, vagy valami.

Jobb havat!
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.12.25. 14:09
Járt már valaki itt két ünnep között? Mennyire van nagy tömeg? Jobban megéri ide jönni, mint Stuhleckre? (Zauberg a világkupa miatt esik ki.) Köszi!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.