Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Chopok dél és észak topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
KKy
117 élménybeszámolót írt
117
8 éve tag
2017.01.02. 14:59
Szia mégegyszer!

Ha ezt mégnézed szerintem látszik, hogy azért még nem minden tökéletes.
http://www.holidayinfo.sk/hu/Kosodrevina/Zjazdovky

üdv: KKy
Előzmény: (basquiat 191779)
KKy
117 élménybeszámolót írt
117
8 éve tag
2017.01.02. 14:56
Hello!

Ahogy írtam is régen sokat síeltünk a déli oldalon, és akkor 1-2 méter hó sem volt ritka. Lehet hogy azért éreztem kicsit kevésnek a mostanit. A 32 és a 32a pálya meg sincs nyitva szerintem nem véletlen és több helyen kilátszott a fű ill. volt rengeteg kő. Karácsonykor Csorba-tavon voltunk szerintem lényegesen több hó van ott.
Nagyon várom a havazást és biztos, hogy sokszor meg fogom látogatni az idén a déli oldalt.

üdv: KK
Előzmény: (basquiat 191779)
basquiat
117 élménybeszámolót írt
117
11 éve tag
2017.01.01. 22:42
Biztos, hogy Chopokon voltatok?

Mi 28-án mentünk, akkortályt két napig havazott. Este kaptuk is kint az emailt, hogy Powder Alert, 20cm.
A déli oldalt erőltettük 29-én, a panoráma pálya alatt meglepődve láttuk, hogy iszonyat mennyiségű hó, egyből ki is mentünk, majd lentebb irány a törpefenyves.
Ott egy elakadás miatt le kellett csatolnom, helyenként mellkasig merültem a hóban és még nem volt szilárd a talpam alatt.
30-án is a napsütést választottuk, több kört is mentünk a Deres felvonó környékén, még kitűnő állapotú és alig érintett hóban.

Észak egyelőre kimaradt, de dél szenzációs élményt nyújtott.

Amúgy a pályák rendben vannak, szerintem a hóhiányra most nem lehet panasz és a jövő héten jön még.
Előzmény: (KKy 191713)
KKy
117 élménybeszámolót írt
117
8 éve tag
2016.12.31. 10:13
Régi - Új Chopok

Szilveszter "előestéjén" 2016.12.30.-án, folytatva egynapos besíelő sorozatunkat (2016.12.25. Csorba-tó),meglátogattuk régi kedvenc pályánkat a Chopok déli lejtőt. Tettük ezt többek között azért, mert mindannyian Gopass kártyával és szezonbérlettel rendelkezünk, így nem nagyon zavar minket a 39 Eurós napijegy ár. Korábban nagyon sok szép napot töltöttünk el itt, de akkor még Szlovák Korona volt a fizetőeszköz,és az északi pályára, Jasnára nem lehetett mindig átkelni, és előfordult az is, hogy ha valaki átment, nem tudott visszajönni. Számunkra minden nagyon olcsónak tűnt és valószínű az is volt. Többször síeltünk 2-3 méteres hóban, amikor a Kosodrevináról induló tárcsás felvonót alig bírták kiásni. Volt síelés ónosesőben, ekkor a fiam aki akkor még kisgyerek volt nem tudta megfogni a tárcsás felvonó szárát, mert a ráfagyott jégről lecsúszott a keze, viszont a freeride zóna felejthetetlen volt.
Az Euró bevezetése óta két évvel ezelőtt voltunk itt egyszer, amikor egy napot töltöttünk el az erősen kopott pályákon.


Miért új, és miért régi Chopoh:
- délen (Juh) soha nem látott embertömeg (persze dec.30.)
- átadták az új 15 fős kabinos liftet ami Krupováról indul, és így azok is délről közelítenek, akik korábban a kényelem miatt inkább északot választották
- az új krupovai parkoló azonnal kicsi lett, két éve még elég volt(persze az új lift)
-Krupovó előtt 1-2 kilóméterrel megállt a kocsisor és lépésben tudtunk felmenni, mire az kereszteződéshez értünk, már be sem engedtek az új útra
-nem baj irány a régi jól bevált "Trangoska" az-az a Srdiecko parkolója. Természetesen az út szélén ragadtunk kb.1000 méterrel a cél előtt, mert a korábbi alsó parkoló is tele volt.
- ami viszont új,hogy megkérdezve a személyzetet, hogy mikor jön a síbusz, ami sok évvel ezelőtt az alsó parkolóból fölvitt minket azt a választ kaptuk, hogy síbusz "nyema"
-probléma nincs, síelni jöttünk és ráérünk.

- sajnos az idén is alig van hó a pályákon, ami van az műhó. A déli felső pályák gyakorlatilag nem síelhetőek a freeride zónával együtt, és északon is csak a pályák egy része működik, de ezt tudtuk a a sieles.hu és egyéb szlovák honlapok jelentéséből, habár előző nap kaptam egy szlovák e-mailt miszerint 20 cm friss hó esett az alacsony Tátrában, én ezt nem nagyon éreztem.

A pályákról, amiket kipróbáltunk:
-délelőtt Chopok dél, délután észak, majd rohanva vissza délre
(megjegyezném hárman sível, egy barátunk deszkával csúszott, aki egyébként elég profi, és korábban tapasztaltuk, hogy a "nagyobb" 80 km/h tempó sem okoz neki gondot)
-Kosodrevina-Srdiecko azaz 31-es pálya kemény, néhol jeges, de jól síelhető, a korábbiakhoz képest egyáltalán nem volt buckás
-36-os pálya le Krupovára detto
-megérkeztünk a "csúcsra" hála az új A5 és A2-es kabinos felvonónak, nem fáztunk, kényelmes, de főleg a Krupovánál óriási sor, és régi szokás szerint mindenki tolakodik és azért nem tapossa egymást, mert már a lécek a kézben vannak, így maximum lökdösődni lehet
-jelentem 2000m felett minden a régi, gyönyörű napsütés, feledhetetlen panoráma, láthatóan sokkal több hó a Magas Tátrában, és ami a legfontosabb beton keményre fagyott, legyalult 1c pálya, de legalább nem volt különösebben köves.
-lefelé folyamatosan javult a helyzet, de sok helyen találkoztunk jéggel, és a nagy tömeg miatt természetesen buckák is voltak szép számmal
-11a közepes, 11 jó minőségű, általánosságban elmondható, hogy a deszkásoknak nem tetszettek a jeges területek
-ismerős deszkások miatt lementünk a Lucky állomásra 5 majd 14-es pályán ami gyerekeknek, tanulóknak élvezetes lehet, habár itt is nagyon sokan voltak
-fordulópont, rohanás vissza északra mert ugye a felvonók fél négykor zárnak
-B8 lift 11-es pálya le B2 lift kicsit le majd A1 nagy kabinos (keleti, akarom mondani déli kényelem)
- ismét a csúcson és a szokásos érzés: délen még süt a nap
- a csúcs és Kosodrevina között a hóhelyzet katasztrófális, ezért, hogy a léceink is megmaradjanak irány a panoráma pálya 34c majd lefelé Krupovára 35 és 33, na itt már minden volt fű, kő, kavics, bucka jég stb. Természetesen rohantunk, hogy elérjük az új kabinos felvonót, mert egyrészt nem szerettünk volna gyalog felsétálni az autónkhoz, másrészt szerettünk volna csúszni egy utolsót Kosodrevináról a Srdieckora a régi megszokott módon.
-persze hogy nem értük el az A5-öt, de nagy könyörgés árán (a kezelő jól beszélt szlovákul, mi nem) a lezárt beléptető mellett átcsúszva a C9 tányéros "köteles" -mennyivel jobb az alumínium rúd- felvonó megoldotta a problémánkat és lejutottunk a kiinduló helyünkre
-deszkás barátunk azt mondta a csúcson,hogy ő nem jön velünk, megvár az autónál. Mondanom sem kell, neki nem sikerült elérni az utolsó felvonót, lentragadt a krupovai "hüttébe", de legalább hazafelé össze tudtuk szedni.


Az erőteljes fejlesztések eredménye látszik, csak sajnos a síeléshez szükség van egy kis hóra is.

Sikeres, síelésben gazdag BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok minden kedves sporttársnak.

KKy
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.