Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Rocker sílécek - tapasztalatok topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
nagyur
17 élménybeszámolót írt
17
7 éve tag
2017.01.07. 21:10
Lehetséges amit írsz, azon a lécen tanultam meg síelni. De szerettem. És már akkor is használtan vettem. Viszont mindig izomláz volt a combomban, a speedwallal meg nincs. Valószínűleg ez keményebb egy kicsit :-)
Majd egyszer kipróbálok egy versenysít. Bár még versenyautót sem próbáltam, ha már az autós hasonlatoknál tartunk. Ott is az önvezetés a jövő. A manuális dolgokat pár évtized múlva nem is fogják engedélyezni :-( no ott milyen lesz az élmény???
Előzmény: (gaboca 192158)
gaboca
3377 élménybeszámolót írt
3377
15 éve tag
2017.01.07. 10:28
,, Így nem értem, mi változik fizikailag, mert ugyan olyan hosszú élen megy, mint a nem rockeres lécek."

Az él lehet ugyan olyan hosszú, de az eleje nem tud ráharapni úgy az ívre.

Amit itt írok azt légyszi érts jól, nem fikázás, nem lekezelés, írott formában gesztusok és mimika nélkül könnyen más jöhet le.
Az előző léced a Salomon eléggé fingi-lingi léc, építését tekintve, nagy valószínűséggel átlagosan élezve, ez azt jelenti a szervizekben a léc elején és végén, letörik az élt, pont a ráharapás elkerülése végett, így teszik őket kezelhetőbbé.
Amennyiben ez így volt, nem érezhetted milyen amikor ráharap a léc a csőr alatt az ívre, így nem is hiányzik, élmény szinten nem is érted mit rónak fel hiányként a rockereknek.
Ahogy Ozsi nagyon találóan írta, olyan mint az automata váltós autók, kényelmes könnyen vezethető, a camberesek a kézi váltósak, kemény futómű, ráznak, hangosak, büdösek, de elementáris élményt nyújtanak, ha erre vágysz.
Előzmény: (nagyur 192141)
nagyur
17 élménybeszámolót írt
17
7 éve tag
2017.01.07. 08:30
Profik Magyarországon? Mennyi lehet? 4-5?
Persze ha szigorúan vesszük a szó jelentését. Aki abból él, hogy síel. És nem az oktatókra gondolok. Most jártam waxoltatni egy sportboltban, ahol regisztrálják, ki milyen szinten áll. A boltvezető elmondása szerint kezdők szinte nincsenek, mindenki legalább haladó, vagy profi :-)
Hiába no, kell az önbizalom. Az viszont már nem olyan egészséges, hogy a kötés erősségét is ennek függvényében fogják beállítani.

Visszatérve a rockerekhez: direkt olyan lécet kerestem, ami sokoldalú. Amivel később a gyerekeket is taníthatom, nem fáraszt, ha egész nap rajtam van. Ez pedig egy ilyen megoldásnak tűnik. Nem annyira érdekel, hogy ezt hogyan érték el, ha működik. A leírásukban pedig ott áll, hogy hosszabbat kell választani belőlük. Így nem értem, mi változik fizikailag, mert ugyan olyan hosszú élen megy, mint a nem rockeres lécek.
Akkor már a carving lécek sem kellenek, mert az is egy felesleges újítás, könnyítés. Térjünk vissza tényleg az alpesi síhez. Már aki akar. Én úgy néz ki, jól megleszek a rockeremmel egy darabig.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.