Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 3
, rendezés:
Előzmény és válaszok a Obertauern topikból
Üzenet szövege
Feladó:  lordus
Dátum: 2017.01.14. 19:26
(Üzenetazonosító: 192662)
lordus Hozzászólások: 53
Regisztrált: 2006.12.28.

köszönöm szépen, lelket öntöttél belé és én is így már bátrabban merek nekivágni! :)
Előzmény: (Hogwash 192660)
Feladó:  HogwashFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.01.14. 18:25
(Üzenetazonosító: 192660)
Hogwash Hozzászólások: 842
Regisztrált: 2006.08.31.
41 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Nem csoda, hogy mindig Fanningbergre szeretne menni a párod, mert sem Katschbergen, sem pedig Grossecken nem jellemző a kék pálya. Ehhez képest OT-ben vannak nagyon kellemes kékek. Nem az átkötő, keskeny síutakon kell síelni, vannak jó kék pályák. Például a Grünwaldkopf melletti (8), és ezt egybe lehet síelni a Hochalmbahn melletti 10-essel. Közvetlenül ezek mellett van egy kétüléses régi típusú libegő, a Sonnenlift, itt általában kevesen vannak, és van kellemes kék ága a pályának, amire a 8-asról át is lehet síelni. Ezzel pontosan szemben van a másik oldalon a Zehnerkarbahn kabinos, annak a pályának is van részben kék, nagyon kellemes, hosszú és széles ága. A kivilágított pálya is kék, sőt, meglehetősen világos kék, az Edelweissbahn mellett. A pirosak között is van néhány nagyon élvezetes, személyes kedvencem az 5 és 21, ezek szélesek, jó lejtésűek, egyáltalán nem durvák - akár kék is lehetne talán - igazi tempós carving pályák. Érdekes, hogy egyesek átláthatatlannak minősítik OT-t, pedig tök egyszerű a rendszer a völgy két oldalán, el sem lehet tévedni, bármelyik irányban simán körbesíelhető, és ez jól ki is van táblázva. Én legalábbis nagyon kedvelem :)
Előzmény: (lordus 192653)
Feladó:  lordus
Dátum: 2017.01.14. 16:02
(Üzenetazonosító: 192653)
lordus Hozzászólások: 53
Regisztrált: 2006.12.28.

1 hét múlva a régióba megyünk síelni (harmadszorra), de még itt nem voltunk.
Egyrészt mert a párom jobban szereti a kisebb, kevésbé forgalmas terepeket, ahol leginkább kék pályák vannak, másrészt elég volt a fanningberg-grosseck-katschberg trió.
Most viszont kipróbálnánk a lungo bérletet, amibe ugye OT is beletartozik.

A gondom az, hogy vegyesek az információim... Bár sok kék pályát látok itt, többen írták, hogy azért piroskásak (ez még nem baj, csak ne erős piros legyen), némelyik elég keskeny, illetve buckás, alul a felvonóknnál sokat kell botozni.
Az átláthatatlanságról is írtak páran, mondjuk a másik három pályán is hamar eligazodtunk térkép alapján, így ez kevésbé aggaszt.

Visszatérve nem azt mondom, hogy kezdő a párom, mert már 5-6 hetet síeltünk, de térd baleset miatt is és egyébként is az igazi széles, lankás kékeken érzi jól magát.

Aki járt a másik három pályán, elmondhatná, hogy főleg grosseck és katschberg-hez hasonlítva milyen OT.
Grossecken a 4a (pontosabban ez a Speierecki csúcs)-ról levezető először piros majd kék pálya nem okoz neki gondot. Igaz, mindig mondja, hogy inkább fanningbergbe menjünk, de azért szépen óvatosan gond nélkül le tud jönni ezen is.
Elég régen voltunk már erre, ezért nem emlékszem pontosan, de a Katschberg-i csúcsról lejövő pirosat is többször megtettük - nem mindig őszinte örömmel, de gond nélkül...

Szóval fentiek fényében kérdezem, hogy az OT-i kékek (és pirosak) valójában a másik három terephez viszonyítva milyenek? Nem szeretném olyan pályára vinni, hogy rosszul érezze magát... köszönöm!
h i r d e t é s
laponként:
összesen 3
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.