Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Obertauern topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2017.01.17. 18:57
A 2b teteje széles, a közepe már nem, a legalja viszont meredek - konkrétan a fekete alja -, ha nem a túloldalra átemelő lifthez akarsz csúszni. Nem rossz pálya - a párodnak sem - de ez van a legmesszebb a Grünwaldkopftól. A többi általad kérdezett "kék" csak átkötő síút, keskeny, botozás, satöbbi. Egy kevésbé gyakorlott síelőt nem szórakoztató körbevinni, hidd el. Ha viszont mindenképp szeretnéd, akkor ne kérdezősködj, hanem hajrá :)
Előzmény: (lordus 192835)
lordus
55 élménybeszámolót írt
55
17 éve tag
2017.01.17. 10:35
Köszi az útmutatást!

Amikről még nem beszéltél kék pályák (a teljesség igénye nélkül), azokról kérdeznélek.
Nevezetesen: 2bc; 3ab; 12a; 16def;

Fent nevezettek még a térkép alapján hosszabbnak tűnnek és nem húzóliftesek, ezért érdekesek még számunkra.

köszi!
Előzmény: (Hogwash 192690)
varia2000
56 élménybeszámolót írt
56
16 éve tag
2017.01.15. 13:59
Hello, szerintem Obertauern tökéletes választás lehet,nagyon jók a kék pályák és a pirosak is egy kettő azért van ami erős piros pld. 9/b,én többször voltam még kezdő síelőként is , és mindig vissza vágyok,mert nagyon jó síterep ,nem véletlenül kap sok-sok 5-t. Még egy jó tanács ,ha valamelyik pályát nem meri bevállalni a párod ,Te próbáld ki először és fel tudod mérni ,hogy bevállalhatja -e .üdv,istvan
Előzmény: (lordus 192662)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2017.01.15. 09:30
Nekem is volt hasonló dilemmám, mert rendszeresen járunk Lungauba, de a legkisebb gyerek még csak öt éves, és bár ügyes, de még nem való neki az, hogy körbehurcoljuk OT-ben. Az én megoldásom az, hogy ő csak a lentebb említett két hely közül síel az egyiken - természetesen egy felvigyázóval - míg a többiek kalandoznak. Ha a Grünwaldkopf - Hochalm - Sonnenlift 1 környékére esik a választás, akkor a 3-as parkoló a nyerő (a 2-es is megfelel, ha csak ott van hely, mert a 3-as elég kicsi) + a Hochalm hütte. Ez utóbbi egy nagy hütte, ahol sokszor élő zene is van a teraszon. Nagyon hangulatos tud lenni. Ez egy nagyobb terület, több kék pályával: 10-es a Hochalmbahn tetejétől, 8-as, 15 a-b-c, oldalt a két hátsó ülőszékes, a Monteflubahn és a Kehrkopfbahn a 6-os és 7-es pályákkal, mind kivétel nélkül kék! Ez önmagában egy kisebb pályarendszer. Ez az én választásom, mert ez változatos, nem unalmas, ráadásul ott van a szomszédban a két piros kedvenc (5 és 21), valamint a Seekarek felvonónál pályán kívül is lehet huncutkodni, és a szintén kedvenc 1-es is a közelben van, a Zehnerkar kabinos mellett. Ha viszont az Edelweiss a szimpatikusabb, akkor a 6-os parkoló a tietek. Itt a felvonó tetején és az aljában is van kipróbált, hangulatos hütte napozó székekkel. Ez viszont csak egyetlen, és nem túl hosszú pálya, a kezdőket szokták itt tanítani. Ha próbára akarod magad tenni a G2 kezeletlen feketén - jó móka -, akkor a Zehnerkar tetejéről a 14a pályán egyenesen a G1 felvonó aljába csúszhatsz, nem kell körbemenni. Vissza a G2-től a Grünwaldkopfhoz ugyanígy egyenesen lehet csúszni. Én a helyedben nem cipelném körbe a párodat, mert egyikőtöknek sem lesz az igazi.
Előzmény: (lordus 192662)
lordus
55 élménybeszámolót írt
55
17 éve tag
2017.01.14. 19:26
köszönöm szépen, lelket öntöttél belé és én is így már bátrabban merek nekivágni! :)
Előzmény: (Hogwash 192660)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2017.01.14. 18:25
Nem csoda, hogy mindig Fanningbergre szeretne menni a párod, mert sem Katschbergen, sem pedig Grossecken nem jellemző a kék pálya. Ehhez képest OT-ben vannak nagyon kellemes kékek. Nem az átkötő, keskeny síutakon kell síelni, vannak jó kék pályák. Például a Grünwaldkopf melletti (8), és ezt egybe lehet síelni a Hochalmbahn melletti 10-essel. Közvetlenül ezek mellett van egy kétüléses régi típusú libegő, a Sonnenlift, itt általában kevesen vannak, és van kellemes kék ága a pályának, amire a 8-asról át is lehet síelni. Ezzel pontosan szemben van a másik oldalon a Zehnerkarbahn kabinos, annak a pályának is van részben kék, nagyon kellemes, hosszú és széles ága. A kivilágított pálya is kék, sőt, meglehetősen világos kék, az Edelweissbahn mellett. A pirosak között is van néhány nagyon élvezetes, személyes kedvencem az 5 és 21, ezek szélesek, jó lejtésűek, egyáltalán nem durvák - akár kék is lehetne talán - igazi tempós carving pályák. Érdekes, hogy egyesek átláthatatlannak minősítik OT-t, pedig tök egyszerű a rendszer a völgy két oldalán, el sem lehet tévedni, bármelyik irányban simán körbesíelhető, és ez jól ki is van táblázva. Én legalábbis nagyon kedvelem :)
Előzmény: (lordus 192653)
lordus
55 élménybeszámolót írt
55
17 éve tag
2017.01.14. 16:02
1 hét múlva a régióba megyünk síelni (harmadszorra), de még itt nem voltunk.
Egyrészt mert a párom jobban szereti a kisebb, kevésbé forgalmas terepeket, ahol leginkább kék pályák vannak, másrészt elég volt a fanningberg-grosseck-katschberg trió.
Most viszont kipróbálnánk a lungo bérletet, amibe ugye OT is beletartozik.

A gondom az, hogy vegyesek az információim... Bár sok kék pályát látok itt, többen írták, hogy azért piroskásak (ez még nem baj, csak ne erős piros legyen), némelyik elég keskeny, illetve buckás, alul a felvonóknnál sokat kell botozni.
Az átláthatatlanságról is írtak páran, mondjuk a másik három pályán is hamar eligazodtunk térkép alapján, így ez kevésbé aggaszt.

Visszatérve nem azt mondom, hogy kezdő a párom, mert már 5-6 hetet síeltünk, de térd baleset miatt is és egyébként is az igazi széles, lankás kékeken érzi jól magát.

Aki járt a másik három pályán, elmondhatná, hogy főleg grosseck és katschberg-hez hasonlítva milyen OT.
Grossecken a 4a (pontosabban ez a Speierecki csúcs)-ról levezető először piros majd kék pálya nem okoz neki gondot. Igaz, mindig mondja, hogy inkább fanningbergbe menjünk, de azért szépen óvatosan gond nélkül le tud jönni ezen is.
Elég régen voltunk már erre, ezért nem emlékszem pontosan, de a Katschberg-i csúcsról lejövő pirosat is többször megtettük - nem mindig őszinte örömmel, de gond nélkül...

Szóval fentiek fényében kérdezem, hogy az OT-i kékek (és pirosak) valójában a másik három terephez viszonyítva milyenek? Nem szeretném olyan pályára vinni, hogy rosszul érezze magát... köszönöm!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.