Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bagolyirtás (Mátra) topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2017.01.17. 22:07
Bagolyirtás? Kevesen tudják, hogy ott létezik a Győri hegy alól induló kis pálya, tányéros felvonóval. Valamikor az Erőmű Beruházási Vállalat létesítette a Mátraszentimrei Tanács (!!!) beleegyezésével (a helyi iskola nyári felújítását végezték el a szakembereink együttműködési szerződés keretében). A pálya és a felvonó nyomvonalát két munkatársammal együtt szerénységem jelölte ki - no meg magát a létesítést is jómagam kezdeményeztem. Nagyon sokáig az általam síelésre beoltott barátok, kollégák üzemeltették, sajnos régen kikerültem a villamosenergia-iparágból, már nincs rálátásom "gyermekem" sorsára, de jó volt olvasni, hogy még valami létezik ott. Persze természetes hó kell jó sok, akkor alighanem az "utódaim" tán újra felélesztik ezt a gyerekeknek kitalált tanulópályát! (Ugyanis kifejezetten erre a célra indítottam el annak idején ezt a "projektet".) WFeri
Sipalyank-kitablazasa.jpg
Konrád Leo
128 élménybeszámolót írt
128
7 éve tag
2017.01.14. 22:38
Köszönöm a választ!
Még várni kell az 1- re… Logikus, hogy miért. Néhány éve csúsztam rajta és akkor betonkemény volt a pálya és csak a fele volt behavazva, de emlékeim szerint a pénztárban felhívták rá a figyelmet, hogy azért drágább a jegy, mert már mennek a „nagy pályák”. Lehet, hogy akkor előszezon / főszezon váltás is volt.
„Három falu - egy sízóna a Mátra szívében.” inkább csak marketing volt. Sajnos a Mátraszentlászlói kis pálya nem megy, pedig jó kis csapat üzemeltette, a Mátraszentimrei pálya már pusztul rendesen, Bagolyirtáson még van valami, talán megmenthető. Ősszel megszemléztem és még működőképesnek látszott- nem volt szétverve. Nem tudom, hogy ezzel mi lehet?
Előzmény: (Hókupac 192651)
Hókupac
102 élménybeszámolót írt
102
12 éve tag
2017.01.14. 15:20
Kedves Leó !
Még volt egy kérdésed ami lemaradt, csak el kellett mennem a gyerkőcért különórára, most folytatom.(Amúgy bocs az utolsó mondat helyesírási hibájáért, helyesen :"saját elhatározásból" )
Szóval a "három falu egy sízóna".Túlzásnak tűnik, de az lehet az alapja, hogy a három falu kül- és részben belterületein van a Sípark.Ez saját gondolatom , pontos választ az illetékes adhat.A nevük viszont egyértelmű, ahogy a topik cimén is látod.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Hókupac
102 élménybeszámolót írt
102
12 éve tag
2017.01.14. 11:58
Kedves Leó !
Tavaj nem tudták megynitni az 1-es pályát a gyenge tél miatt, de korábban majdnem minden évben megnyílt.Igaz valamikor jan. vége felé értek oda hogy ez is sorra került a pályaelőkészítés sorában.A bérletár viszont soha nem változott. A megnyitott pályák száma elsősorban a hóágyúzás függvénye.Ehhez hideg és betárolt víz kell(meg még egy pár dolog).A természetes hó persze besegíthet, de manapság a tömeges síeléshez kell a kemény tartós pályaalap, amihez nélkülözhetetlenek a hóágyúk. Az Alpokban is 2500m tszf. magasság alatt általános a hóágyúk használata. Ha most magnyitnák az 1-es pályát, pár óra alatt letúrnák róla a friss porhavat a síelők. A Kékes északi pályáján például csak akkor síelhetünk hivatalosan megnyitott pályán, ha esik úgy min. 50 - 60cm hó, ami alkalmas arra hogy pályakezelőgéppel (Ratrak) előkészíthessék (mivel a "drága" természetvédőink tiltják az É-i oldalon a hóágyúzást). Egyébként salyát elhatározásból, ha te elégnek találod a hó mennyiségét az erdőben, akkor freeride-olhatsz, talán még nem tiltják.
Konrád Leo
128 élménybeszámolót írt
128
7 éve tag
2017.01.14. 08:56
Szeretném megkérdezni most, hogy volt némi természetes hó, várható- e az 1- es pálya megnyitása? És, ha igen, akkor ezzel együtt emelkednek az árak is? Rég voltam itt, de emlékeim szerint régen így ment a dolog.
Még egy kérdés, a honlapon láttam. Mit jelent az, hogy: „Három falu - egy sízóna a Mátra szívében.”?
Tudomásom szerint a többi falu sípályája nem működik évek óta… Gondolom közös bérlet sosem volt.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.